Artikeln innehåller reklamlänkar

Happy fredag!
Hoppas ni mår bra och är peppade på helg! Det är jag 🥰
Nu på morgonen firade jag och två vänner vår väninna Ann som fyller 50 år i morgon – med  överraskningsfrukost på Mollbergs. MYS!

Favoritkappan hittar ni HÄR!
Glöm inte min kod!
56KILO25 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser

Så mysig start på dagen! Hemma vid 10.30 igen och har hunnit jobba i kapp.

I kväll blir det bara en lugn TV kväll i soffan. Vad gör ni idag? Vad äter ni? Berätta gärna!

Smashburgare är ju så gott och så enkelt att göra!
När Noel fyllde nu i tisdags så var det solklart att det var vad han ville äta på kvällen som sin födelsedagsmiddag 😜

Jag bakade snabba hamburgerbröd – det är i princip detta receptet på Bagels! Jag gör även Snabblagad pizzadeg
Så enkelt och gott recept!

Jag hittade ”hamburgerfärs” – Icas eget som var 23%. Perfekt fetthalt för hamburgare!
Jag tar ca 100 gram färs, tycker det blir lagom. Saltar och pepprar och hettar sedan upp en gjutjärnsgryta, när den är upphettad (max värme) sänker jag till 75% och lägger i två bollar åt gången och smashar med antingen en hamburgerpress eller baksidan av en kastrull. Trycker och pressar i 10 sekunder.
Vänder sedan efter ca 2 minuter och steker sedan 2 minuter till.

Detta är en SÅ god hamburgerdressing som går på nolltid att svänga ihop.
Ni måste testa!

Omnomnom! Vill ni inte ha bröd? Gör som jag brukar göra, ta loss några blad isberg (behåll lagerna) och dela på mitten.

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

SMASHBURGARE med enkel hamburgerdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Hamburgerbröd:
2,5 dl vetemjöl
2,25 dl grekisk yoghurt
2 tsk bakpulver
<1/2 tsk salt
ev ägg + sesamfrön

Hamburgerdressing:
1 dl majonäs
0,75 dl Tacosås
0,5 dl bostongurka (eller finhackad smörgåsgurka/saltgurka)
lite salt och peppar och lökpulver

Burgare
500 gram nötfärs, högre fetthalt (20-23%)
salt, peppar


Instruktioner

Hamburgerbröden:
Sätt ugnen på 200 gr.
Tillsätt ingredienserna i en skål och blanda med en träslev eller slickepott tills degen går ihop.
Använd sedan händerna för att knåda degen några gånger tills den blir slät och sammanhängande. Dela degen i 4 delar och forma bullar. Pensla ev med ägg och strö sesamfrön över.
Grädda till gyllenbruna i ca 15 min.
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt tills servering.
Stek burgarna: Dela upp färsen i 4 bollar. Arbeta inte färsen mer än att löst forma bollar. Salta och peppra. Hetta upp en gjutjärnsgryta, när den är upphettad (max värme) sänk till 75% och lägg i två bollar åt gången och smasha med antingen en hamburgerpress eller baksidan av en kastrull. Tryck och pressa i 10 sekunder.
Vänd efter ca 2 minuter och stek sedan 2 minuter till.
Montera med favorittillbehören som ost, lök, ketchup och senap.

2 kommentarer
7 FacebookPinterestEmail
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej på er alla!

Mitt i veckan är det och lillörda’ minsann! =)
Vi har ju vår firarvecka här. Jag och Daniel firade 23 år tillsammans i söndags och i går fyllde vår Noel 21 år OCH idag har jag och Daniel 20 årig bröllsopsdag! Porslinsbröllop!
Jag fick det här kortet i brevlådan i för middags så nu är vi på väg!
Weeeeeee! Så kul! ÄLSKAR överraskningar!

Måste tipsa om de här byxorna! De sitter på mig i skrivandes stund. SÅ sköna och sitter som en smäck.
Vid ankelbyxa i bengali – STORA i storlek tycker jag. Jag har 36 i mina och kan ha 34, jag kan även ha 38 i vissa byxor.
Just nu sitter de bra men kan tänka mig att köpa i strl 34 senare. Min dotter Michelle sa: Mamma, vilken fin rumpa du får i de byxorna! Haha!
Japp! Snygg-rumpa-byxor gillar vi! Löp och Köp!
Ni hittar dem HÄR!

 
ok

Den här snygga boucléjackan är också nerpackad! Älskar verkligen den! HÄR

Så användbar i vår och i sommar.
Som jacka eller med linne under.

