Årskrönika 2011

av Åse

Jaha, här sitter man på årets sista vardag, oxfilén är uppäten och barnen i säng. I morgon ska vi vara 4 par här hemma och 9 barn och det blir fördrink, trerättersmeny (LCHF), musiktävling och nyårsspel – vi är indelade i matlag (parvis) och varje lag har valt rätt, köpt in ingredienser, förberett så gott det går så gör vi klart här! Syster och svåger kommer hit vid 16 så fixar och donar vi! Sedan kommer Anna & Patrik, Petra och Micke hit.

Det har varit ett fantastiskt roligt år! I januari 2011 bestämde jag mig för att börja satsa på bloggen. Jag hade (som många kommer ihåg) försökt hålla en ganska personlig sfär här så de flesta inlägg var bakom registrering och jag höll min läsarkrets på samma antal i många år på detta sätt! (Runt 700) Jag tänkte om och bestämde mig för att ge mer av mig för jag var övertygad om att jag skulle få tillbaka! Och det var rätt beslut! Läsarskaran växte och växte och växte och jag fick så mycket fin feedback som stärkte mig. I maj blev bloggen vald till bästa hälsobloggen på Mammablogggalan och jag blev även vald som ny toppbloggare för Allt För Föräldrar! Här trivs jag! Jag har blivit tillfrågad att flytta till annan bloggportal som proffsbloggare som egentligen är mer i min genre men tackat nej. Just nu har jag det bra hos Allt För Föräldrar! Min domän kommer alltid vara http://56kilo.se och ni får gärna använda den adressen när ni surfar in hit eller när ni länkar hit!

I maj åkte vi till Cypern, bara några dagar efter bloggen flyttat in till AFF och min väninna Jenny peppade mig till att satsa på detta och starta eget och ett frö var satt. Jag hade fått förfrågningar om att coacha men alltid tackat nej, hade inte självförtroendet och inte heller den kunskapen tyckte jag. Men där och då bestämde jag mig för att sluta vara feg, lita på andra som tyckte att jag var bra. När jag kom hem från semestern anmälde jag mig till kursen i Malmö, till Lic. Kostrådgivare och i augusti startade jag! Det blev 80 timmars intensiva lärarledda studier förutom 2 veckors självstudier. Jag kom i en liten klass med så mycket kunniga människor, de flesta med djupa kunskaper om människan (sjukvård, präst, zonterapi, massör, you name it) och sist men inte minst, vi hade überhärliga Anna Hallén som främsta lärare. Vi pratade hål i huvudet på Anna och hon fick tysta oss många ggr! Vi var ett gäng kunskapstörstiga själar! Vi djupdök i näringslära, näringsfysiologi, holism, evolutionen och matens historia, vardagsohälsa och välfärdssjukdomar, aktuell forskning och forskningsmetodik, coaching och motivation, träningsfysiologi, kost och träning m.m.
Jag klarade tentan och sedan följde några månader av planering och mer pluggande (självständigt) och i oktober gick jag (med samma gäng!) Annas Kostgajdenkurs – för oss som är kostrådgivare och vill använda hennes kurskoncept.
I december blev allt klappat och klart och företaget 56kilo startades. Jag är hänförd över intresset och att så många redan köpt mina tjänster! Jag längtar så efter att få arbeta med många av er! Och jag är så glad över pepp och stöttning från mina vänner och goda internetbuddies! Love U!

Detta året har också inneburit att jag gjort mycket egensaker på olika events (bloggrelaterade) men även gjort mycket roligt med mina väninnor. Det har jag behövt, efter så många år med barnafödande, amningar etc. Jag har världens mest underbaraste man som alltid stöttar och gläds med mig. <3
Detta året blev jag också hundägare för första gången i mitt liv. Jag är uppvuxen med hundar men har alltid mest brytt mig om katt 😉 Men vad underbart det är med vovve! Så underbart att det ju kommer en ny liten pajas till oss om tre dagar. Förresten så får han behålla sitt kennelnamn, det blir Vilde!

Jag har lärt mig mycket om mig själv, min egen unika metaboliska typning, hjärnans kemi, jag har bevisligen lite obalanser i signalsubstanserna serotonin/dopamin. Det handlar helt enkelt om ett kemiskt beroende. Med LCHF så mår jag så mycket bättre för då är nivåerna av blodsocker och signalsubstanser i balans. Min kropp och hjärna vill ha ren mat utan kemikalier, en kost som inte joxar för mycket med min kropp och knopp.

