Hej på er!

Jag fortsätter med mina semestervykort.
I går åkte vi in till Playa Flamenca till den svenska vårdcentralen ScandClinic och där konstaterades UVI (kisseprov) så det blev penicillin.
Så skönt att få snabb hjälp!

Sedan ägnades dagen åt lite ärenden, pooldopp och på kvällen bjöd jag hit syrran med familj på mat.
Så mys att de är nere samtidigt som oss. (de bor gatan ovanför oss)

De här är sååååååå goda!!

Jag gjorde spaghetti och köttfärssås till barnen och grillade Angusburgare till oss!
Även lite färska korvar grillades.

Så mysigt med våra tonåringar som hänger ihop här! (05, 06, 08, 08)

Det blev en rykande åtgång av maten, haha!

Sedan satt vi ute till midnatt och bara pratade och myste, tonåringarna drog vidare till några nya vänner de lärt känna.
En så mysig dag! Och nu väntar vi hit Familjen Riis (Vickan & Micke) för en halvdag här och en kväll i Torre!

BÄSTA! ♥️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
22 FacebookPinterestEmail

God morgon LILLÖRDA’!

Vi har vaknat och ätit frukost och jag och Daniel ska strax dra iväg till Vårdcentralen (jag har UVI och Daniel har fått någon form av böjväcksexem) Haha! alltså det är lite strul på den här resan 😅

Glutenfritt fröknäcke (tagit med hemifrån) och grekisk yoghurt med blåbär och apelsinjuice blev min frulle.
Måste se om jag hittar ngt bra knäcke i affären idag.

I går vaknade jag pigg och alert vid 7 trots bara 3,5 timmars sömn så jag och vovvarna drog ut på strandpromenaden här, ner mot Campoamor hållet.
Den är sååååååååå fin! Mötte soluppgången med en stor blodröd sol.
Men först var månen fortfarande kvar när jag gick ut. Ser ni den?

Hem till poolen som var helt tom. LJUVLIGT!
Ska göra samma runda i morgon fast då tar jag med mig Daniel också. Simma några längder efetr rundan, det får bli vår träning. Vi rör på oss mkt här nere.

Till sen lunch blev det Chicken Goujons med ailloli. SÅÅÅÅ GOTT!!!

På kvällen var vi hembjudna till Malin och Fredrik och bjöds på Fajitas med tillbehör. Sååååå gott i sin enkelhet.

Min fina vän <3 SÅ mysigt att vi är nere samtidigt! (De bor i Villamartin, Malins föräldrar har en galet fin och stor lägenhet där)
I dag eller i morgon ska jag träffa min andra fina vän: Vickan & Micke som ju också är nere (i Torrevieja som ligger 15 min härifrån med bil)

Spel med barnen fram till midnatt, då tog vi oss hem <3
Upp vid 7 i morse, haha jag har en inbyggd klocka här nere, spelar ingen roll när jag somnar.

KRAM på er!

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
1 kommentar
34 FacebookPinterestEmail

Sommar & Sol med BOBBYS

av Åse
Betalt Samarbete med BOBBYS Hair Care

Hej på er!

Hoppas att ni hade/har några sköna varma dagar hemma i Sverige <3 Så härligt att lite värme kom!
Tänk vad man glömmer och förlåter väderkartan så fort det blir varmt och soligt igen! 😅

Vänner!
Räddaren i nöden så här års (ja alltid!) är ju BOBBYS – deras produkter både stylar, behandlar/återfuktar såväl i sol som i torrt inomhusklimat.

Min kod “ FALKMAN “ ger er 20% på hela sortimentet hos Bobbys Hair Care
Rabattkoden är giltig i 48 timmar from NU!
PS! Bobbys är  tillverkat i Sverige, 100% veganskt, sulfat- och parabenfritt, cruelty free!


Hair & Body Care Kit – Självklart att detta kitet har följt med oss till Spanien! Hela familjen använder detta.
Högkvalitativa produkter för både hår och kropp till ett väldigt bra pris! Doftar otroligt gott.