Har den även i vitt.

Jeansen kommer jag bo i – härlig stretch. HÄR hittar ni dem (i flera färger)

KRAM på er!

5 kommentarer
39 FacebookPinterestEmail

Älskar du thailändsk mat? Då måste du testa Gaeng Keow Wan Gai – en klassisk grön curry med kyckling.
Med kokosmjölk, doftande kryddor och fräscha grönsaker blir detta en rätt som smakar precis som i Thailand! Servera med jasminris eller ett lågkolhydratalternativ för en fantastiskt god måltid.

Här är mitt bästa recept på grön curry med kyckling! 👇🏼

Gaeng Keow Wan Gai går utmärkt att variera med olika proteinkällor beroende på vad du har hemma eller föredrar. Här är några goda alternativ:

  • Räkor (Gaeng Keow Wan Goong)– Lägg i råa, skalade räkor i slutet av tillagningen så att de inte blir sega.
  • Tofu eller veg (Gaeng Keow Wan Jay) – Använd fast tofu, gärna stekt i lite olja innan den läggs i curryn.
  • Fläskkött (Gaeng Keow Wan Moo)– Strimlat fläskkött, som fläskfilé eller karré, fungerar utmärkt.
  • Nötkött (Gaeng Keow Wan Nua)– Skivor av entrecôte eller ryggbiff blir möra och goda i curryn.
  • Lax – Lax ger en lyxig twist och passar bra med de krämiga smakerna.

Viktigt är att låta curryn koka ihop med kokosgrädden i ca 5 minuter, det är då de riktiga Gaeng Keow Wan smakerna kommer fram!
Inget fett behövs för detta utan fettet finns i kokosgrädden och hjälper smakerna i den gröna curryn att komma fram.

Ett otroligt gott vin som passade som handsken! Kung Fu Girl Riesling 2019

Det doftade magiskt gott i köket ska ni veta!

Vill man göra rätten mer lågkolhydratvänlig så ersätter man riset med tex blomkålsris, så gör vi oftast själv i familjen!

Fantastiskt gott och det här kommer jag göra snart igen! Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gaeng Keow Wan Gai (Kyckling i grön Curry)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 dl kokosgrädde
2 msk grön currypasta
34 st kaffir limeblad
4 dl kokosmjölk
1 msk konc. kycklingfond
2 tsk kokossocker/farinsocker (eller Nick’s Use like sugar)
ca 2 msk fisksås
1 röd mid chili
1 grön mild chili
1 liten aubergine
1 burk bambuskott (275 g)
1 handfull thai basilika (ca 20 löv)
2 tsk limejuice
Chiliolja eller rostad chili – För den som vill ha mer hetta kan en skvätt chiliolja på toppen vara magiskt!


Instruktioner

Skär kycklingen i tunna skivor.
Strimla chilin och skiva och skär aubergine i mindre bitar.
Hetta upp kokosgrädden, fräs curryn i 5 min.
Lägg i kyckling och  kaffir limeblad. Låt det puttra 3-4 minuter.
Rör ner kokosmjölk, fisksås, kycklingfond och sötning. Börja med mindre mängd fisksås och öka till den rätta sältan uppstår.
Rör ner aubergine och bambuskott. Låt allt koka ihop tills kyckling occh aurbergine är klara. Rör ner thaibasilika, limejuice och chilin, spara lite röd chili till garnering.
Servera med ris eller blomkålsris.

 

2 kommentarer
15 FacebookPinterestEmail

VÅRKÄNSLOR hela helgen

av Åse

Hej på er alla!

Men vilken helg det varit! Ljuvligt väder, massor med sol och även om det snart blir kallare igen så var det ljuvligt med en försmak på våren!
Fredagen började med Yoga och sedan en härlig långpromenad med Polly, Alfons var inte sugen på promenad.

