Ännu ett gott bröd!

av Åse

Jag äter LCHF bröd ytterst sällan, de är för goda och mättar för dåligt på mig 😉 Men ibland unnar jag mig dem! Däremot har jag alltid LCHF bröd i frysen för min man brukar äta tillsammans med en burk makrill på morgonen.
I går gjorde jag ett recept som jag hittade på bloggen Allt Om LCHF som både jag och Daniel tyckte var riktigt gott! Ingen smak av varken mandel eller kokos. Jag gillar själv fröbröd bäst.

6 stycken bröd á 3 gram kh

1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
4 ägg
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 200 g Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med vallmofrön. Grädda i ca 20 minuter. Stäng ugnen och låt stå kvar ett tag (kontrollera färgen på brödet) Skär i 6 lika stora bitar. (Jag delade sedan en del på två)


Bregott + Herrgårdsost och Castello vitlöksost.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

37 kommentarer

Jeanette Johansson 22 april, 2013 - 10:31

Hej Åse!
Jag har inhandlat din bok och den är bara så fantastik. Jag kör för fullt enligt din recept och det är så gott!
Men jag har två frågor.
Min sambo har till min stora glädje hakat på och är med på detta men han är allergisk mot solrosfrön.
Vad kan jag byta ut dem med i dina brödrecept?
Kan man byta ut bacon till frukostomeletten mot t ex en burk makrill eller tonfisk?
Med vänliga hälsningar
Jeanette

Svara
Åse 22 april, 2013 - 11:00

Hej! Kul du gillar boken! =)
Jag tror jag vet vilket bröd du syftar på – om solrosfrön igår för att göra mjöl av så kan det nog bli svårt att ersätta med annat. Kan du kanske prova ett annat brödreceåt utan det tex kesobrödet som finns här på bloggen?
Det går jättebra att ersätta bacon med makrill eller tonfisk!

Svara
LCHF kväll och hoppetossekorvar | Fnulan 22 november, 2012 - 20:10

[…] jag har även bakat Åses goda bröd men ändrat på det lite… Istället för sesamfrön på toppen hällde jag på lite riven ost […]

Svara
Bakstuga | Mathilda Widell @ Spotlife 8 november, 2012 - 09:53

[…] När jag kom hem efter skjutsat Tobbe så satte jag igång med brödbak, LCHF förstås Brödet blev riktigt gott faktiskt, jag har blivit besviken på andra recept jag testat men inte nu. Detta kommer jag göra fler gånger, dels för att det var gott men också för att det var snabbt och enkelt 🙂 Receptet på brödet jag bakat nu hittar ni Här. […]

Svara
Felicia 18 maj, 2012 - 09:52

Tack för ett jättebra recept! Jag tog mindre ost (hade inte mer hemma) men framförallt så kastade jag om proportionerna sesam- och solrosfrön, och rostade solrosfröna. Det ger dem en tydlig brödsmak. Min variant finns här: http://feliciaharkoll.blogspot.se/2012/05/gott-lchf-brod.html

Svara
Åse 18 maj, 2012 - 12:04

Det är det härliga med recept att man kan anpassa dem efter tycke och smak! =)

Svara
Felicia 17 maj, 2012 - 15:38

Tack för ett jättebra recept! Jag slängde om proportionerna på sesam- och solrosfrön, och rostade solrosfröna vilket ger dem en tydlig brödsmak. Här finns min variant: http://feliciaharkoll.blogspot.se/2012/05/gott-lchf-brod.html

Svara
Lchf bröd « Pepas vardag o tankar 11 maj, 2012 - 09:26

[…] bröd har bakat. Receptet är hämtat från bloggen 56kilo Jag lade det i en brödform. Och till frukost idag blev det tre skivor rostat och kopp blåbärste. […]

Svara
Lotta Götehed-Henriksson 16 april, 2012 - 19:45

Hej Åse jag har bakat ditt bröd idag, fast jag malde inte gryna till utan hade dom hela och fördelade den lösa smeten i stora bullformar. Det blev 12 st, fick stå inne 20 min. serverade till fisksoppa. Kommer att göra det igen, det var jättegott o enkelt. Tack 🙂

Svara
Jennie 23 februari, 2012 - 13:17

Mmm, det här var ett gott bröd. Njöt precis av ett första smakprov. Enkelt, gott och nyttigt – I like it! Dock var det himla svårt att lossa brödet från bakplåtspappret så nästa gång ska jag prova att smörja pappret med smör.

Svara
LCHF bröd « Äkta mat, äkta kärlek 19 februari, 2012 - 09:11

[…] Det är inte många LCHF bröd som är goda men detta var faktiskt inte så dumt receptet kommer från 56 kilo […]

Svara
Sköna söndag! 12 februari, 2012 - 13:59

[…] ett formbröd av detta receptet, bara dubblade receptet. Godaste […]

Svara
Therese 7 februari, 2012 - 22:18

Hej Åse!

Jag har länge läst din sida å tycker din sida är helt underbar! Har hittat många å mycket goda recept hos dig å de flesta är enkla å det smakar gott. Du är helt enkelt en inspiration =)

Är det något man saknar så är det ju bröd. Har aldrig riktigt hittat nått som fallit mig direkt i smaken.. De flesta smakar för mycket ägg å som någon annan sa här så blir konsistensen inte som man tycker det borde bli.. D.v.s det blir lite ”blött”. Nu tänkte Jag testa det här brödet. Men Jag har en fråga.. Vart hittar man kruskakli?

Tack för en bra sida! =)
M.v.h Tessa

Svara
Åse 8 februari, 2012 - 14:52

Hej! Kruskakli hittar du i din vanlga affär bland mjöl =)) Tack för rara rader!