SilverschampoJa det här klarar inte jag eller Alice oss utan. Vi har båda slingor. Jag litegrann och Alice är ju helblondin.
Laddat med violetta pigment för att motverka varma/gula nyanser i blonda hår. Den innehåller även arganolja som verkar mjukgörande, och torkar inte ut håret lika mycket som silverschampon annars kan göra.
VI ÄLSKAR DEN HÄR! Så effektiv och håret blir mjukt och skönt efter det.

Bobbys Superhair är ett kosttillskott som hjälper håret inifrån och ut.
Superhair innehåller även Betakaroten, tillsammans med den färg många får när vi under sommaren vistas ute kan man uppleva att huden får en djupare färg när man äter tillskott med betakaroten. (Betakaroten kan du exempelvis hitta naturligt i morötter.)


Bobbys Resekit – att jag älskar de här små reseförpackningarna vet ni, de har jag alltid med mig och nu finns Bobbys resekit! Just nu får du Bobbys populära handkräm när du köper resekitet!
Även super om du först vill prova produkterna innan du köper de fullstora.



Saltspray, Hårmousse, Curl Creme
BOBBYS har flertal grymma stylingprodukter i sin webshop!
Saltsprayen älskar Daniel!

Curl Spray är en leave-in produkt som ger dina lockar extra fukt och glans. Med ett innehåll specifikt framtaget för att ge lockigt hår den näring, det skydd och den vård som lockiga hår behöver för att se så bra och friskt ut som möjligt.

Hair Mousse är volymgivande, luftig och klibbar inte och är enkel att applicera. Ger håret en luftig och lätt känsla utan att det känns hårt eller stelt.
OBS! Hårmoussen ska man spraya rakt på handen eller spraya rakt direkt i en uppdelad bena på håret, då korken är utformad på det sättet att slippa vända flaskan upp o ner.

Glöm inte min kod “ FALKMAN “ som ger er 20% på hela sortimentet hos i Bobbys webshop

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
10 FacebookPinterestEmail

1 vecka har gått..

av Åse

I morgon är det en vecka sedan vi kom hit, jisses vad tiden gått fort!
Vi har fått punka på bilen så vi har inte kunnat ta oss någonstans på hela helgen, men vi ska få ny däck i dag så håll tummarna för det för vi ska byta boende idag också och behöver ju bilen för det.Suck, varför strul på semester?

I förrgår och igår har vi haft sköna lata dagar vid ”vår” strand Cala Capitan och ätit hemma. Mysigt det!

Tinto De Verano är en nygammal favorit. Men den är ju rätt söt så jag köper helt enkelt rött vin och blandar med Fanta Zero citron!
Ett litet hack =)
(50/50 + is)

Grillade kycklingspett och en typ av greksallad blev det igår. YUMMIE!

 

Det går så bra med hundarna! De har hållit sig inomhus på dagarna och på morgon och kväll när det är svalare har de hängt ute på promenad och restauranger.

I går efter middagen skulle vi till affären som ligger mellan Cala Capitan och Cabo Roig men den var stängd..
så vi gick vidare in till CB och hamnade på Trinity med lillsyrran och svåger!

Skoskav har varit en röd tråd den här veckan på både tjejerna och mig.
Man ska inte gå in nya sandaler på en varm utlandsresa – NOTE TO SELF!

På Trinity hamnade vi på Silent Disco, så kuuuuuul!

Och titta vilken fjälla som kom in till Cabo Roig! Min Malin! <3
Supermysig stund fick vi innan det var dags att knata hemåt med lilla familjen.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
6 kommentarer
31 FacebookPinterestEmail

Salsicciapasta

av Åse

God förmiddag söndag!

Huset har precis vaknat här i Spanien och jag och Daniel ska åka en vända till affären.
Kom att tänka på den här godingen då när jag funderade på om jag skulle göra någon pastarätt ikväll till barnen.

Basen i den här är en sofritto, och jag har även vitlök i. Detta får fräsas mjukt i olivolja på låg värme i ca 15 minuter.