Syrran kom över och vi grillade lunch och njöt solen med våra tonårsdöttrar.
Liam kom över en stund sedan också.
Men sedan var jag tvungen att hasta iväg för att möta upp Daniel, Jenny och Jens nere vid tåget för vidare färd mot Lund.

Åse Falkman FredriksonBlus HÄR (byxorna slutsålda)

Väl på Grand Hotel intog vi vårt bokade bord och tog sats mot Skaldjursbuffén! YUM!

Skaldjursbuffé

Lördagen bjöd på hemmamys och jag tog en lugn, skön OCH lat dag!
Mello i soffan vi två allena, tjejerna var hemma hos Michelle och Noel på stan med sin flickvän och vänner.
Jag gjorde min goda Krämig oxfilépasta med dijon och citron – lyxigt och enkelt recept.
Såååååååå god!

Oxfilépasta

Söndag och vi firade vår årsdag! 23 år sedan vi möttes för första gången ♥️
Det firade vi med en spontan grilllunch med familjen.

Skånsk Flagga

Lillyrran med familj kom, storasyrran stackaren låg hemma sjuk.
Sedan kom mamma, Michelle, Jeff och lillskruttan och Jeffs mamma Majsan kom också förbi.
Ja och sedan alla våra barn förutom Nicholas som ju bor i Halmstad. Men vi ses till helgen!

Den här killen fyller hela 21 år i morgon! Gaaaaaaalet!

Alfons är aldrig långt ifrån Millie! Han är sååååå betuttad i henne och det verkar som det är besvarat 🥰

Alltså en grillad korv med tillbehör i solen – huuuuur gott är det inte?

Tror att Michelle fick hålla sitt eget barn i max 3 minuter haha, alltid en ny famn =)
Gammelmormors famn var inte illa!

Millie med farmor Majsan! <3

Dags att vinka adjö för denna lilla skruttan och åka hem och få lite lugn och ro! Kostar på att vara på familjekalajs =)
Men en sååååå mysig dag! Spontant är bäst!

2 kommentarer
42 FacebookPinterestEmail

I går blev det en SÅ god, enkel och proteinrik Lasagne!
Såg tipset på instagram (@ifilip24) att göra en ostsås på keso till lasagnen och att jag inte tänkt på detta! Blir ju en grym bechamel!
Detta går dessutom så snabbt att göra. Tisdagar och Onsdagar blir det generellt senare middagar eftersom Alice har sen träning så då passar sådana här rätter bra!
Vill man få i sig mer protein och färre kolhydrater, använd lasagneplattor av bönor istället! Jag brukar använda det men hade inga hemma igår.
Gör din favoritköttfärs (mitt recept kommer nedan)


Blir perfekta matlådor om det blir något över =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

One Pot Lasagne – Enkel och Proteinrik


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
800 g nötfärs
2 msk tomatpuré
4 msk kalvfond
1,5 burk finkrossade tomater  (Mutti)
1,5 burk vatten (använd Mutti burken)
1,5 msk balsamvinäger
1,5 msk japansk soja eller tamari
1,5 tsk torkad oregano
1,5 tsk torkad basilika
1 tsk chiliflakes (valfritt)
1,5 tsk paprikapulver
lite salt, svartpeppar
300 g lasagneplattor
500 gram keso + lite vatten, salt & svartpeppar
150 g riven ost


Instruktioner

Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med lite olja och fräs lök och vitlök tills de mjuknar.
Tillsätt nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt.
Rör ner tomatpuré och låt fräsa i någon minut.
Häll i kalvfond, finkrossade tomater, vatten, balsamvinäger, soja, oregano, basilika, chiliflakes, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt såsen sjuda i cirka 20 minuter.
Under tiden mixa keson slät, späd med lite vatten om den är för tjock och smaka av med salt och peppar.
Bryt lasagneplattorna på mitten  och rör ner dem i såsen. Se till att de täcks ordentligt av vätskan.
Klicka ut kesoröran och bred ut jämt, strö riven ost över.
Lägg på locket, eller för krispig yta, sätt in i ugnen med grillfunktion tills osten smält och gratinerats.
Låt svalna något och skär sedan i portionsbitar.
Servera direkt, gärna med en fräsch sallad.

3 kommentarer
21 FacebookPinterestEmail