Hej på er!
Happy torsdag vänner!
Jag har haft ett tidigt Teamsmöte (Lexly, vi skriver testamente) och nu ska jag strax hasta iväg till gymmet.
Blir en dag på vift här.
Hoppas ni alla hade en fin VALENTINE även om det var en helt vanlig dag eller om ni firade lite!
Daniel kom hem med blommor, gulligt! Jag förväntar mig inget en dag som denna mer än att umgås med mina hjärtan.
Men liljor blir jag alltid glad över!
Jag ville bara ha en mysig middag med familjen och det blev det verkligen!
Jag kände inte för att köra något avancerat och nytt utan det blev maträtter som jag kan göra i sömnen 💞🤣
Pommac till kidsen och lite festliga glas, livar ju alltid upp en tisdag!
Rosébubbel till oss!
Förrätt blev Toast Skagen – ALLTID gott! Mitt recept hittar ni HÄR
Våra barn ÄLSKAR toast skagen – så det var givet!
Det blev oxfilé i sousvide (60 gr i 3 timmar för hel bit) och till det rödvinssås och tryffelbearnaise!
Ujujuj sååååå gott ju!
Älskar min tryffel i kvarn! (inkl salt. Köpt i Örebro
Mina recept på såserna hittar ni längst ner!
En så himla mysig kväll med våra numera stora barn! Noel fyller 19 år om knappt 1 månad och Juni och Alice blir 17 och 15 i höst! 🥰
Skriv utSnabb Bearnaise (tryffel) och Rödvinssås
- Portioner: 4-6
Ingredienser
Tryffelbearnaise
250 g smör
3 äggulor
4 vitpepparkorn, krossade
2 schalottenlökar
Färsk dragon, färsk persilja
salt, peppar
1/2 dl vatten
1/2 dl rödvinsvinäger
För tryffel. Antingen tryffelolja efter smak eller färsk tryffel eller som jag har tryffel och salt i kvarn.
Rödvinssås:
1 finhackad scharlottenlök
3 dl rödvin (ingen fatkaraktär)
3 msk Aceto Balsamico
3 msk konc. oxfond
2 msk socker eller sockerersättning
Smör att blanka av med alternativt lite grädde
Instruktioner
Bearnaisen:
Skira (smält) smöret på svag värme i en kastrull. (jag var lite slarvig i klippet och tog med det oskirade)
Ta av kastrullen från plattan men håll smöret varmt. Finhacka 2 schalottenlökar och lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1 liten kvist dragon, vitpepparkorn, rödvinsvinäger och vatten. Låt reducera till hälften (koka ihop). Sila ner lökskyn i en ny kastrull.
Lägg tre äggulor i en hög bringare, häll ner lökskyn. Sätt stavmixern i botten och sätt igång medan du i en fin stråle häller ner smöret, kör stavmixern upp och ner under tiden. Lägg i lite klippt persilja, dragon och salta och peppra och för tryffelbearnaise: Smaksätt med valfri tryffel.
Låt stå kallt så blir det en god, tjock, kall bea.
Rödvinssåsen:
Fräs löken i lite smör tills den blivit mjuk. Vispa ner vin, balsamvinäger, oxfond, sötning och smaka av med salt och peppar. Låt reducera tills ca hälften återstår och önskad konsistens är uppnådd. Sila av löken eller låt den vara kvar, rör ner en klick smör för att blanka av såsen alternativt lite vispgrädde.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Hej hej. Ingen fatkaraktör, har du tips på rödvin till din rödvinssås. Gärna hon som brukar stå i hyllorna. Thanks
Här hittar du lite länkar till vin son passar: https://www.systembolaget.se/dryck-till-mat/dryck-i-mat/vin-i-mat/vin-i-sas/
Har Noel några planer efter studenten? 🎓 Vad gör dina två äldsta? Jobb eller plugg?🙂
Nääää inte som jag vet nu! Han ska jobba lite i sommar och jag misstänker att han nog vill försöka upptäcka världen ett tag innan han (om han) pluggar vidare!
Michelle jobbar inom LSS och har varit på samma ställe sedan hon gick ut skolan! (Undersköterska) – hon är sambo med sin Jeff som hon varit tillsammans med sedan skolan ♥️
Nicholas är inne på sista terminen på högskolan, det är en kandidat inom informatik. (Digital design & innovation)