Hej på er <3

Rakt in i julbubblan! Märkligt hur fort man anpassar sig! Jag har inte varit ett dugg jetlaggad, varken där borta eller här hemma. Känns mig pigg och utvilad.
Underbart att vara hemma, jag adventpyntade innan vi for så i går var det bara till att ta ner julgranen!

Tjejerna vill dock prompt ha en äkta gran, så förra året hade vi en äkta i uterummet och vår ”disneygran” inne.
I år flyttar en äkta in några dagar innan julafton så får den här flytta ut i uterummet 😅 Så blir alla nöjda!
Vi ska ha julen i år med alla barnen, svärmor, mamma, svågrarna Martin (min mans bror och min systers man) och lillsyrran med barn så vi lär behöva nyttja uterummet också och duka i så då får ju alla en julgran där man sitter 😅


Ljusstaken från FlowerTeam sedan har jag lagt ner vit mossa och vårt lilla gulliga luciatåg som alltid är framme varje jul.

Tradition att tjejerna lär granen men i år ville Noel sätta dit första kulan 😅

Mina Georg Jensen julhängen åkte upp så klart!
Jag började samla 2020 🥰

Förra årets Spetsängel.

Och det här årets! Sååååå fin! HÄR hittar ni den.

Gulligaste lilla dovhjorten!

Polly lade sig under granen direkt som en riktig julklapp 🎁💖
Och det är hon ju! Vår lilla 2023 års julklapp!

Jag älskar att gå och kika på julgranshängena, väldigt många är betydelsefulla för mig, symboliserar barnen, händelser etc.
Här har vi Alice hänge som jag köpte utomlands för några år sedan. (Glömt var dock)

Och Junis <3

Michelles filthjärta med guldnålar hon gjorde när hon var liten – älskar det!

Alfons =) Måste ju köpa ett till Polly också!
Katten Chilli har ett katthänge som ni skymtar ovan Michelles hjärta =)

Årets första jultallrik!
SLURP! Blev besviken på sillen dock (köpte i Ica Maxis chark)

0 kommentar
7 FacebookPinterestEmail

Hej hej på er!

Nu sitter vi på tåget mellan Köpenhamn och Helsingborg och huuuuuuur skönt ska det inte bli att komma hem?

Mamma hämtar oss på Helsingborg C, sedan har vi ett event att gå på 18, men vi stannar inte så länge för vi vill ju hem till barnen och man är ju rätt trött och mör efter långflyg och byte av tidszon. Jag lyckades dock med att sova från take off fram till frukosten 1, 45 timme innan landning.

Några av gårdagens sista bilder i kameran. Vi tog en timmes morgonpromenad längs south Beach, frukost i solen. Rooftophäng, lunch på Lincoln Road och sedan tog en Uber oss mot flygplatsen!

4 kommentarer
16 FacebookPinterestEmail

Vykort från MIAMI

av Åse

Hej på er!
Nu njuter vi vår sista heldag här i Florida!
I morgon 22 lokal tid tar SAS oss hem igen.
Ska bli underbart att komma hem, trots att vi har magiska dagar här med så mycket intryck! Känns som vi varit borta i två veckor!

Vi bor på The Betsy här i South Beach, Miami Beach – ett mysigt boutiquehotell!

Från vår balkong

Mycket konst här på hotellet, detta är hissen haha!

Lite molnigt i går men en tur på stranden så klart.

Och en tur på Ocean Drive och betalade så klart hutlöst för en vanlig lunch – lite turistfälla men men =)

Gianni Versaces hus som numer är en restaurang.

Frukost på hotellet, japp blev mätt! 😉

 

Nu ska vi ta oss in mot Miami downtown och vid 15.30 så blir det Miami Culinary Tour! Lär bli mätta då också!
Tur vi snart åker hem haha!

KRAM så länge!

4 kommentarer
20 FacebookPinterestEmail

Hej på er!

