Är ni motiverade?

av Åse

Hur går det för er? Är ni motiverade? Det är lite kul med statistik för 56kilo har alltid haft som flest besökare i januari och i september, det är då man vill viktminska. Då ska julens kilon försvinna och sommarens semesterkilon bort! Men hur går det? Dalar motivationen?
Tyvärr är det ju så att lika stor som motivationen var då efter sommaren lika mycket lyser den med sin frånvaro när hösten kommer, vi kan gömma våra bilringar med jackor, dubbelhakan gömmer vi med en stor halsduk. Det är ju så gott att mysa i hösten, ett glas vin, lite mörk choklad…
Men vet ni, det är ju NU vi ska börja ta hand om oss! Komma väl förberedda till december, då vi vet att många frestelser kommer. Vi vill ju ta långa promenader i höstvädret och känna oss lättare och vackrare!
Hur vill ni bli inspirerade av 56kilo? Berätta! Jag har alltid följt min egen känsla när det gäller blogginlägg, men kanske är det något speciellt ni vill läsa som inte finns här, eller som sällan finns här? Jag motiveras i alla fall av era kommentarer så glöm inte bort det 😉 Era kommentarer är vatten på min bloggkvarn =)
Jag har ju själv börjat arbeta bort mina semesterkilon, jag är nämligen människa precis som ni och varenda sommar kommer några få kilon tillbaka som en kär gammal vän! 😉 Det är OK för jag har valt att släppa på tyglarna under sommaren – för mig är det livskvalitet. Många undantag = mer fettlagring.

Hur gör jag, som annars äter LCHF när jag viktminskar? LCHF är världens bästa hälsokost men ibland får man mecka lite för att uppnå viktminskning.
1. Jag har börjat träna.
2. Jag utesluter yoghurtfrukosten och äter äggfrukost. Jag håller mig mätt så länge med äggfrukost och det passar min fettförbränning bäst.
3. Jag äter högst 0,5 dl grädde/cf per dag. Resten av fettet kommer från andra fettkällor som kokosfett, naturligt feta livsmedel.
4. Undantagen existerar inte under min viktminskning. LCHF sötsaker ätes enbart vid besök eller när vi är bortbjudna – helst undviker jag det.
5. Jag dricker mycket vatten.

I dag är det fredag, och vi ska hem till LCHF:ande vänner! Skönt! =)
Ha en skön helg ni alla!! Vi hörs under helgen, antagligen kommer bilder från i kväll – måste ju visa vad mästerkocken Patrik bjöd på! =) (no pressure patrik! heheh)

K R A M

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Madde 12 oktober, 2011 - 00:52

Jag satte igång med LCHF i aug. efter att ha testat det mesta för att bli av med mina sista gravidkilon. Viktväktarna, soppor, naturdiet.etc. Har en kompis som prövat LCHF med bra resultat så jag tänkte varför inte. Har sedan 14 Aug gått ner till 59kg fr 64.5. Känns så otroligt skönt och detta är verkligen en diet som jag känner fungerar bra för mig. Jag är inte hungrig eller småsugen hela dagarna som jag är med andra dieter. Jag får äta god och mättande mat och det bästa är att hela familjen kan äta samma sak (fast jag brukar göra lite pasta, potatis.etc. till barnen).

Vi har börjat prata om att bli gravida igen. Hur fungerar LCHF när man är gravid? Jag bor i USA och jag vill inte ta upp denna diskussion med min Dr för begreppet är inte lika vanligt här som i sverige.

Tack för en underbar blogg, spec alla smarriga recept 🙂

Svara
Åse 12 oktober, 2011 - 08:34

GRATTS!! LCHF fungerar jättebra som gravid, det är ju naturlig mat som vi alltid ätit =) Vad är bättre än att ge dig och din bebis en bra kost utan tillsatser och med bra energi =) Lycka TILL!!

