Åses frukost

5 januari, 2011

Först och främst, hej alla nystartare! Det är många som är inne och hämtar inspiration och recept nu och vad är väl bättre än att börja sitt nya år med bra vanor?! Jag behöver själv tappa 1 julkilo som smugit sig på, men det går ju snabbt med LCHF!

Jag har fått många förfrågningar gällande frukost för det är många som inte vill äta omelett och kokta ägg vareviga dag och min frukost har jag rekommenderat till många som vill dra ner på kolhydraterna, den är supergod!

Så här gör jag min:

100 g Eridanous grekiska yoghurt (Köps på Lidl). Den är krämig och har lägre kolhydratvärde än många andra grekiska/turkiska yoghurtar.
50 g keso
1 msk vispgrädde
1/2 dl hallon och blåbär
en skvätt röd fun light (kan uteslutas om man inte vill ha konstgjort socker)


1 msk nötmüsli

Räknar man Pro Points blir detta 8 PP och den innehar 8 kolhydrater.

32 kommentarer
0

32 kommentarer

Freeeeeeda' (eller tisdag!?) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 3 maj, 2019 - 15:14

[…] såååå länge sedan jag gjorde en batch med Nötmüsli så det var dags. Jag levede ju på denna frukosten 2009 när jag först gick över till en kost med mindre […]

Svara
Carola 5 februari, 2011 - 19:07

Hej..
Hittade precis hit. Inspirerande sida..kul.. För 2 år sedan åt jag strikt LCHF-kost i 7 mån. Sedan fick jag avsluta pga två stora magsår. Det tråkiga var att jag inte gick ner ett enda gram 🙁 och jag mådde ständigt illa. Jag provade att dra ner på fettet men det hjälpte inte. Min annars svullna mage blev dock bättre med LCHF.

Svara
majsan 16 januari, 2011 - 18:31

vad är det för musli? tack för en kannonsida 😉 bra artikel i Söndagsbilagan idag 😉

Svara
Åse 16 januari, 2011 - 18:37

Tack! =)
Det är en nötmüsli jag gör själv. Blandar bara olika typer av nötter, kokos och gojibär. Recept här: http://56kilo.se/2009/05/27/notmusli/

Svara
Emma H 10 januari, 2011 - 01:19

Hej!!

Å god fortsättning:)

Jag har två julkilon som smugit sig på… Men borde nog köra lite LCHF igen då sötsuget också har blivit betydligt större senste månaden;)

Ha det bra!

Kram Emma

Svara
Maria Rosendahl 7 januari, 2011 - 09:22

Hej.

Ja din frukost är verkligen smarrig. Har dock inte provat med keso. Men youghurt, vispgrädde och lite funlight, och med bären och muslin blir den såååå god!

I morse gjorde jag mandelbrödet, åt det med bregott och ost. Måste säga att jag inte saknade ett ”riktigt” bröd. Utan vilket bra substitut det är!!

Idag är det 5e dagen utan kolisar och jag mår toppen. Tappat 3,5 kg sen i måndags. Och jag har inte försakat något känns det som:D

Ha en trevlig helg.

Kram Maria

Svara
Minna 7 januari, 2011 - 14:25

Mmm, det där såg gott ut, så glad för all insiration här på sidan!!! Men jag är helt förvirrad nu för jag har inte gått ner mer än ett halv kilo. Och du Maria, 3,5kg!!! Har ätit GI innan, men aldrig räknat särskilt noga. Äter jag för mycket GI-mat helt enkelt? Åse, vad säger du som kan detta? Minna 🙂

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:18

Visst kan man äta för mkt som gör att kroppen går in i underhållsläge istället för viktminskning! Du kanske äter för mkt nötter? För mkt grädde/fraiche? Du säger att du äter GI så då antar jag att du äter bröd/fullkornsspannmål? GI och LCHF är ju inte samma sak =)

Svara
giMinna 8 januari, 2011 - 15:33

Tack för svaret Åse, det är nog alla mandlarna då.. 🙂 Har inte riktigt koll på skillnaden med LCHF och GI, trodde det var ungefär samma. Men äter inget bröd, ingen potatis, ris eller pasta heller. OCh inget socker så klart. Behöver nog läsa på lite…google here I come.
Tipsade om din fina sida på min blogg idag – vill att fler ska upptäcka feel good-maten. Tackkram, Minna 🙂

Svara
Åse 8 januari, 2011 - 09:24

Heja heja Maria!!!! GRATTIS till dig! Keep going!!

Svara
Maria i Gbg 6 januari, 2011 - 13:08

Så det är inte bara jag som nystartar efter nyår alltså??? 😀

Tack för den ständiga inspirationen.

Kram från Gbg

Svara
Åse 7 januari, 2011 - 07:49

Kaaaaanske ngn till;))

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.