Här kommer ett recepttips till er!
En fräsch sallad med ljuvlig citrondressing som passar lika bra sommar som vinter.
Grekisk sallad är så himla gott och den här versionen måste ni prova.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grekisk kycklingsallad med citrondressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Dressing:
1,5 dl majonnäs (hemmagjord eller köpt)
0,5 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
1 citron (skalet och saft)
1 msk dijonsenap
salt, vitpeppar
späd ev med vatten till önskad konsistens

Salladen:
3 romansalladshuvud
2 avokado
2 dl kalamataoliver
600 gram kyckling (grillad, salladskyckling eller ugnsgrillad kycklingfilé)
16 körsbärstomater
1 gurka
150 g fetaost


Instruktioner

Börja med dressingen:
Blandra ihop alla ingredienser och ställt kallt.
Skär kycklingen i mindre bitar om hela färdiggrillade kycklingfiléer används.
Montera salladen med ingredienserna.

1 kommentar
11 FacebookPinterestEmail

BAHAMAS – Pig Beach

av Åse
ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAM FÖR CELEBRITY CRUISES

Hej hej! Här kommer ett litet vykort från Celebrity Ascent!
Ett helt otroligt kryssningsfartyg! jag ska uppdatera er om några dagar.
Vi är fortfarande kvar i Karibien men i morgon förmiddag är vi framme i Ft Lauderdale och sedan Miami!
Vilken gårdag vi hade när vi steg i land på Pearl Island på Bahamas!

Vilket vatten! helt magiskt!

Vi kunde inte fort nog slänga av oss kläderna och hoppas in i det magiska vatten!

Vi har lärt känna journalisten Stefan Nilsson (TrendStefan) som också är här i sitt arbete och hans man sedan snart 25 år, Peter!
Så himla roliga och trevliga de är.

Efter några timmar på Pearl Island så tog vi båten vidare till ”Pig Beach”!
Det är egentligen en strand på ön Big Major Cay .
Vad som gör denna plats unik och intressant är närheten till vilda simmande grisar.

Historien bakom Pig Beach är något oklar, men en populär teori är att grislivet här började när några boskap hamnade på ön och förökte sig. En annan teori är att lokalbefolkningen placerade grisar på ön för att undvika att de skadades under transport.

Nu är Pig Beach hem för ett antal vilda grisar som lever fritt på ön och simmar i det klara, turkosa vattnet.
SÅ GULLIGA!

Var sååååå himla roligt att bada och mata dem (med kycklingkorv och frukt)
Min favorit blev Oreo, en svart vit gris som var såååå artig och sa man NO till honom så simmade han iväg hahah!

KRAM på er så länge!

8 kommentarer
26 FacebookPinterestEmail

GRANOLA utan spannmål

av Åse

Hej på er!

Här kommer mitt favoritrecept på granola/nötmüsli!
Så himla gott att ha som topping till yoghurt eller till pannkakor, våfflor etc.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GRANOLA utan spannmål


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 BURK = CA 50 MSK

Ingredienser

4 dl blandade nötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
½ dl sesamfrön
2 tsk kokosolja eller rapsolja 1 tsk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver

VALFRI SÖTNING

2 msk fibersirap eller honung
½ dl hackade dadlar


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.
Hacka nötterna och blanda med fröer och kryddor i en bunke. Smält kokosoljan. Blanda ihop allt.
Fördela blandningen på en plåt med bakplåts­ papper och rosta i mitten av ugnen i 20–30 minuter. Rör runt några gånger under rostningen och var vaksam på att granolan inte bränns vid.
Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

0 kommentar
12 FacebookPinterestEmail

GURKSUSHI – lowcarb

av Åse

Älskar ni sushi? Det gör jag! Får jag välja att ära en enda sk i resten av mitt liv så blir det sushi!
Helst laxnigiri men jag älskar all sushi!
Vill man ha något liknande men skippa riset så är gurksushi SÅ gott!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GURKSUSHI – lowcarb