Salsiccafärs finns oftast där man köper övrig färs men man kan även köpa färsk salsiccakorv och trycka ut.
Ger så god smak!
Låt gääääärna salsiccafärssåsen puttra på ett bra tag på spisen.

Äter man inte pasta kan man servera lowcarb nudlar till, de här är mina favoriter!
Går ju även bra med strimla förvälld vitkål.

Här kommer receptet! MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ragù di Salsiccia (Salsicciapasta)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 vitlöksklyftor, finhackat
2  gula lökar
2 morötter
2 stjälkselleri
1/2 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
600 g salsiccafärs
500 g passerade tomater
1 dl köttbuljong
2 st lagerblad
2 tsk timjan (torkad)
1 tsk salvia (torkad)
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar, malen
1 dl grädde
Till servering: Pasta, persilja, parmesan


Instruktioner

Skala och hacka grönsakerna i små tärningar. Hetta upp en olivolja i en ktraktörpanna och låt allt fräsa på låg värme tills de mjuknat. Hetta upp pannan igen och rör ner tomatpurén. Sänk värmen något och rör ner vin, sedan salsicciafärs och låt allt steka tills fären är genomstekt. Häll på passerade tomater, köttbuljong, lagerblad, kryddor. Låt allt sjuda i 3-4 timmar på låg värme, alt tryckkokas på hög i 35 minuter (naturligt utsläpp på 20 min sedan)
När ragun är klar, hetta upp allt igen och rör ner grädden.
Servera till pasta eller tex grönsaker och riv rikligt med parmesan över och sedan grovt hackad bladpersilja.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
17 FacebookPinterestEmail

Semesterbubbelbilder

av Åse

Finaste ni!

Här kommer lite snapshots från dagarna.
Vi njuter och mår bra. I morgon packar vi ihop här och byter boende, just nu bor vi i Cala Capitan men på måndag bor var på vårt vanliga ställe i Cabo Roig.

Här kommer lite snapshots från senaste dagarna ♥️

(daniel blinkar typ 3 ggr i sekunden så nej han är inte plakat haha)

kaftan här (adlink)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
1 kommentar
36 FacebookPinterestEmail

Är ni trött på grillat än?
Inte jag! 😅

Entrecote är en favorit att grilla, blir ju så smakrikt oh saftigt!

Jag tar ut köttet en bra stund innan, ca 1 timme.
Saltar och pepprar det en kvart innan grillning och klappar lite olivolja på köttet.
Sedan grillar jag det på direkt värme (vi har gasol) ca 2 minuter på varje sida, lite beroende på köttets storlek. När köttsaft börjar tränga upp efter att du vänt köttet en gång så är köttet medium.
Sedan får köttet vila i bakplåtspapper ca 5-10 minuter.

Jag skär gärna upp köttet sedan, tycker det ser trevligare ut men det är en smaksak.
Sedan är det ju gott med en god sås till såklart! Vi älskar den här såsen.

Såååååå gott!
Prova detta hörrni!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste Pepparsåsen


Ingredienser

2 st schalottenlökar
12 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 tsk dijon
1 msk tomatpuré
1 msk tamarisoja
1 msk kalvfond
1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whisky
1 krm salt


Instruktioner

Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
15 FacebookPinterestEmail

Hej hej på er!

Jag dammade av den här godingen i lördags, slurp!
Det gick ner kan jag lova!

Kyckling som tillags i en ljuvlig krämig sås med smak av dijonsenap och basilika.
Kycklingen försöker jag i het panna.

Sedan lägges den i ugnsform och toppas med tomatskivor.
Tomat i mat – love it!

Grovt hackad basilika ger ytterligare smak.

Den goda såsen hälles sedan över.

Toppa med riven mozzarella (påsmozzarella)

Efter 20 minuter doftar det ljuvligt.

