Vegetarisk pizza med rödbetor, chevre och vitlöksolja

av Åse

Innehåller annonslänkar

Fåååååår man säga att man längtar till hösten?

Trodde på riktigt ALDRIG att jag skulle skriva de orden, än mindre uttala de högt!
Men jag sa det till mamma innan när hon kikade in på vägen från stranden.
Jag är så NÖJD (och TACKSAM) över alla sol vi haft ända sedan början av maj! Jag är liksom lite trött på sommarkläder haha! Längtar lite efter jeans, boots och skinnjacka!

Apropå det, fyndade ett par snygga Odd Molly jeans I OM butiken på Väl – löv them! (53% rabatt!)

Som den sneakers tjej (dam?? haha) jag är så föll jag för en fura för dessa rosa Adidas 😍
Har plötsligt blivit förälskad i just Adidas! Har mina Adidas Originals (vita med svarta ränder)  också som jag är förälskad i.
Innan var det Nike! Men ombyte förnöjer ju =)

T-shirt HÄR Skor HÄR
PS!  Pass på!

(20% PÅ DIN BESTÄLLNING* + 50%** PÅ REAN (ELLOS KOLLEKTIONER) + 30%*** PÅ REAN (VARUMÄRKEN)

Nååååja!
Över till dagens recept!
Japps, det är fortfarande lite latmans mat här hemma faktiskt.
I går blev det vegetarisk pizza på fat head botten – tillrörda’ och allt med gott vin i glasen (Baron de ley)

Fantastiskt gott! Mamma fick med sig rester innan 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegetarisk pizza med rödbetor, chevre och vitlöksolja


Ingredienser

1 plåt fat head pizzabotten (recept 56kilo.se)
1 dl creme frache
3 färska, skalade rödbetor
200 gr. chevre
250 g färsk mozzarella
4 msk pinjenötter
skalet av 1 citron
färsk timjan

Vitlöksolja:
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 havssalt


Instruktioner

Förbered pizzabotten.
Höj värmen till 250 gr.
Skala rödbetorna och skiva dem tunt. Skär chevren i tunna skivor.
Bred creme fraiche på pizzabotten och fördela rödbetor och chefer på bottnen.  Strö pinjenötter över.
Vik aluminiumfolie över pizzans kanter. Grädda i ca 10-15 minuter tills osten fått fin färg.
Toppa med citronskal och färsk timjan. Servera med vitlöksoljan.

Jag kör sista semesterdagarna här – From måndag så är min semester officiellt slut trot att det dröjer 1 vecka till innan skolorna börjar. Då sätter jag igång med allt från nya träningsrutiner till tidigare morgnar etc. Längtar! 😇

Har haft en sådan välförtjänt och framför allt välbehövd paus i sommar. Mådde inte så bra i januari-mars och jag känner att jag tagit kontroll över de stressfaktorerna nu. Ett nytt kontor där jag kan koppla bort allt i hemmet känns som en viktig nyckel och jag ser fram emot hösten med nya rutiner som jag funderat mkt på i sommar.

Hörrni! Snart är min nya bok här! Woooop! Min bokbebis nummer SJU! 💗
PS Bor ni i krokarna kring Kungsbacka så vik 1 september då jag kommer vara där på ett boksigneringsevent.
Info kommer.

Nu blir det räkmack (lchf) här! KRAM på er!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Malin 4 augusti, 2018 - 20:19

Har en fråga, jag har läst länge och du skriver då och då att du väljer ekologiskt i första hand. Jag undrar lite om vin, letade (ekologiskt) vintips i din blogg inför ett kalas. Jag gjorde det pga din inställning men det var mestadels vanligt vin. Jag undrar (helt utan kritik) om du resonerar annorlunda med vin än mat?

Svara
Åse 5 augusti, 2018 - 00:52

Hej!
Jag väljer alltid ekologiskt vin, om det inte är ngt speciellt jag väljer pga tycke och smak. De flesta vintipsen här är gamla och då fanns inget stort ekologiskt utbud.
Jag resonerar på exakt samma sätt med vin som med mat.

Svara
Anita 3 augusti, 2018 - 15:21

Klart men får säga att man längtar till hösten. Själv tycker jag det räcker med denna otroliga värme man orkar ingenting.Då är det bättre att det är lite svalare alla mår mycke bättre .
Menar där inte att det ska blåsa och spöregna i flera dagar men lite lagom.

Svara
Danijel 3 augusti, 2018 - 14:34

Definitionen av Vegetarisk är inte vad många tror, vegetariskt innehåller EJ mjölk eller ägg! Veganer är sådana som gått steget längre än bara vegetarisk kost och inte heller använder andra prukter som läder och dyl.

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 15:00

Lakto-Ovo vegetarisk mat innehåller mjölk och ägg.