Svara
Lisa - majamyra 5 oktober, 2011 - 13:12

Hejsan, jag är ganska så ny på din blogg. Du har fått många kommentarer och jag har inte läst alla ännu , så kanske finns min fråga där redan..

Jag undrar hur du ser på LCHF för barn i åldrarna 9-12 t.ex. Du skriver ju att man minskar sötsuget och det vore ju faktiskt alldeles fantastiskt bra för barnen. De är ju sugna på något jämt och ständigt, även 5 min efter middagstid. Hur gör ni?

MVH

Lisa – vars man nyligen börjat med LCHF

Svara
Åse 5 oktober, 2011 - 13:48

LCHF fungerar jättebra på barn! De kan oftast äta mer kolhydrater än vi vuxna i form av lite ris, rotfrukter, potatis etc. Gluten ska vi alla försöka undvika.

Svara
maja 1 oktober, 2011 - 20:09

Jag är inte å värst motiverad just nu…världens svacka:( Meeen jag BLIR inspireras av dina inlägg. Dina bilder gör också sitt till, och alla goa recept du delar med dig av. Alla tips och råd och allt du berättar gör att jag aldrig vill sluta läsa din blogg. Ja jag är nöjd helt enkelt;) Men just nu måste jag sparka på mig själv en aning..suck;) Kram

Svara
voonis 1 oktober, 2011 - 12:44

jaaa nu kör vi föööör fasiken, nu ska de 5 kg bort till jul, (hoppas vi på).. jag har kört LCHF, men ja har ju inte följt dina rekomendationer där, typ har yogurt frulle, o ätit kanske 2 dl grädde o osv. då har de stannat av efter 3 kg, spela ingen roll hur mkt ja kämpat på.. plus att ja jojjobantat halva mitt liv… men som sagt nu kör vi…… lycka till allihoppa =)))…..

Svara
Elin 1 oktober, 2011 - 11:52

Hej Åse! Jag hittade precis hit efter att ha googlat på Mandelmjöl. Ganska snabbt favoritmarkerade jag din blogg, när man är relativt ny på det här med lchf så kan man inte få för lite av expertkunskaper 🙂

Mina viktproblem började med ätstörningar i form av anorexi & bulimi i tidiga tonåren för snart 15 år sedan. Sedan dess har jag gått upp, gått ner, gått upp, gått ner och gått upp igen.. Jag är sockerberoende och alla mina känslor har jag kanaliserat via mat/godis/sötsaker. Så ser det inte ut i dagsläget, men jag har närmare 35 kilos övervikt nu. Jag kan omöjligt förlika mig med denna vikten eftersom uppgången har skett via ett högst destruktivt beteende, och för att jag i grunden har en slank kropp.

För ett år sedan började jag med lchf, men har haft mååånga och längre återfall sedan dess. Sedan 2 månader tillbaka har jag dock lyckats hålla mig från återfall, vilket känns som en lättnad! Jag äter regelbundet nu och är sällan el aldrig hungrig. Jag har gått ner lite, det har jag märkt, men jag har inte vägt mig för när vågen har stått still tidigare har det lett till sådan uppgivenhet att det slutat i hetsätning.

Jag blev helt tagen av att läsa att du har gått ner så mycket så snabbt! Så de tipsen du ger här ovan i inlägget tänker jag anamma. Dock har jag fått in en fin rutin med frukost som innehåller just turkisk yoghurt m. kanel och linfrön, en avokado, ett ägg med lite majonnäs el kaviar och 3 baconskivor. Bör jag alltså dra bort yoghurten för att få maximal effekt? Jag vet att jag borde ta bort kaviarn o majonnäsen, men den är bra ibland, när jag känner en mättnad på ägg…

Jag undrar även vad du menar med ”cf” (högst 0,5 dl grädde/cf per dag)? Jag äter ganska mycket grädde och creme fraiche, om inte annat så i matlagningen.