Svara
Anette 15 februari, 2012 - 18:48

Hej .
Ska testa detta bröd nu för första gången =) men har en liten undran .
Är det inte för mycket kolhydtater i kruskakli ?
Dessutom undrar jag hur det blir om man inte använder husk ??? hade nämligen inte det hemma ( får iofs veta det snart 😛 )

Svara
Stina 28 januari, 2012 - 16:21

Oh så gott bröd. Ett bröd som verkligen är brödlikt i konsistensen. Tusen tack för en superinspirerande blogg, använder flera av dina recept!

Svara
Michan 26 januari, 2012 - 08:26

Hej
Ville bara eg säga att jag tycker din blogg är underbar och att du är en riktig inspiration, brukar yiyya in till dig men aldrig skrivit något så jag tyckte det var dags nu.

inns det någon möjlighet för dig att skriva vad du äter varje eller hur eller vad man ska säga, jag tänkte att jag ska försöka komma igång med lchf och har lite koll på vad man får äta men fantasin tryter lite 🙂
Stor kram och tack igen för en kanon fin blogg

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:24

Hej! Nej det är inte aktuellt tyvärr! Du får titta igenom recepten här, för det är ju vad jag äter =) KRAM tillbaka!

Svara
Camilla 25 januari, 2012 - 23:08

Är dina fantastiska recept gräddade i varmluftsugn el i ”vanlig ugn”? Funderar åt vilket håll jag skall förvandla gräddningstider o grader 🙂

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:24

De är i vanlig ugn =))

Svara
Lucypath.com 25 januari, 2012 - 21:11

Ser jätte mumsigt ut!

Svara
Popprinsessan 25 januari, 2012 - 20:33

Bra med recept utan kokossmaken, för den blir jag lätt trött på 🙂

Förresten ska jag på tapasträff på söndag, alla ska ha med sig 2 tapas. Spontant, vad skulle du hitta på om det var du?

Hoppas att du haft en skön helg,
kram!

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:36

Hej!! Åhhh, kolla dessa inägggen här: http://56kilo.se/?s=tapas KRAM!

Svara
Popprinsessan 26 januari, 2012 - 10:42

Tack 🙂

Svara
Maria Rosendahl 25 januari, 2012 - 17:34

Hej Åse.

Hoppas allt e bra med dig.

Börjat med LCHF igen…..:P Blir inte av med sockersuget av VV.
Du, måste fråga dig: Äter din ”gamla” frukost med turkisk youghurt, en skvätt grädde och funligtht.. Och din musli och hallon på det.
Tror det är ok om man ska gå ner i vikt? Ser att du aldrig äter det längre….? Och jag tycker det är så gott och man står sig länge på det.

Kram Maria

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:43

Om du står dig på det och inte får problem med sug eller dålig viktminskning så bara kör på! Finns inga rätt eller fel i detta fallet! =)

Svara
Maria Rosendahl 26 januari, 2012 - 09:45

Tack för ditt svar:D

Kom ihåg att du åt det och gick ner. Men har du tagit bort det för att Du ska äta
mer proteiner?

Svara
Åse 26 januari, 2012 - 09:50

Jag äter det ibland som på helgen men numera äter jag i princip bara två gånger om dagen (+ ev något mellanmål och kokosfett i kaffet) och då står jag mig mycket längre på en proteinrik frukost.

Svara
Maria Rosendahl 26 januari, 2012 - 10:06

Ska testa det oxå kanske. Men har provat med kokosfett i kaffet, och det smakar ju som vanligt:D

Tack för alla tips! Utan dig skulle vi inte klara oss en dag.

Åse 26 januari, 2012 - 10:08

Prova och se! Du kan ju ha yoghurten till helgen! KRAMAR!

Solblomma 25 januari, 2012 - 13:39

Hej Åse, detta bröd låter gott ska genast prova att baka det. Vetekornets skaldelar (kli) innehåller inte gluten, men vid framställningen kan delar av vetekornet hamna bland skaldelarna. Alltså, är man inte glutenintolernt så är det nog ingen fara med krusklakli.

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 13:41

Åh vad skönt att höra!! Tack!

Svara
Anna-Lena 25 januari, 2012 - 13:08

MÅSTE testa, får nog bli ikväll efter vi varit hos goda vänner på kvällsmat, skönt att slippa laga mat ibland ; )

Ha en go dag, kram kram

Svara
Eva 25 januari, 2012 - 11:49

Ska prova detta ocksa! Gjorde ditt recept pa LCHF formbrod och det blev jattegott. En sak som dock alltid hander nar jag bakar LCHF ar att brodet inte alls ar klart den tiden det star. Det ser fint ut pa ytan men inuti ar det fortfarande ”blott”. Sa jag maste ha det inne en halvtimme mer eller ibland nastan dubbla tiden. Jag har inte bakepro, kan det vara problemet? Eller ar det storleken pa aggen/ dalig ugn?? Jag vet inte vad jag gor fel. Nagon som haft samma problem?

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 12:02

Om det står att du ska ha något i receptet och du inte har det så kan jag inte tala för att brödet blir bra 😉 Men våra ugnar beter sig olika så du har kanske en ugn där bröden behöver vara i längre, då är det bara att ha det.

Svara
Petra 25 januari, 2012 - 10:59

Hur stor form använde du, typ en 2-liters avlång kakform eller större? Har kört med 2 goda bröd iofs länge nu men behöver lite omväxling!

Svara
Åse 25 januari, 2012 - 11:31

Min form är 18 x 25, 5 cm hög.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.