Svara
Danijel 3 augusti, 2018 - 15:51

Precis, jag som äter allt bryr mig inte men Veganer tycker att man skall vara noga med begreppen och definitionerna 😉

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 16:34

Fast det var ett vegetariskt recept 😉 Inte veganskt =)

Svara
Carina 3 augusti, 2018 - 13:01

Nja,själv har jag endast haft 1 1/2 veckas semester ännu på denna sommar! Känner mig inte alls redo för att den ska vara slut. Blir lite smått stressad över att det överallt skrivs om hösten & skolstart redan 😬

Svara
Eva 3 augusti, 2018 - 11:21

Nä får man inte säga😉 njut nu av sommaren! Tids nog kommer hösten! Jag älskar verkligen alla årstider och tycker varje årstid har sin charm!
Kram

Svara
Malin 3 augusti, 2018 - 09:26

Haha jag skrattar mest åt att du liksom jag har börjat få ” svårt ”med vad man ska kalla sig själv…..tjej, dam, kvinna. För enkelhetens skull har jag börjat kalla mig tant! Men känner mig som en tjej. Det här med att åldras och nu tillhöra medelålder är svårare idag än förr säger min mamma som definitivt inte kallade sig tjej när hon var i vår ålder. Men hon håller med visst är jag och mina vänner tjejer. Kul att reflektera ibland. Kram Tant Malin.

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:45

Haha! Ja men visst är det svårt? 😂 jag är nog mer en tjejtant än dam 😂

Kram!

Svara
Anki Ohlsson 2 augusti, 2018 - 20:50

Välkommen till Kungsbacka! Då köper jag boken och får den signerad !🤗

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:39

Tack! 🙏🏻

Svara
Anonym 2 augusti, 2018 - 20:42

Så trött på allt tjat om att man ska njuta av värmen! Människans favoritårstid är inte per automatik sommar! Jag trivs ex. bäst när det är mörkt och kallt. Då får jag höra på vintern hur hemskt vädret är. Folk alltså.

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:40

Du har så rätt, man får njuta av vilken årstid man vill!

Svara
ÅsaS 2 augusti, 2018 - 20:13

Nja, jag är inte riktigt färdig med sommaren än, så augusti får gärna vara solig och fin. Fast jag behöver inte ha 30+ på termometern. Det räcker med 25 dagtid och 17/18 nattetid, så man iaf kan sova. Inatt bar jag ut madrass, kudde och påslakan och sov ute på altanen. SÅÅ SKÖNT! Vaknade av åskmuller och enstaka regndroppar på taket, men vad gör det när man kunnat sova hela (halva) natten igenom utan att svettas..?!

Rutiner är nåt som saknas här, men iom skolstart och svalare dagar kommer nog de också. Ingen brådska direkt, fast jag lär ha att göra idag/imorgon/lördag då vi ska ha dubbelkalas här på lördag. Äldsta som fyllde 20 i februari (då hon luffade runt i Asien) och Minstingen som fyller 16 imorrn. Inga småbarn här längre.

Nä, nu får det bli kvällsmat i form av leverpastejsmörgås med mammas inlagda vichyvatten-gurka. Nåt jag fått sånt sug efter nu under sommaren. Det är ju såå gott!

Kram och njut resten av semestern!
ÅsaS

Ps. Boken är beställd 😊

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:42

Men åh det låter spännande! Vichyvatten gurka!??

Vad roligt med kalas! Ha så skojsigt!

Och det gör mamma också, sover på altanen 😅
Vi har svalt i vårt sovrum som tur är! Har öppet på båda sidorna om rummet så vi får luftgenomströmning

Kram ❤️

Svara
ÅsaS 3 augusti, 2018 - 21:00

Vichyvattengurka påminner mycket om smörgåsgurka, fast det innehåller vichyvatten istället för vanligt vatten, tror jag. Och jag tror hon använder slanggurka istället för västeråsgurka. Senapsfrön, dillkronor och pepparrot. Kan höra med henne om receptet ifall du vill testa. Och så skivar hon gurkan supertunnt, på mandolin/osthyvel.

Svara
Anonym 2 augusti, 2018 - 19:57

Så trött på allt tjat om att man ska njuta av värmen! Människans favoritårstid är inte per automatik sommaren! Jag trivs ex. allra bästa när det är mörkt och kallt, och tvingas då höra allas tjat på vintern om hur hemskt vädret är. Folk alltså…

Svara
Maria Askling 2 augusti, 2018 - 18:55

Hej fantastiska du,

JaDetÄrKlartAttManFårSägaAttManLängtarEfter
Hösten:))))))))))))))))) Vi är många som nästan får
dåndimpen i värmen…

Kraaaaam från mig (som baaaaara följer dig &
dina recept eftersom du HAR ALLT👍👍👍👍👍
Behöver inget mer, taaaaack🙏👍🙏👍🙏👍🙏

Svara
Åse 3 augusti, 2018 - 11:46

Åh tack vad härlig du är! 😍🙏🏻
Tack för härlig positiv energi! 🔥

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.