Hoppas ni provar och gillar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med dijonsenap och basilika


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella, påse
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
1 tomat
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor, de ska bara få färg. Lägg över i ugnsform.
Skiva tomaten och lägg på filéerna.
Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
I en kastrull vispa ner grädde och creme fraiche. Rör ut dijonsenapen och riv eller pressa i vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över kycklingen, strö över ost. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Servera med ditt favorittillbehör!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
19 FacebookPinterestEmail
Innehåller reklamlänkar

Hej vänner!
Jag är redan inne i semesterbubblan- tänk vad snabbt det går att koppla bort omvärlden? UNDERBART!
Vi har det varmt och skönt! Den här veckan bor vi i ett hus i Cala Capitan, 20 min promenix från Cabo Roig. Stranden här är makalöst fin! En av de bästa faktiskt tycker jag runt Torre. Annars gillar jag främst Campoamor och La Zenia Stranden. Cabo Roig stranden är liten och mysig med livemusik om torsdagar och söndagar så idag blir det därför CB stranden med syrran och våra familjer.

Mellan Cala Capitan och Cabo Roig har vi en magisk strandpromenad.
Jag tänker ta en timme där varje morgon. Medicin för både kropp och knopp att starta dagen där.
I dag var hundarna med men det är en liiiiite för lång runda i den här värmen för dem så jag får ta dem på en mindre runda först sedan hem och hämta maken för en längre runda. Lata dagar i all ära men i kombination med rörelse mår jag som bäst.

Vi kom i tisdags och då hängde vi på Strippen (restauranggatan i CB) med syrran och gänget, vi hade sååååå kul och mysigt!
I går hängde vi på Cala Capitan stranden hela dagen och på kvällen hade vi bord på BeachHouse, så mysigt ställe precis nere vid Cala Capitan stranden  med jättegod mat! Karibisk/Amerikanskt inspirerat.

Klänning/Kaftan HÄR  (REA!)

vid vårt bord fanns mynta odlingen så så klart blev vi sugna på Mojito!

Min vackra, starka och coola Alice!igår efter middagen snörade hon på sig joggingskorna och sprang in till kusin Liam (7.7 km Tor)

Örhängen HÄR (jag har svarta och vita också )

(glöm inte min kod! 56KILO24 ger 33% på dyraste varan inkl. varumärken + Ytterligare 5% på kampanj– & reapriser)

Min andra vackra, starka och Coola dotter, Juni, det är så mysigt att umgås och prata med dem!

Noel är hemma i huset men kommer ner om två veckor ♥️

Juni tog in Crostinis till förrätt.

Jag och Daniel delade på Tuna tartar och crab cakes

Grymt gott Rioja!

Jag och

Alice och jag tog varsin kyckling med karibiska smaker – sååå god!

Ris serverades till om man ville ha det.

Tenderloin till Daniel. Han var dock inte så nöjd men han fick lite sås från mig.

Junis ribs var hon nöjd med!

Hundarna var utslagna och låg på marken under oss länge men den ville Alfons upp till vagnen och där fortsatte de att sova.

Alice valde key lime pie (jag äääääälskar)
Jag smakade en bit och den var så god!

Choklad brownie med Rom och glass – gott!

vi älskar att dela och smaka av varandras mat. Inte alla som gör det, men vi gillar att prova olika.

En så mysig kväll! ♥️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
8 kommentarer
26 FacebookPinterestEmail

AJVARKYCKLING med feta

av Åse

Den här godingen postade jag för 14 år sedan men den är lika god idag!
Jag älskar de här smakerna – sötman från ajvar ihop med sältan och syran i feta är OSLAGBAR!

Vill man kan man ha lax istället. Man kan även dryga ut med tex bönor.
En rätt som passar både sommar, höst och vinter.

Prova detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ajvarkyckling med feta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfilé
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
1 gul lök
1 burk ajvar relish (340 g)
23 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar
smör


Instruktioner

Skiva svampen.
Halvera tomaterna.
Skala, halvera och skiva löken tunt.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar.
Stek svamp, kyckling och lök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och 1/2 tsk peppar.
Häll över och låt allt koka upp.
Låt småputtra några minuter tills kycklingen är klar
Rör ner bladspenat och tomater.

Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
0 kommentar
15 FacebookPinterestEmail