TACK för att ni förgyller min värld, för att ni tror på mig och för att ni vill hänga här! Tack för att ni ser till att allt fler får upp ögonen för en bättre kost! Ha nu ett riktigt skön sista dag på 2011 och så önskar jag er GOTT NYTT 2012!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Miss Lifestyleblogs 4 januari, 2012 - 21:49

Vilket härligt inlägg fyllt av glädje och självkänsla! ÄLSKAR kvinnor som vågar.

Ha ett underbart 2012 och all lycka med nya businessen!

KRAMAR från Oslo

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 1 januari, 2012 - 20:17

God fortsättning på det nya året!
Jag hittade din blogg i augusti när vi bestämde oss för att börja äta LCHF, men jag har läst bakåt i din blogg och tittat på en massa gamla recept och inlägg också. Jag ser fram emot att se vad som kommer att hända här under 2012.

Svara
Minna 1 januari, 2012 - 18:41

Tack Åse för alla goda recept och inspirerande inlägg! Ska bli kul att följa dig under 2012.

Svara
jenny 1 januari, 2012 - 15:51

Tack ska DU ha Åse! Ser fram emot ännu 1 år tillsammans med dig ;)!
Gott Nytt År och lycka till med lille Vilde!
kram

Svara
Jen 1 januari, 2012 - 13:51

Gott nytt 2012 Åse!! 2012 kommer bli ett strålande bra år, det är jag säker på!! Det kommer gå fantastiskt bra för dig!! STOR kram

Svara
Sofia 1 januari, 2012 - 13:18

Jag har följt dig i säkert 2 år nu, jag åt själv GI kost och gick ner 10 kg och nådde därmed min mål vikt. Nu har jag gått upp dessa igen, är gravid så det är ju rätt naturligt. Tänker sen börja äta GI/LCHF kost när pyret kommit ut. Tror du det funkar i samband med amning?

Tänkte också höra med dig om man vet riskerna med LCHF, alla människor runt om en säger att det inte kan vara bra för hjärtat mm. Hur ser det ut i ett långsiktigt perspektiv?

Svara
Åse 1 januari, 2012 - 13:29

Människan har ätit en naturlig kost med naturliga fetter i tusentals år och varit friskare än nu med tallriksmodellen 😉 med LCHF kommer vi ifrån mycket processad mat, tillsatser, kemikalier, vi äter ekologiskt och så rent som möjligt, vi får en bra kvot mellan fettsyrorna omega 3 och omega 6 som gör oss friskare och vi äter bra stabilt fett som vi alltid ätit (människan består av mättat fett och det är det fett våra kroppar hanterar bäst). Det finns inga studier som visar att mättat fett är dåligt för människan däremot vet vi att dåligt fett tillsammans med för högt blodsocker bidrar till fellevnadssjukdomar.
Bra mat som LCHF är kan man alltså med fördel äta när man ammar! Lycka till!

Svara
Veronica 1 januari, 2012 - 12:25

God fortsättning Åse och stort Lycka Till! Kram Veronica

Svara
Åse 1 januari, 2012 - 13:30

Tack fina Veronica! Gott nytt år och må ditt år bli fantastiskt!! Kram!!

Svara
Barbro 1 januari, 2012 - 08:22

Hejsan!
Jag läser din blogg varje dag och du skriver så härligt inspirerande!
Jag försöker äta LCHF men jag slarvar och får inte till det riktigt. Nu när det är nytt år så ska jag försöka att följa dina råd och försöka motivera mig och ändra mitt matbeteende, det är där som jag faller varenda gång.
Det är alltid roligt att läsa din blogg, du får det att låta så enkelt.
Ser fram emot nya inlägg från dig och vill önska lycka till med ditt nya företag och att du följer dina drömmar och din tro på dig själv!
Önskar oss alla ett riktigt bra och nyttigt 2012!
Kramar!

Svara
Lchf livet för Gottelisa 31 december, 2011 - 16:27

Vilket underbart år du har haft, Tack för en härlig och inspirerande blogg.
Gott nytt år!! Önskar Gottelsia

Svara
Åse 31 december, 2011 - 15:37

Gott nytt år; Åse, önskar Åse! och lycka till med nya företaget! Och vovven förstås!

Svara
Linda-Li 31 december, 2011 - 15:16

Önskar dig ett Gott Nytt och stort Lycka till med ditt företag! Blev så glad när jag såg ditt upplägg, det finns verkligen något för alla där! Och återigen, så stort tack för din fantastiska blogg! Kram!