Jag vill tacka så väldigt mycket för ketchup-receptet! Det ska testas i dagarna. Jag har haft svårt att utesluta ketchup, då jag gillar att doppa ost/blomkål/räkor i rohde island-sås till kvällsmat, och det enda rhode island-receptet jag har innehåller ketchup. Men får nog testa ett med Chilisås istället.. (men är det inte mycket kolhydrater i Chilisås med?) Jag har även lärt mig att ha ketchup i såsen till Flygande Jacob. Mycket med socker som jag har med mig hemifrån min mor :/

Nu blev det en väldigt lång kommentar.. Jag hoppas ändå att du har möjlighet att läsa och besvara den. Jag är väldigt tacksam för svar! Jag behöver verkligen hjälp.. tankarna kring att börja ge upp på lchf har tagit sig fram motviljes. Jag hatar min kropp så mycket idag och den hindrar mig från att kunna ta del av livet fullt ut så som jag vill, även pga den psykiska ohälsa som medföljer.

Vänligen,
Elin

PS. Jag vill bara säga det med, med tanke på min ätstörning i botten (om den nu skulle skrämma dig från att svara), att jag har/har fått professionell hjälp med att hitta matrutiner osv. De föreslår dock mat som pannkakor (ej lchf), bröd/mackor, frukostflingor, lasagne, ’lättare’ alternativ osv. Allt det med en massa socker i som triggar mitt sockerberoende och hetsätningen något kolossalt, plus aldrig riktigt håller mig mätt. Det är otäckt hur fel många dietister och personal som har detta som arbetsområde, är utbildade. För att inte tala om vilken mat som serveras på sjukhusen. Frukosten skulle kunna vara en sockerskål istället.. DS.

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 18:01

Kära Elin! Vilken historia du har men vad skönt att du kommit så långt som du gjort! Din frukost låter ganska stor tycker jag, jag hade nog tagit bort yoghurten!
Cf= creme fraiche =)
Försök att hitta lite andra fettkällor för grädde och creme fraiche är inte speciellt snällt mot figuren i för stor mängd.
Jo chilisause är ofta ganska så söt!

Ja visst skriker det om okunskap hos många dietister?!! Man blir mörkrädd!!

Varmt lycka tll!!

Svara
Elin 2 oktober, 2011 - 18:59

Det blev en väldigt personlig kommentar, kanske lite väl, men men. För att få behöver man även ge 🙂

Idag tog jag bort yoghurten till frukosten, och det gick ju bra. Jag blev inte hungrigare snabbare. Får vi se hur det går!

Tack för svaret Åse! Jag kommer fortsätta titta in här på din blogg och inspireras.

Svara
Åse 2 oktober, 2011 - 21:10

Så sant så! =) Lycka till nu!!

Svara
Hanna 1 oktober, 2011 - 10:11

Hej! Jag läser din blogg varje dag och tycker den är super! Främst alla recept!! Jag har äntligen fått min man intresserad av lchf. Han fick diabetes typ 1 (i vuxen ålder) för ca 4 år sedan. Han tar dagligen insulin. Nu senaste veckan när han har ätit lchf så har hans blodsocker legat perfekt. Han har minskat sina lunchenheter från 8 till 2, det är ju helt fantastiskt!!! Själv kämpar jag på, jag har egentligen ingen övervikt men väger ca 4 kg mer än för 10 år sedan och det är väl främst dom jag vill bli av med. Det jag mest saknar är godis och pasta 😉 Tack för en kul blogg! Kram kram Hanna

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 11:08

Stort grattis till ett bra hälsoval för er båda!!! Fantastiskt! KRAM

Svara
Karolin 1 oktober, 2011 - 08:43

Jag inspreras oxå massor av din blogg… Din blogg är faktiskt anledningen till att jag äter enligt LCHF (eller försöker). Dina fantstiska recept… Allt ser så gott och fräscht ut… Kan väl inte riktigt påstå att jag kommit igång till 100% men det går framåt och jag mår fantastiskt bra… Hade en heldag igår med äta ute till både lunch och middag och fick en riktig kolhydratfylla…. Man mår inte toppen om man säger så… Så idag blir det tillbaka till äggen….
Tycker jättemycket om att du blandar all mat med lite glimtar ur ditt liv och din vardag och andra bra tips på kläder och fina grejjor….
Jag tittar in flera ggr varje dag och det kommer jag att fortsätta med…
// Karolin

