Är ni trött på grillat än?
Inte jag! 😅
Entrecote är en favorit att grilla, blir ju så smakrikt oh saftigt!
Jag tar ut köttet en bra stund innan, ca 1 timme.
Saltar och pepprar det en kvart innan grillning och klappar lite olivolja på köttet.
Sedan grillar jag det på direkt värme (vi har gasol) ca 2 minuter på varje sida, lite beroende på köttets storlek. När köttsaft börjar tränga upp efter att du vänt köttet en gång så är köttet medium.
Sedan får köttet vila i bakplåtspapper ca 5-10 minuter.
Jag skär gärna upp köttet sedan, tycker det ser trevligare ut men det är en smaksak.
Sedan är det ju gott med en god sås till såklart! Vi älskar den här såsen.
Såååååå gott!
Prova detta hörrni!
Godaste Pepparsåsen
Ingredienser
2 st schalottenlökar
1–2 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk dijon
1 msk tomatpuré
1 msk tamarisoja
1 msk kalvfond
1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whisky
1 krm salt
Instruktioner
Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.