Allt eller inget

15 maj, 2007

Att slaviskt hålla mig till mina points är inga problem!
Jag är ju ett kontrollfreak, en strukturmänniska. Det är när något händer UTANFÖR planerandet som jag prövas.
Som i går. Lillasyrran fyllde år och hon hade inte tänkt att ha något av diverse anledningar så storasyrran smsade runt 06.00 (japp vi är uppe med tuppen i vår familj) att vi väl kunde överrasska henne på kvällen så syrran skulle lura dit henne hem till sig och så skulle vi fika och bara snacka skit en stund.
Jag sparar ju redan om vardagarna nu inför helgen i STHLM så jag hade inte råd att avsätta några points till sötsaker.

När vi kom hem till henne hade syrran bakat två jättefina tårtor med banan och kiwi på och jag kände att jag bara måste få äta lite tårta, dels av social aspekt och för att jag måste lära mig att hantera oplanerade situationer.
Jag tog två lagom bitar, det var bara tårtbottnar, lite sylt, liiiite grädde och färsk frukt på.
En chokladask öppnades och jag tog en bit.
Men direkt så börjar en liten tanke födas att ”Äh jag kan lika gärna äta mkt mer av allt det här, nu när jag ändå överskridit”
Att det ska vara så svårt? Men nu klarade jag ju av det och det känns så skönt!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
17 kommentarer
0

17 kommentarer

Sanna 17 maj, 2007 - 10:46

Åh du är GRYM. Önskar jag hade samma disciplin! Jag har ju tyvärr börjat tillåta mig sånt alldeles för mycket och nu har det bara brakat åt skogen istället. Det värsta är när man börjar tänka att man lika gärna kan äöta, det är då man faller dit. Som en knarkare för heroin. USCH. Starkt av dig! Jag beundrar dig stumpan!

Svara
Liz 16 maj, 2007 - 22:39

Förstår också vad du menar, ibland faller man bara för att man redan ”slarvat ”liiite liiite..menmen man borde ju lära sig ngnggn, får man hoppas iaf:)

Du är verkligen sketaduktig Åse!!

Kramkram

Svara
Aika 16 maj, 2007 - 20:41

Bra jobbat baby! Tänk att något så logisk ska vara så attans svårt. Det är 10 000 gånger svårare för mig att hålla vikten än att gå ner, så dumt, så dumt! Men nån gång ska man väl lära sig 😉

Ps. Ingen pille-tvätt idag 😉

PYSS

Svara
B-M 16 maj, 2007 - 10:29

Fattar precis, är likadan själv. Men har faktiskt lyckats några gånger nu att bara ta EN god kaka/tårtbit när jag varit på kalas och så får det vara bra sedan. Men visst kommer den där tanken….alltid. Bra jobbat av dig!

Svara
Ella 16 maj, 2007 - 06:55

Ja du är inte ensam om ”tänket”…..MEN du är ganska unik som stod emot och SKETAduktig!
kram/Ella

Svara
Beata 16 maj, 2007 - 06:08

Jag förstår preciiiis vad du menar, är likadan. När jag har kontrollen går det jättebra, då håller jag pointsen fint men om något händer utanför min planering så blir det svårare. Särskilt som jag inte alltid vill förklara för alla att jag viktväktar. Gör du det, berättar för alla, att du viktväktar?

Dock är det lättare med familj osv, de förstår ju om jag skulle skippa fikat helt och hållet. Men det är bra att inse att livet innehåller lite kalas och man bör kunna äta lite tårta nån gång ibland om man blir bjuden!

