Freixenet Cordon Negro – Torr och sprudlande Cava från Freixenet!
Du kan läsa mer om Freixenet Cordon Negro Organic HÄR och beställa till ert systembolag.
Freixenet Cordon Negro Brut Organic är ett välkänt ansikte för oss svenskar då den karakteristiska svarta flaskan har funnit på Systembolaget i över 30 år. Men Cava har producerats av Bodegas Freixenet i den lilla byn Sant Sadurní d’Anoia i nordöstra Spanien i över 150 år.
Det var nygifta vinhandlaren Pedro Ferrer Bosch från Barcelona som tillsammans med sin fru Dolores Sala Vivé började producera mousserande viner i familjeföretaget med visionen att de skulle vara högklassiga till rimliga priser och framställda enligt champagne metoden, den sk traditionella metoden – Cava.
Freixenet är känt för sin höga kvalitet och sitt eleganta utbud av mousserande viner, om ni är på plats i Spanien och närheten av Barcelona kan jag tipsa om ett besök till Bodegan, det finns flera olika turer att välja mellan 🙂


Cavan har toner av medelhavsfrukter – persika, melon och ananas mot en bas av gröna äpplen, päron och pigg citrusfrukt. De fruktiga tonerna balanseras upp mot lätt rostade aromer från vinets flaskjäsning.
Elegant avslut med pigg och fyllig mousse.
Serveras vid 8-10 grader som sällskapsdryck eller till lättare rätter av fisk och skaldjur, buffé, tapas eller till sallad.
Jag valde att servera den till en asiatisk kycklingsallad vars kryddighet matchade Freixenets aromatiska profil. Recept nedan.
Du kan läsa mer om Freixenet Cordon Negro Organic HÄR och beställa till ert systembolag.
ART NR 7738 | Freixenet Cordon Negro Brut Organic | 750 ml | ALK 11,5 % | Restsockerhalt: 9g/l |109 KR
Prova gärna Freixenet Cordon Negro Brut Organic till det här receptet, jag tror att ni kommer tycka om kombinationen lika mycket som vi gjorde.
Kycklinglårfiléerna fick marineras i kylskåpet en timme för att möras och sedan tillagades de i ugnen – blev sååååå gott!
’
Förutom kycklingen och grönsaker så är det den här dressingen som gör rätten!



Här kommer receptet till er!
Skriv ut
Asiatisk kycklingsallad
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklinglårfilé
1/2 dl olivolja
1/2 dl japansk soja, gärna tamari
4 msk oystersås
1/2 msk sesamolja
3 tsk ingefära, färsk och finriven
3 vitlöksklyftor, finhackad
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk chiliflakes
Sallad:
1/2 färsk vitkål eller rödkål, strimlad
2 st krispsallad, strimlad
2 morötter, strimlade
2 röd paprika, strimlor
1/2 gurka, tunna stavar
100 g böngroddar
1 kruka koriander, grovt hackad
150 g jordnötter, grovt hackad
Garnering: 2 lime, halverade
Dressing:
4 st salladslök, strimlad
3/4 dl olivolja
3/4 dl risvinäger
2–3 msk honung eller fibersirap (prova hoisinsås också!)
3 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor, finriven
2 tsk riven ingefära
1/2 msk japansk soja, gärna tamari
1 röd spansk chili, urkärnad i strimlor
salt, efter smak
Ev. 2 msk jordnötssmör
Instruktioner
Marinera kycklingen ca 1 timme i kylen.
Förbered alla grönsakerna och lägg i en stor skål.
Sätt ugnen på 225 gr
Tillaga kycklingen i ca 30 minuter tills den är klar. Under tiden blanda ihop ingredienserna till dressingen genom att mixa ingredienserna med stavmixer, mixa i olivoljan sist så dressingen tjocknar något. Blanda ner salladslöken.
När kycklingen är klar låt den svalna något och skär sedan i strimlor.
Blanda ihop kycklingen med grönsakerna och hälften av dressingen. Toppa med jordnötter och koriander och servera resterande dressing i en skål bredvid salladen.
TIPSET V. 38
25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR
1 kommentar
[…] tills dess så kör vi väl ett kycklingsalladsrecept till! Den asiatiska kycklingsalladen jag lade ut igår tycker jag att ni ska lägga på er lista […]