Thaikycklingsallad med jordnötssås

11 juni, 2015

God förmiddag!
Pust, måste tanka energi känner jag! 
Mycket att stå i nu inför helgen. Nicholas åker till Thailand imorgon med en kompis och hans familj och vi ska åka till Stockholm på 40-års fest och barnen ska ut på olika håll (Farmor i Malmö, Mormor i HBG)
Det är maskerad tema på festen så jag måste ha lite småsaker till + provmejka och provfixa håret 😉
Och så måste både jag och Daniel ha nya körkort och nytt pass så vi får ta det idag.
PUST!

012A1896

Mina nya fina L-dir piggar upp! ?
Har faktiskt inte hunnit laga så mycket mat på sistone som ni säkert förstått.
Dels går luften alltid ur mig efter en bok och inspirationen går ner på noll, sedan har vi ju varit borta mycket.
På sommaren lagar jag väldigt lite avancerad mat. Det blir mycket grillat och mycket sallader och så äter vi mycket ute och borta.
Att jag älskar orientaliska smaker vet nog alla som läser här regelbundet.
I går gjorde jag därför en galet god sallad som jag tycker ni ska prova
Man kan vilka grönsaker som helst, jag tog:
Romsansallad, morötter, röd spetspaprika, salladslök och gurka.
012A1898

Först marinerade jag kycklingen i marinad.
Lät kycklingen ligga i marinaden i ca 2 timmar i kylskåp.
Risvinäger är en mildare vinäger än vitvinsvinäger men det kan säkert fungera också.
3-4 portioner:
4 kycklingfiléer
1 dl smält deodoriserad kokosolja
3 msk tamarisoja
2 msk risvinäger

2 pressade vitlöksklyftor
1 dl grovhackad koriander
saften av 1 pressad lime
salt, svartpeppar
Efter det gjorde jag jordnötssåsen:
3/4 dl osötad ekologiskt jordnötssmör
2 msk tamarisoja
1 msk risvinäger
2 msk sweet chili

1 tsk sambal oelek
1/2 dl vatten
Lägg allt i kastrull och värm på svag värme. Låt svalna.
Sedan var det dags för dressingen:
1/2 dl risvinäger
1/2 dl sweet chili
1 msk sesamolja
salt, peppar
Min sallad bestod av:

2 romansalladshuvuden
1 näve ruccola
1 näve hackad koriander
3 rivna morötter
1 röd spetspaprika
4 stycken salladslökar
1 skalad gurka
Toppa med salta jordnötter
Skär grönsakerna i mindre bitar, riv morötterna och blanda med dressingen.
Lägg upp på tallrik, ringla jordnötssåsen över och toppa med jordnötter.
012A1907

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Inredningshjälpe 13 juni, 2015 - 12:14

Åh vi var i Thailand förra veckan, så himla härligt.
Varmt och skönt och inte lika buzy som under den sk svenskhögsäsongen.
Och maten, Thai-mat på riktigt!!
Kram Anette

Svara
Ingrid 12 juni, 2015 - 16:02

Vissa kanske ser det som självklart, men hur tillagar du kycklingen?

Svara
Åse 12 juni, 2015 - 16:21

Jag grillar min.

Svara
Livet på Liden 12 juni, 2015 - 15:06

Så snygga skor! 😀
Nötter är så gott i mat, mums!

Svara
Jonna 12 juni, 2015 - 09:50

Ser väldigt gott ut,ska jag testa på semestern när jag förhoppningsvis hittat lite mer ork.
Hippas ni får en kul gest. Jag älskar maskerad och ser fram emot bilder på dig utklädd ?

Svara
Malin 12 juni, 2015 - 08:23

Hej Åse,
Detta lät jätte gott 🙂
Älskar thai mat och detta ska nog till och med jag klara av.
Så många saker du har igång, imponerad av att du orkar.
Ha en kul helg 🙂
Låter som mycket kul

Svara
Spindla 12 juni, 2015 - 07:40

Inte avancerat???? Men ohhh later gott! Ska provas en dag nar den jordnots allergiska dottern sover hos en kompis! 😉

Svara
Åse 12 juni, 2015 - 08:50

Hhah ok det SER avancerat ut kanske (många ingredienser) men snabbt och enkelt =))

Svara
Åsa 12 juni, 2015 - 07:16

God morgon! !! Tycker att du har en härlig avslappnad stil när det kommer till kläder och skor. Alltid lika kul när du lägger ut dina nya inköp? Själv är jag ingen fans av att handla kläder önskar någon hade hjälpt mig få ihop en bra bas garderob. Letar efter en bra personal shopper som verkligen är att lita på? Ha en bra dag Åse och var rädd om dig?Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.