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

1 stor gurka
100 gram färskost
1 tsk sriracha
100 gram kallrökt, varmrökt eller tinad färsk laxfilé i strimlor
1 avokado
svarta sesamfrön
1 dl färsk koriander eventuellt srirachamajonnäs
plastfolie

TILL SERVERING
japansk soja
wasabi


Instruktioner

Börja med att hyvla gurkan i tunna skivor på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Lägg sedan de skalade bitarna tätt och lite omlott bredvid varandra på ett ark plastfolie. Torka av med hushållspapper.
Blanda färskost med sriracha. Bred ut ett centi­ metertjockt lager av färskosten på gurkarket, men lämna en 2–3 cm bred kant längst upp så rullen kan förslutas.
Placera lax och avokado längs långsidan. Börja med laxen på en rad ca 5 cm in från långsidan, sedan avokado bredvid. Rulla ihop rullen med hjälp av plastfolien och skär i 2 cm tjocka skivor med vass kniv.
Strö över sesamfrön samt grovt hackad koriander och ringla över lite srirachamajonnäs.
Servera med japansk soja och wasabi.

0 kommentar
12 FacebookPinterestEmail

Ostvåfflor / Chaffles

av Åse

De här våfflorna är magiska!
Kan användas som hamburgerbröd, pizzabotten, bröd, till toast, som sandwichbröd – du bestämmer!
Regeln är ett ägg per dl ost, så det är enkelt att anpassa till större satser.
Jag använder ett litet runt våffeljärn. Googla ”minivåffeljärn” så hittar du inköpsställen.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostvåfflor / Chaffles


  • Författare: Åse
  • Portioner: "1 PORTION (2 SMÅ VÅFFLOR)"

Ingredienser

1 ägg
2 msk mandelmjöl eller 1 msk havrefiber
½ tsk pulveriserat psyllium (Lindroos)
2 krm bakpulver
olja
1 dl riven mozzarella


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna.
Strö lite riven ost i botten på våffeljärnet och fördela ½ dl smet ovanpå.
Strö sedan lite ytterligare riven ost ovanpå och grädda smeten i ca 3 minuter tills den är gyllenbrun.

0 kommentar
11 FacebookPinterestEmail

Mot MIAMI & BAHAMAS

av Åse
Reklam för celebrity cruises

Hej vänner!
Hoppas ni haft en skön lördag och njuter av er  kväll 🤗
Jag och Daniel sitter på planet mot Miami och landar 20.30 Miami tid (2.30 svensk tid)
Vi sover 1 natt i Miami på Hyatt och sedan i morgon söndag eftermiddag så går vi ombord på jungfruresan av Celebrity Cruises nya kryssare Ascent.  Ska bli så otroligt spännande!
Tre dagar till sjöss varav en heldag i Nassau, Bahamas (måndag) där ska vi bland annat simma med grisar på Pig Island! Alltså huuuuuuur kul??
Den här resan är ett arbetsuppdrag från Celebrity Cruises och med på resan finns många journalister och de som arbetar med press och social media, men inte enbart!
Från Sverige förutom jag, reser Stefan med + 1. Ska bli kul att få lära känna de båda!

Trött undertecknad i förmiddags mot Kastrup. Smått turbulent kväll (tonåringar, say no more)

Cardigan HÄR! Sååå gosig! 25% på allt nu som medlem.

Och har varit sååååå mycket som hänt sista tiden med sjukdomar, oro för sjukdomar, förändringar i arbete  och annan oro att jag knappt hunnit peppa för resan, vi packade sent i går kväll… säkert glömt hälften!
Vi hade sett fram att spendera den här resan med våra bästa vänner Victoria & Micke men pga akut sjukdom så fick de stanna hemma. Så ledsamt men hälsan framför allt! De kommer vara med oss i tankarna varenda minut ❤️
Hjärtat är sorgset på oss alla fyra men vi har lovat att vi ska njuta även för dem och de vill ha massor med bilder och filmer.