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 11:15

Vad roligt! Mindre roligt ned kolhydratfylla men det är en bra erfarenhet att bära med sig! Härlig äggdag på dig! 😉

Svara
Johanna 30 september, 2011 - 23:04

Hej! Vill börja med att tacka för en fin och inspirerande blogg! Jag började med en variant av LCHF i augusti och har trivits bra med det. Jag ville främst få fason på min periodvis besvärliga mage, men även gå ner några kilo. Jag har gått ner ca 4 kilo, så det ger resultat både på vågen och även i magen. Trots positiva effekter har motivationen börjat dala, jag fuskar alldeles för mycket. Det är en ganska tuff persiod nu på olika sätt, vilket gör att jag i ”stundens hetta” känner att jag minsann får unna mig choklad som jag tycker så mycket om och det är ju så mysigt och trevligt att äta något gott i soffan osv… MEN jag vet ju att detta är helt fel tänk och att jag måste bryta mönster. Jag vill inte köra stenhårt LCHF men ändå inspireras av det. Jag undviker fortfarande bröd och pasta, det är godiset och fikabrödet som är svårt att stå emot.. Så med detta långa inlägg vill jag säga att motivationen är det dåligt med. Vänlig hälsning Johanna

Svara
Åse 1 oktober, 2011 - 11:30

Massa pepp kommer här!! Det är en svår balansgång i bland och ibland får man bestämma sig för att man inte fixar undantag :/ Lycka till!

Svara
karin 30 september, 2011 - 22:59

Hur jag vill bli inspierad.Din bloggä r bra mycket bra blandning av foton ,recept mm.
Det jag saknar hur en hel dag ser ut.variation till frukost mellis,har en fam som ej tål nötter.
Har försökt Med Lhcf ganksa strikt men något är skumt magen tar tvärstopp inget hjälper.
Min make och jag måste gå ner i vikt framför allt jag.Men sockersuget.suck.
Kramar

Svara
Anna E 30 september, 2011 - 22:36

Jag startade om helt och hållet den 5e Juni och jag har varit totalt sockerfri sen dess, har inte en tanke på att lägga ner 🙂 🙂 Jag fantiserar om snygga jul och nyårsklänningar för att peppa mig själv.
Jag gillar allra, allra bäst dina supergoda matrecept! 🙂

Svara
Matgiken 30 september, 2011 - 22:25

Härligt med LCHF:ande vänner. Såna vill jag med ha, men så länge nöjer jag mig med att uppskatta de gånger våra matval respekteras. Som när man är bortbjuden på middag och bjuds på ugnsbakade grönsaker till köttfärsbiffarna ”för ni undviker väl helst potatis och rotfrukter?”.

Svara
great 30 september, 2011 - 21:04

Hej! Jag tycker mycket om att läsa din blogg! Jag tycker att det är skönt när du pushar på att man måste kunna vara människa ibland, genom att njuta och inte hela tiden tänka nejnejnej. Jag väger själv 57 men vill ner till 54 men inser då och då att livet inte endast handlar om detta, det kan vara hälsosamt att ta ett glas rött med en bit mörk choklad och Mr Lynley också. Men fortsätt med härliga recept och fina foton, jättekul! Efter din kurs anar jag att du dräller av kunskaper om vad som kemiskt händer i kroppen när vi tränar/inte tränar äter/inte äter, det vore både roligt lärorikt och spännande att läsa mer om! Jag vill även rekommendera till alla som följer denna blogg att lösa Martin Ingvar hjärnkoll på maten (tyckte den var bättre än på vikten) Fantastisk!!

