Ännu ett gott bröd!

25 januari, 2012

Jag äter LCHF bröd ytterst sällan, de är för goda och mättar för dåligt på mig 😉 Men ibland unnar jag mig dem! Däremot har jag alltid LCHF bröd i frysen för min man brukar äta tillsammans med en burk makrill på morgonen.
I går gjorde jag ett recept som jag hittade på bloggen Allt Om LCHF som både jag och Daniel tyckte var riktigt gott! Ingen smak av varken mandel eller kokos. Jag gillar själv fröbröd bäst.

6 stycken bröd á 3 gram kh

1 dl sesamfrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kruskakli
2 msk linfrön
2 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)


4 ägg
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
vallmofrön till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga ingredienser. Blanda sedan ner fröer och osten i äggen och låt stå en stund. Häll i liten bakpappersklädd form och toppa med vallmofrön. Grädda i ca 20 minuter. Stäng ugnen och låt stå kvar ett tag (kontrollera färgen på brödet) Skär i 6 lika stora bitar. (Jag delade sedan en del på två)


Bregott + Herrgårdsost och Castello vitlöksost.

37 kommentarer
0

37 kommentarer

Jeanette Johansson 22 april, 2013 - 10:31

Hej Åse!
Jag har inhandlat din bok och den är bara så fantastik. Jag kör för fullt enligt din recept och det är så gott!
Men jag har två frågor.
Min sambo har till min stora glädje hakat på och är med på detta men han är allergisk mot solrosfrön.
Vad kan jag byta ut dem med i dina brödrecept?
Kan man byta ut bacon till frukostomeletten mot t ex en burk makrill eller tonfisk?
Med vänliga hälsningar
Jeanette

Svara
Åse 22 april, 2013 - 11:00

Hej! Kul du gillar boken! =)
Jag tror jag vet vilket bröd du syftar på – om solrosfrön igår för att göra mjöl av så kan det nog bli svårt att ersätta med annat. Kan du kanske prova ett annat brödreceåt utan det tex kesobrödet som finns här på bloggen?
Det går jättebra att ersätta bacon med makrill eller tonfisk!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.