Lite chark och Champagne blev en bra kick-off på resan på Kastrup. SNORDYRT, alltså svenska kronan nu… Hujedamej!

Min man är såååå pepp!
Han om någon behöver komma bort och ha SEMESTER! (Delägare i en reklambyrå, jobbar alltid) så ska bli så underbart att få umgås med honom på tu man hand i en vecka ❤️

Tre timmar att slå ihjäl, det gjorde vi bland annat i loungen Eventyr bara några gater från vår gate. Trevlig Lounge!

Tänkte försöka sova 2 timmar åtminstone så att när vi landar så kan vi vara vakna några timmar till för att komma i fas.
Med oss har vi bästa CBD Sleep! Både kapslar och droppar.
Fortfarande på 40% nu! HÄR hittar ni dessa – de är toppen, tycker vi!

Vi hörs i morgon! Följ med på stories på instagram om ni vill ❤️

8 kommentarer
31 FacebookPinterestEmail

Heta räkor i röd thaicurry

av Åse

HAPPY FRIDAY!

Jag ska slänga på mig lite kläder och dra mig ut mot Väla, har massor att göra idag! I morgon åker vi till Florida så det är korvstoppning idag! Vaaaaarför lär jag mig aldrig?

Kommer ni ihåg förra veckan att jag sa att vi skulle göra Heta räkor i röd thaicurry med stora räkor.
Så blev det!
Det här kan vara bland det godaste jag vet! SÅ gott!

Man kan ha ris till detta men som lågkolhydratval så blev det sjögräsnudlar, de finns på asiatiska hyllan (Risberg)
De sköljer man bara och sedan lägger i tallriken. De tillagas sedan av den varma maten!

Man kan ”fuska” med den HÄR grytbasen, den är faktiskt riktigt god! Sedan är det bara att slänga i grönsakerna och sedan räkorna.

Voila! Klart!

Man kan ta lite av vilka grönsaker man vill ha i, jag älskar pak choi tex!
Jag hade även i bambuskott och vattenkastanj.

 

Här kommer receptet än en gång till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Heta räkor i röd thaicurry


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finrivna
1 bit ingefära, ca 5 cm, finriven
23 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan)
2 burkar kokosgrädde tex Ica (400 ml per burk) – bara det tjocka, krämiga
6 st kaffir limeblad
2 msk fisksås
75 g sockerärtor, strimlade
1 burk bambuskott (à 225 g)
1 burk vattenkastanj
1 röd spetspaprika, urkärnad och hackad
1 pak choi, strimlad
ev. kokosmjök/vattnet
1 lime, skalet och saften
300 g vannameiräkor, skalade råa
2 msk neutral olja, tex kokosolja utan smak
1 vitlöksklyfta, tunt skivad
1 tsk chiliflakes
Servering: 1 kruka färsk koriander, ris eller nudlar


Instruktioner

Tina räkorna.
Koka riset eller nudlarna eller förbered valfritt tillbehör som tex lågkolhydratnudlar, blomkålsris.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och rör ner lök, vitlök, ingefära, röd curry. Låt allt fräsa någon minut. Rör ner det tjocka från kokosgrädden (spara vätskan), limeblad och fisksås och låt allt småputtra ca 8-10 minuter. Rör i grönsakerna och späd eventuellt med mer kokosvatten/mjölk, låt det fortsätta småputtra några minuter medans räkorna tillagas.
I en stekpanna hetta upp olja och lägg i räkorna med chiliflakes och vitlök. När räkorna blivit rosa (tar bara någon minut) så är de klara, viktigt att de inte får gå längre då blir de sega. Rör ner räkorna i grytan, smaka av med limeskal och limesaft.
Servera direkt med valt tillbehör och toppa med korianderblad.

2 kommentarer
16 FacebookPinterestEmail

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!