Halloj tjejen! Ja alla vet att jag viktväktar 🙂 Det är verkligen inte bara att gå ner i vikt, det är åtminstone för mig det enklaste, utan man får vara lite självpsykolog under tiden och rannsaka sitt beteende för det är ju det som gjort en överviktig.
Svara
malin 15 maj, 2007 - 19:13

vad du är duktig!!!! superimpad är jag!!! och skönt att känna att man inte är ensam… det hade kunnat vara jag som skrev det där, som tänkte precis som du gjorde. och så visar det sig dessutom att det redan är tio comments på just denna text, som också tänker likadant… man är väl inte så himla speciell, som man vill tro 😉 men å andra sidan inte lika ensam heller 😉

Ja det är nog tyvärr ett vanligt tänk hos många många! 🙂
Svara
Sara 15 maj, 2007 - 17:09

Det är fasen BAJSsvårt!!
Så det är ju himla tur att du är SKITduktig!! 😀 😉

Puss på dig snyggo!

Svara
Jen 15 maj, 2007 - 15:45

Det där tänket är verkligen en klassiker, känner så väl igen mig. Så otroligt bra att du stod emot!!!!!

Svara
margitha 15 maj, 2007 - 13:12

Hej bra gjort. Vilken självdiciplin du har. Jag försöker att tänka så ibland fungerar det och ibland inte…
Kramzzi K

Svara
Annisen 15 maj, 2007 - 11:53

Så duktigt gjort vännen, det kräver karaktär 🙂
Det är precis det som är mitt problem också att man lätt hamnar i det tänket att det är kört ändå så då kanjag lika gärna… bara dumma bortförklaringar och ändå gör man det. Bra gjort!

Nu har vågen börjat röra på sig igen 🙂

Puss

Svara
Maria i Göteborg 15 maj, 2007 - 11:41

För varje gång du klarar det så är du ju närmare ett nytt vardagstänk. Att du kunde hejda dig betyder ju att du är supermedveten om dina egna svagheter och mer kan väl ingen begära. Klart man får vara sugen och vilja äta tills magen står i fyra hörn men så länge man inte faller för frestelsen utan bara tar lagom för mycket så är det ju precis som det ska vara. Jag tror att det är lätt hänt att man känner sig skyldig och usel bara för att man VILL äta en massa sen att man är duktig och inte gör det kommer liksom i skymundan. DU VAR GRYMT DUKTIG SOM ÅT PRECIS LAGOM MYCKET!!!! Tänk på det. 😉
Kram från Gbg

Svara
Cia 15 maj, 2007 - 11:12

Vet precis vad du menar. Jag är också ett kontrollfreak och varje gång inte pointsen är inom ramarna får jag nästan ångest över det. MEN! Du klarade ju faktiskt av det och det är ju huvudsaken! Jag tycker du är på väldigt god väg att tänka sunt när det gäller mat när du faktiskt stannade upp och inte tog hela chokladasken fastän den erbjöds!

Måste ju avsluta med att du är bäst på det! Du är ju inspirationen när min motivation tryter! *kram*

Svara
jenny 15 maj, 2007 - 10:16

Bra gjort! Det är ju faktiskt bättre att överskrida med bara några få points än med typ 20…
Att du har fått in det tänket är en bedrift!

Svara
Jessica 15 maj, 2007 - 09:40

Precis så där tänker jag oxå. Har jag ändå syndat så kan jag göra det rejält. Men jag VET ju att OM jag tillåter mig att synda mer än ”nödvändigt” så kommer samvetet att slå mig i nacken med full kraft sen. Men det är sååååå svårt att hålla emot ibland. =/

Svara
Anbi 15 maj, 2007 - 08:39

Bra gjort!! Jag har inte kommit så långt i min omprogrammering, men hoppas kunna nå dit så småningom! Jag har för länge sedan fattat att det inte i första hand är för att det är GOTT som jag stoppar saker i munnen, det har någon annan konstig förklaring…

Det är spännande att följa dig och se dig gå i mål och så småningom hålla vikten. Hoppas att jag går i dina fotspår om ett halvår eller så!! Kram!

Svara
Tanja 15 maj, 2007 - 07:16

Förstår vad du menar, men det är ju det som är det svåraste. Att ändra tankesättet helt och hållet. Jag har INTE den själkvdiciplinen ännu. Du är duktig och mycket inspirerande!! Kram kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.