Att äta det som passar en bäst

av Åse

Varje gång jag börjar med konsekvent LCHF så känner jag mig nyfrälst, jag förundras över hur MYCKET jag får äta, vara mätt och samtidigt går ner i vikt/alt stå still.
Kroppen känns lätt och över lag mår jag så mkt bättre.
När jag försöker äta ”lite av allt” så måste jag tänka hela tiden. Ska jag ut på kvällen, eller är bortbjuden – då snålar jag in på dagen. Jag går runt och funderar mkt på mat (eftersom jag ju blir hungrig och sugen snabbt)
Jag är säker på att alla som levt efter både LCHF och VV/kaloribegräsning vet hur jag känner.
I morgon ska jag ha en tjejkväll med mina systrar och min bästa väninna, det blir mat och utgång och jag behöver inte hålla igen på dagen. Jag äter LCHF även där och håller mig till torrt vin i lagom mängd.
Jag är väldigt försiktig med sprit i samband med kost utan kolhydrater då jag för ett halvår sedan blev alkoholförgiftad pga det.
Jag VET att LCHF inte passar allas tycke och smak och det finns de som inte triggar igång hunger eller sug med fettsnål/högkolhydratisk kost men det är många många (det pekar ju alla viktproblem på!) som har svårt med att inte överäta när de äter kolhydratisk mat.
Jag läste ett sådant himla bra inlägg här om dagen: http://tyckomlchf.blogspot.com/2010/08/skillnad-pa-kaloribantning-och-lchf.html
Det är precis så jag upplever det; 2 cigg om dagen.
Varför blir det då så att jag emellanåt går över till en mer ”vanlig” kost?? Ja det är ju så klart för att det är GOTT med potatis, pasta, ris och socker. Jag hade GÄRNA ätit det, om det inte fick mig hungrig alt fet. För när jag äter lite av allt, då blir jag hungrig och sugen. Stillar jag det behovet/suget – ja då ökar jag i vikt så enkel ekvation, LCHF passar mig bäst.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

HannaC 12 november, 2010 - 09:50

Tänk, du är klok som en bok Åse! Ha en trevlig helg!

Svara
pinklady 12 november, 2010 - 09:28

nu funkar det tack för ditt tålamod….. 😆
skriv massor om lchf jag suger åt mig som en svamp…
jag har gått ner 1.8 sen i måndags kan det stämma…jag har vägt mig med en kompis i valskog varje kväll via msn och vi för protokoll..funkar kanon bra…detta är ju det bästa har inte gravid mage längre…yes yes….

Svara
Åse 12 november, 2010 - 10:40

Välkommen in igen! =)
När man börjar med lågkolhydratkost så släpper kroppen sitt vatten som kolhydraterna binder – därför tappar de flesta 2 kg i vikt de första dagarna. Efter 3-4 dagar går du in i fettförbränning och börjar på allvar bränna fett! kroppen använder då DITT fett som bränsle istället för att först använda kolhydraterna, sedan ditt fett (om du har ett kaloriunderskott) Ät och njut av att må bra och bli smalare! =)

Svara
Anki 12 november, 2010 - 09:20

Hej Åse
Jag har ätit LCHF kost i 19 dagar nu…& mår prima! Jag har hittills gått ner ca 5kg & jag är varken hungrig eller godissugen (& vanligtvis är jag hungrig & sugen jämt!). Du mejlade mej & svarade på mina frågor för ett tag sedan & då skrev du att du drar ner på fetthalten om du käkar kolhydrater & det lät som ett bra tips=) Hittills har jag inte ätit någon potatis,ris eller pasta & jag saknar det inte (ja inte än iaf=).
Jag undrar bara över det där med alkoholen!Lät riktigt otäckt med alkoholförgiftning!! Är det alltså lätt att bli det när man käkar enligt LCHF & vilka ”mängder” snackar vi om på ett ungefär?
Ha en fin helg=)
Kram Anki

PS Jag undrar oxå om jag får lösen till lyckliga mamman bloggen? Men jag respekterar såklart om jag inte får det =)DS

Svara
Åse 12 november, 2010 - 10:44

Hej Anki!

