Salsicciapasta

av Åse

God förmiddag söndag!

Huset har precis vaknat här i Spanien och jag och Daniel ska åka en vända till affären.
Kom att tänka på den här godingen då när jag funderade på om jag skulle göra någon pastarätt ikväll till barnen.

Basen i den här är en sofritto, och jag har även vitlök i. Detta får fräsas mjukt i olivolja på låg värme i ca 15 minuter.

Salsiccafärs finns oftast där man köper övrig färs men man kan även köpa färsk salsiccakorv och trycka ut.
Ger så god smak!
Låt gääääärna salsiccafärssåsen puttra på ett bra tag på spisen.

Äter man inte pasta kan man servera lowcarb nudlar till, de här är mina favoriter!
Går ju även bra med strimla förvälld vitkål.

Här kommer receptet! MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ragù di Salsiccia (Salsicciapasta)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 vitlöksklyftor, finhackat
2  gula lökar
2 morötter
2 stjälkselleri
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
600 g salsiccafärs
500 g passerade tomater
1 dl köttbuljong
2 st lagerblad
2 tsk timjan (torkad)
1 tsk salvia (torkad)
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar, malen
1 dl grädde
Till servering: Pasta, persilja, parmesan


Instruktioner

Skala och hacka grönsakerna i små tärningar. Hetta upp en olivolja i en ktraktörpanna och låt allt fräsa på låg värme tills de mjuknat. Hetta upp pannan igen och rör ner tomatpurén. Sänk värmen något och rör ner vin, sedan salsicciafärs och låt allt steka tills fären är genomstekt. Häll på passerade tomater, köttbuljong, lagerblad, kryddor. Låt allt sjuda i 3-4 timmar på låg värme, alt tryckkokas på hög i 35 minuter (naturligt utsläpp på 20 min sedan)
När ragun är klar, hetta upp allt igen och rör ner grädden.
Servera till pasta eller tex grönsaker och riv rikligt med parmesan över och sedan grovt hackad bladpersilja.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.