Vingården Lottenlund & YOKO

av Åse

Men hörrni, vilken gårdag, kväll och natt(!)

I går var det ÄNTLIGEN dags för  oss helsingborgsambassadörer att träffas igen! Det har endast blivit zoom och mailmöten under Corona.
Vid 16:50 åkte vår lilla buss ut till Allerum utanför Helsingborg till den fantastiska vingården LOTTENLUND 
Tänka sig att vi har flera vingårdar i vår omnejd?
Om 100 år så kommer vi ha de bästa vingårdarna i Europa hävdar vinmakare Tina Berthelsen som ligger bakom Lottenlund.

Vi fick en liten rundvandring i den mäktiga vingården (35.000 vinstockar har Lottenlund! Snart 45.000)

Söta goda druvor! Kommer inte ihåg ifall detta var Monarch eller Cabernet Cortis.

Souvignier Gris som faktiskt ger vita viner!

Mina goa kompisar Annika & Erika! Alltid härligt att hänga med dem!

De destillerar även grappa och Gin här! Fantastiskt goda ska jag tillägga!
Deras gin hittar ni HÄR

Vi fick även en liten vin, grappa- och ginprovning med tillbehör! Såååå trevligt och supermysig miljö!

Tina berättade om deras sortiment!

Efter 2 härliga timmar där tog bussen oss till Helsingborgs nya heta ställe YOKO!
Jag var på förinvigningen då min Daniel och hans firma Jakobsson är de som tagit fram namnet, logo och grafisk profil.

Vi skulle bli serverade en 5 rätters vegansk meny och en del av oss var ju liiiiiite skeptiska 😅 (ja, jag älskar kött & fisk!)
Men alltså vi åt SÅ gott och ingen av oss saknade kött eller fisk! Jag ska definitivt bli bättre på att beställa mer veganskt på restaurang.

Först ut: THAI BASIL! Muuuuums!

Vi var rörande överens om att detta var ju nyttigt! Haha! Är inte alla gröna drinkar det? 😜

Vårt härliga gäng!
Lisa (Wikstrand)  längst bak är min fotograf till mina böcker! (Tagit omslagsbilderna till alla böcker utom min första dessutom) Åh vad jag saknar att jobba med henne!

Snacks först!
KARAAGE  (champinjon, japansk curry, sake, soyamayo)

EDAMAME ”YOKOSTYLE” (söt soya, chili, furikake)

Detta var någon sallad med avokado, citrus m.m. SUPERGOTT!

BAO TOFU (kimchi, spröd lök, koriander)
Alltså detta var såååå gott! jag älskar Bao Bun!

GYOZA med Karl Johans svamp, vårlök och fatlagrad risvinäger

Erika, min kära Erika – vi är som Kling & Klang och är så lika i så mycket och har SÅ kul när vi ses! Jag och Daniel var ju hembjudna till hon och hennes Björn för några veckor sedan (Blogginlägg HÄR) och de är hembjudna till oss i slutet på november.

Annika, Andrea och Evelina – duktiga kreatörer! (IG: @Sriwanna, @Andiclausen, @Foodgeekz.se)

Dessert!
MANGOSORBET (yuzu, färskost, matcha)

Så underbart rolig kväll! Ville aldrig att den skulle ta slut 😅
Men det finns ju en morgondag också 😉 Så man ska sluta på topp!
TACK för allt Tina och Lottenlund, Visit Helsingborg och alla ambassadörer och så klart YOKO!
See you again!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

ÅsaS 15 oktober, 2021 - 17:38

Inte nog med att ni har vingårdar här och var, ni har väl ett gäng ostproducenter också.. Åtminstone ortsnamn som associeras till ost.
YOKO verkar vara ett mysigt men coolt ställe. Och maten låter helt fantastisk, trots 🙈 att det var veganskt (ja, jag tycker också om kött, och fisk).
Njut helgen! Själv har jag två jobbdagar kvar innan jag tar ”helg” (eller ledig dag, som det egentligen är)
Kram ❤️

Svara
Åse 17 oktober, 2021 - 15:34

Hoppas du får en skön dag när nu du blir ledig!! (Imorgon?) KRAMIS❤️

Svara
ÅsaS 18 oktober, 2021 - 09:22

Jag har bestämt att det blir en bra, ledig dag idag (måndag). Började med lång sovmorgon. Vaknat upp till kylig morgon med strålande sol.
Blir en vända till brädgården, lite fix och plock hemma och ikväll är det stallet och ridning.

Svara
Annika 15 oktober, 2021 - 10:51

Vilken magisk dag/ kväll ni haft 💗 häftigt med vingården. AVIS 😍

Svara
Åse 17 oktober, 2021 - 15:35

💗💗💗

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.