Ja håll dig borta så mkt du kan – men det kan vara ett bra knep att ta till om du ngn gång beslutar dig för att ha en dag med kolhydrater =) GRATTIS till dina -5 kg och de hälsovinster du gör! Lätt är det inte, jag har ätit lågkolhydrat av och till i nsrat 6 år och har druckit myyycket rödvin m.m 🙂 Just den här kvällen blev det FÖR mkt och det var främst shottar. Jag var nästan medvetslös och har stora minnesluckor. Jag behövde aldrig magpumpas eftersom kroppen själv tömdes (på alla möjliga sätt!)
men AKTA dig, drick långsamt och känn efter. Som sagt shottar är ju livsfarliga för man kan få i sig för mkt sprit på kort tid!

Visst får du det! bara registrera dig på Lyckliga!

Svara
Jacinta 12 november, 2010 - 09:15

Så sant så sant! Även om jag tyvärr inte gått ner i vikt av lågkolhydratkost så mår jag mycket bättre. Jag blir faktist bara mindre och mindre sugen på att ’falla’, för oftast är det inte så gott som jag mindes. All den andra maten är ju så mycket godare!

Svara
Eva 12 november, 2010 - 07:16

Vad befriande när man hittat rätt!!

Ha det gott, kram

Svara
Sara med Tyra & Noah 11 november, 2010 - 22:10

Tusen tack för att du skickade den där länken till mig! Jag kände mig verkligen träffad. 2 cigg om dagen, det är ju exakt så jag lever. Vill jag alltid leva så? Nej.

Du är, som alltid, en insprationskälla Åse!

Kramar

Svara
Josefin 11 november, 2010 - 21:54

Jag håller med dig helt i det du skriver, jag mår jättebra av att äta LCHF, mycket jämnare humör, lugnare mage etc etc, men ändå så faller jag tillbaka till de gamla matvanorna igen, suck!
Jag tycker också att det kan vara gott med pasta, ris, potatis och bröd, men det väcker ”sockerdjävulen” i mig, skulle jag kunna äta en portion av pasta eller EN macka så skulle jag gärna tillåta mig att göra det ibland, men en portion blir lätt två, eller så länsar jag skafferiet. 😳
Men, men det är bara att fortsätta kämpa och ge sig f-n på att klara det!
Tack för ett jättebra inlägg (ett av många)!! 😀 Tack också för alla bra recept och underbara bilder!
Kramar!

Svara
Maria i Gbg 11 november, 2010 - 20:05

Jag känner precis likadant. Om det inte vore så gott med kolhydrater (och så socialt betingat) så skulle jag kunna leva och må hur gott som helst på LCHF. Men med jämna mellanrum faller jag pladask. Kanske hittar jag rätt inom sin tid…

Kram

Svara
Dessi 11 november, 2010 - 19:47

Åse! Tusen tack för orden på min blogg. Det är precis så jag känner. Surfar med mobilen och har inte orkat läsa vad alla skriver men din kommentar kunde jag inte missa. Tack! 🙂 Och jag känner igen mig i det här inlägget om kosten. Kram!

Svara
jennyh 11 november, 2010 - 18:11

Jag gick över till vv och gamla pointssystemet för ett litet tag sedan men det funkar inte alls 🙁 Jag skulle vilja äta mera åt lchf hållet till men jag blir ju så himla kass i magen av för mycket fett och det är så tråkigt för det är ju ett sätt att äta där man inte behöver räkna något, håller sig mätt och suget efter sött håller sig borta.

Svara
Annica lundgren 11 november, 2010 - 16:57

mycket bra skrivet har också denna länk läst, har henne också som favorit.
Jag har ätit sen i måndags detta lchf och jag måste få säga att jag som har IBS ont och gasig varje dag, är inte det och har gått ner 1 kg sen i måndags fatta….jag tror inte vågen men det bästa av allt jag är inte sugen uppstoppad i magen och framförallt så är jag mätt….jag älskar denna kost…. 💡

Svara
jenny 11 november, 2010 - 15:53

Det inlägget slår verkligen huvudet på spiken eller hur man säger. Jag startade idag med tanken att jag skulle äta minimalt med kolisar vid ett mattillfälle per dag men har redan ballat ur… Tankarna kretsar kring mat hela tiden, hur och vad jag ska äta, kanske att jag kan tillåta mig lite kolisar till idag?? etc etc…
Total avhållsamhet är det enklaste!
kramar

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.