Stor kram!!

Svara
Caroline 30 september, 2011 - 19:49

Hej!
Har följt din blogg ett tag, men varit dålig på att kommentera. Jag gillar när du lägger ut recept! Jag har förr försökt äta enl. LCHF, för jag är ganska påläst och är säker på att det är den kosten man mår bäst på. Aldrig har jag mått så bra som den lilla perioden jag faktiskt lyckades hålla den kosten. Det var inte motivationen som svek och gjorde att jag tappade det, utan att jag har så fruktansvärt dålig fantasi och tycker det är jättesvårt att komma på alternativ till dom där kolhydraterna… Speciellt frukost och mellanmål och sånt där, då det är så enkelt att bara bre en macka till exempel. Så jag blir alltid glad när du lägger ut recept =)

Annars är hela bloggen redan väldigt inspirerande tycker jag. Tränat har jag gjort länge. Har aldrig varit direkt överviktig, men hade lite överflöd förra året efter 2 täta graviditeter. Blev av med 10 kilo till i somras, men sen blev det – precis som du skriver – sommar! Så 3 kilo är tillbaka och sitter stadigt på plats. Så NU ska jag försöka ta tag i detta igen, och verkligen försöka hålla mig borta från kolhydrater. Hoppas på ännu mer goda recept att prova!

Svara
Tolan 30 september, 2011 - 19:06

Din blogg är ju så inspirerande som den är, jag gillade när du skrev matdagbok. Annars är det en bra mix tycker jag, fakta, personligt, recept..Ja iallafall jag är fast!! 🙂

Svara
Sussi Hägg 30 september, 2011 - 18:56

Skrev fel årtal på Rökstoppet!!!!
Det är ju Jätteviktigt 🙂
Slutade röka 3/10-09……Alltså snart 2 år sedan <3

Svara
Gunilla Ullenius 30 september, 2011 - 18:54

Jag är peppad. Vad vill jag läsa om? Jo, jag tänker tips på bra produkter, det intresserar mig. Vill hela tiden finna nya goda matvaror som passar i min lchf-stil. Jag är bekväm av mig i köket men vill absolut ändå inte slarva med maten och äta en massa e-nummer till exempel. Bra produkter ska det vara. Annars är sidan toppen som de är!

Svara
Sussi Hägg 30 september, 2011 - 18:54

Ja jag har hängt här nu ett tag men just nu känns allt sååå jobbigt!
Slutde röka 3/10-10 efter en kompliserad fotledsfraktur och är fortfarande inte bra!
Vilket har resulterat i att jag har gått upp ca:20 kilo.
Året 1995 bröt jag min andra fotled så nu har jag båda fötterna i skruvar å plåtar…
Känner mig lite som Robocop ibland 😉
Vet inte vad man ska göra för att det ska funka……Tycker det är jobbigt!
Kramar från mig Sussi i Nyköping

Svara
Anita 30 september, 2011 - 17:54

Jag tycker din blogg är mycket bra, med blandning av recept och teori. Ja, är så motiverad nu, LCHF tänk att vara mätt och nöjd, inget sockersug än så länge. Du är min inspirationskälla.:-)

Svara
Maria 30 september, 2011 - 17:39

Jag är motiverad! Oktober ska bli sockerfri, har hoppat på Råsmarts webbkurs för att bryta trenden, kände att jag behövde göra nåt ordentligt och uppstyrt. Är så himla less på mina matvanor nu. Kan börja dagen lchf-vänligt men slutar ofta med kolhydratsfrossa eftersom det är ”lättare” att slarva…

Blir förkyld stup i kvarten (ont i halsen nu igen), har uppsvälld mage, är trööööött, är på dåligt humör och nu har jag börjat gå upp i vikt igen. (Fick barn för 8 mån sen och hade gått ner till startvikten, men – som sagt – nu klättrar jag uppåt igen.) =(((

Hm. Jag blir väldigt inspirerad av dina recept och framförallt foton på maten du äter. Och av dina inlägg om näringslära á la LCHF. Alltid mkt intressant!

