Airfryer Frallor – low carb

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Cellbes

Hej och skön Kristi himmelsfärdsdag på er!

Hoppas ni har en fin dag så här långt <3
Här har vi fått sovmorgon och jag och Daniel åkte och handlade frukost vid lunchtid (japps sjusovarfamilj) 🫠

Invigde mina nya sneakers! Såååå nöjd! Snygga men framför allt SÅ bekväma!
Formsydd innersula!
HÄR – just nu till kampanj!

Väl hemma så experimenterade jag igång lite lowcarb frallor som blev jättebra!
Dessa gjorde jag på Psyllium fiber som är samma som psyllium husk men som är lite mindre finmalet än fiberhusk och pulveriserat psylliym från Lindroos som jag brukar rekommendera.
Man kan använda pulveriserat psyllium men då måste man dosera mindre.
Alltid gå efter vikt och inte volym om man ska ersätta.
3 msk psyllium fiber = drygt 1/2 msk lindroos premium psyllium (dvs gamla fiberhusk)

Men jag kan tycka att konsistensen blir bättre med nedan då volymen är större på fiber.

I dessa hade jag även havrefiber som har börjat bli allt vanligare i LCHF / Keto / Lowcarb och Glutenfri bakning!
Jag rekommenderar Sukrins! (HÄR kan man beställa)
De går att göra utan! Men konsistensen blir mer brödlik med.

Degen blir ganska torr men håller ihop när man formar det till en stor boll, som sedan delas i två delar med kniv.

Dessa frallorna blir GRYMT bra i en Airfryer! Tar 14 minuter bara så är frallorna klara.

Blir såååå frasigt skal!
Har du ingen Airfryer? Då kan du baka dessa i ugnen på 200 grader tills de är gyllenbruna. Ni kommer INTE få lika frasigt skal som i en Airfryer dock.

 

MUMSIGA!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Airfryer Frallor – low carb


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

2 msk mandelmjöl
2 msk havrefiber *kan uteslutas men rekommenderas
6 msk Risenta psyllium fiber eller drygt 1 msk Lindroos pulveriserat psyllium
1 tsk bakpulver
1 nypa salt och ev lite valfria brödkryddor
60 g keso
2 stora ägg, bara äggvitan


Instruktioner

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner keso och äggvitor.
Forma till en stor boll och halvera sedan till två bollar. Låt gärna undersidan vara rak.
Strö lite valfria frön över och sätt in i Airfryern.
Tillaga på 160 gr i 7 minuter, vänd sedan och tillaga ytterligare 7 minuter.
Tillaga eventuellt lite längre om de inte fått tillräckligt med färg.
Låt svalna innan de skärs upp.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!