Ädelostfyllda långlagade lövbiffsrullader

17 november, 2020

Knepet med att tillaga lövbiff är att långlaga dem! Låt dem bräsera i buljong i en timme så blir de saftiga och möra!
Fyll dem med det som är gott! Kan vara senap, färskost eller som här med ädelost!
Sedan när de är färdigbräserade så kan man bara tillsätta grädde eller creme fraiche och smaksättning!

Blev SÅ gott! Så prova gärna!!

Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Ädelostfyllda långlagade lövbiffsrullader


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

8 skivor lövbiff
16 skivor Milano salami
2 st kvibille ädel
salt svartpeppar
smör att steka i
vatten
1,5 msk oxfond
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk svart vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soja
salt, peppar


Instruktioner

Lägg skivorna på en skärbräda, salta och peppra båda sidorna.
Lägg 2 skivor salami på varje lövbiffsskiva, skär ädelosten i skivor och fördela på lövbiffsskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör och stek rulladerna hastigt på hög värme så att de får fin färg.
Häll på vatten och oxfond och låt sedan bräsera under lock i 1 timme.
Ta upp rulladerna och lägg på tallrik, sila skyn i durkslag och häll sedan tillbaka 1 dl i stekpannan tillsammans med 3 dl grädde, svart vinbärsgelé, soja och smaka av med ev. salt & peppar. Lägg i rulladerna och låt puttra ihop i 5-8 minuter.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Marie Andersson 21 november, 2020 - 09:18

Hej!
Menar du 2 paket ädelost?

Svara
Olov Karlsson 19 november, 2020 - 15:45

Jag måste prova i morgon verkar underbart gott

Svara
Ingmari 18 november, 2020 - 11:19

Tack snälla du för alla goda recept du delar med dig av.
Nu blir det lövbiff till helgen, Mums

Svara
Mie 18 november, 2020 - 08:16

Men mums. Jag minns inte ens när jag åt lövbiff senast så tack för tips. 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.