Nu ska jag sätta mig ner och PLANERA. Och inspireras av dina recept!!! 😀

Svara
Jenny 30 september, 2011 - 17:24

Hej!
Jag har följt din blogg länge men aldrig lämnat ett fotavtryck. Du har inspirerat mig enormt mycket. Jag var inne på LC-kost redan för ett par år sedan men tyckte att det verkade som en djungel. Så jag valde VV som ju är ett säkert kort. Jag gick ner 27kg och stod sedan och stampade och den vikten har jag även idag. Men jag har för tre veckor sen lagt om till LCHF för att få känna mig mätt och nöjd och glad. Nu väntar jag bara på att vågen ska bli nöjd och glad också, för den är inte på min sida än. Men jag har läst så mycket om vad som händer med kroppen så jag tror att den befinner sig i någon sorts reparationsfas just nu. Jag äter, njuter och mår bra iallafall.

Det som motiverade mig var väl ändå att du har gått över från VV till LCHF och lyckats. Jag vet inte riktigt vad jag vill läsa om i bloggen, tycker den är rätt bra som den är. Du lagar så mycket god mat och jag har testat många recept. Kanske skulle vara intressant att läsa nån gång om vad som händer i kroppen om man ”fuskar” eller om man äter mindre kloka LCHF-val som tex en god efterrätt eller så.

Jag gillar verkligen det här sättet att äta. I lördags åt jag tex våfflor till frukost, men med gott samvete OCH en mätt mage. Underbart!
Ikväll blir det rödvin och brie!
Tack för att jag hittade din underbara sida!

Svara
Marie Frost 30 september, 2011 - 15:54

Jag är inte ett dugg motiverad just nu… Äter ju inte LCHF för att viktminska utan för att hålla blodsockret i schack, men nu i samband med en magkatarr sedan v.27 så har jag tappat greppet helt om min kost och är tillbaka till sockerkickandet. Peppar mig själv att ta kontrollen igen, har kommit så långt att jag ska sätta ett datum för när jag startar om, men har ännu inte satt datumet… Skulle vara intressant att läsa ännu mer om hur kosten påverkar humöret, och de positiva effekter LCHF har förutom att man kan viktminska.

Svara
Milo2011 30 september, 2011 - 15:46

Jag känner mig ganska taggad, men varje gång jag sätter i gång med träning blir jag förkyld=( andra gången nu på en månad SUCK!!! men bara nya tag igen…
Jag har fastnat på 75 kg =( för visso så har jag gått ner tio, men jag vill ner ytterligare tio o det händer inget….. vet inte vad jag gör fel om det är grädden som spökar? Har du något bra tipps hur man rivstartar när man fastnat utan att gå svinhungrig=)
Börjat tröttna lite på kött oxå så vet inte vad jag ska äta :S
I kväll får det nog bli lite räkor avokado lax =)
Hoppas du får en fin fin helg=)
kramar johanna

Svara
Malin 30 september, 2011 - 15:05

Hur vill jag inspireras av din sida? jag är alltid inspirerad när jag är här inne o läser flera gånger om dagen på jobb. Japp det gör jag, De andra går ut o röker o jag läser din blogg. 🙂
Jag tyckte att det var jättebra att skriva in hur mycket man tränar o måtten som var 3-månaders utmaningen. Hade varit kul o se hur du tränar. Jag ska dra ner på mina youghurt frukostar o ta bort creme fr. o grädde till minímum.
Jag vet att det är superindividuellt hur man ska äta osv, du är ju lite kortare än mig o jag är lrätt mycket större o några år äldre än dig osv men det hade varit intressant o veta ibland hur en vanlig matdag ser ut när du ska ta bort sommarkilona!
Mina ska oxå bort men sitter som berget. Men jag ger mig inte…. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.