Svara
Sara 31 december, 2011 - 14:39

Gott Nytt År fina Åse! Tack för all inspiration detta året, ser fram emot att få följa dig ännu ett år till!!
Ha en riktigt bra dag/kväll
KRAM

Svara
Dagarna 31 december, 2011 - 13:11

Härligt att du vågade satsa på eget inom det du brinner för så mycket.
Önskar dig stort lycka till med allt under 2012

Gott nytt år underbara Åse <3

Svara
ÅsaS 31 december, 2011 - 12:51

Tack för att du delar vardag och fest, jobb och nöje med oss! Du är inspirerande och peppande och har fått många av oss att leva ett sundare och lättare liv. Ser framemot ett 2012 som förhoppningsvis blir lika spännande, händelserikt och inspirerande som detta år.
Önskar dig allt gott med familj, hälsa och företag!

Kram och ha ett riktigt Gott Nytt År med nära och kära!
ÅsaS

Svara
Anna-Lena 31 december, 2011 - 12:25

Gott Nytt År till dig med fina Åse, hoppas ni får en mysig dag, kväll. Själv ger vi oss snart iväg till kompisarna på underbart firande, skall bliiiii så trevligt.

Kramar i massor, ser framemot ett underbart 2012 ; )

Svara
ÅsaS 31 december, 2011 - 11:58

Tack för att du delar vardag och fest, jobb och nöjen med oss! Du peppar och inspirerar och har fått många av oss att börja leva ett sundare liv. Hoppas på allt gott för dig, din familj, din blogg och ditt företag. Ett 2012 som förhoppningsvis blir lika spännande och händelserikt som året som gått. Vi är många som kommer att följa dig på vägen och fortsätta inspireras av dig, och förhoppningsvis kan vi inspirera andra på samma sätt som du.

Kram och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig och dina nära och kära!
ÅsaS

Svara
Lucypath.com 31 december, 2011 - 11:54

Vilken härlig läsning! Låter som 2011 var ditt år 🙂 Grattis!

Svara
Linda 31 december, 2011 - 11:38

gilla gilla gilla detta inlägg…..
Tack för ditt pepp och för att du överför motivation
även till mig, det betyder massor…..

har kört lite ”slöare” lchf under jul och nu även under
nyår men på måndag drar vi i gång i vanlig anda igen.
Tack för din underbara blogg, den har verkligen hjälpt mig.
Har gått ner 12 kilo och satsar/önskar på 12 till…… 🙂

Ser framemot 2012 med din underbara och inspirerande blogg.

Gott nytt år!!!

Kram

Svara
Anita 31 december, 2011 - 11:10

Vad härligt du skrivit i Årskrönikan. Önskar dig ett Gott Nytt År! Vad kul att vovsingen får heta Vilde, är ett gulligt namn. 🙂

Svara
Ewa Svensson 31 december, 2011 - 09:24

Gott Nytt År önskar jag dig och din familj /KRam Ewa

Svara
Christina 31 december, 2011 - 09:10

Du skriver så bra och peppande!
Jag önskar dig all lycka med ditt nystartade företag samt att jag önskar dig och din familj ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
Christina

Svara
Camilla 31 december, 2011 - 09:02

Tack för en bra blogg! Här har jag hängt sen i juni när jag började med LCHF, har gått ner 12kg och har varit viktstabil sen i höstas. Har även starar en egen blogg tillsammans med massa recept.
Gott nytt år! Kram Camilla
http://jimpslchf.blogspot.com

Svara
Tesso 31 december, 2011 - 08:54

Vilken härlig sammanfattning av 2011 🙂 Önskar dig ett stort lycka till med företaget och ett riktigt gott, hälsosamt nytt år!!

Svara
Sara 31 december, 2011 - 08:34

Tack för en härlig och inspirerande blogg!
Gott nytt år!!

Svara
Fröken Nilsson 31 december, 2011 - 08:20

Gott Nytt År till dej oxå 🙂
Och tack än en gång för en inspirerande blogg!
Önskar mig för 2012 en möjlighet att gå samma kurs som du gjort och då helst för Anna!

Svara
Malo 31 december, 2011 - 01:39

Jag hoppas och tror att 2012 kommer bli lika händelserikt som 2011 varit. Jag beundrar ditt ”driv” och engagemang kring saker du tror på och önskar dig ett stort lycka till med företaget, nya vovven och ett riktigt Gott Nytt År! Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.