Veckans Vikt

av Åse

Rungande -1,2 kg denna veckan, påsken till trots! Hurra!
Ny vikt är 56,9 och -9,1 sedan 7 mars!
Just nu är jag inne i period då jag ser skillnad från dag till dag och det är ju inte fy skam så här på slutet då det brukar vara segast för många men jag följer min egen ”kurva” och så här brukar min kropp fungera, jag brukar stå still ett tag runt +5 kg, sedan lossar det med råge.

Jag har fått rätt många förfrågningar på sistone hur jag äter, så jag tänkte att jag skulle summera lite.

1. Jag har givetvis ätit mindre energi än jag gjort på sista tiden då jag ökade i vikt men största skillnaden är ju givetvis att jag strypit kolhydraterna (däribland socker)
Det innebär att jag äter 3 måltider per dag, ibland ett mellanmål men oftast känner jag inget behov av det.

2. För att gå ner bra i vikt så måste jag antingen räkna kalorier samtidigt som jag äter fulfett (och ligga runt 1400 kcal) eller så måste jag göra som jag gjort denna gången: Ökat proteinet men dragit ner ganska rejält på fettet och ätit fritt utan att räkna något. Det innebär att min grekiska yoghurt bytts ut mot 1% kesella som har ett väldigt högt proteininnehåll. I stället för feta dressingar har jag gjort yoghurtdressingar. Jag har fortsatt att äta naturligt fett i fisk etc. Vi äter ju mycket kyckling och 10% nötfärs utöver det. Jag har behållt min mättnad eftersom jag ökat proteinet.
Jag tar ALDRIG om utan lägger upp EN portion.
Ca 2 liter vatten till det.
HUR man lägger upp det är upp till var och en, vilka behov man har etc. Jag kan bara berätta vad som fungerar för mig.

3. Jag har dragit ner mycket på vinet! Det är så lätt att ta ett glas vin var och varannan dag till en god måltid men det är inte bra för figuren, även om det faktiskt är fler medicinska fördelar med 1 glas rödvin per dag (för kvinnor) än att låta bli!
Jag har således endast druckit på fredag/lördag och mycket färre glas än jag annars gör (super aldrig men i stället för fyra glas har det tex blivit två)

4. Jag har rört mig mer, det blir promenader varenda dag, inga långpromenader i rask takt utan halvtimmeslånga promenader med hunden.

Nu blir det paus i viktredogörelserna eftersom det ligger mycket framför mig nu med Mammabloggalan och sedan Cypern 2 veckor, jag kommer koncentrera mig på att äta så bra jag bara kan!
Vikten kommer börja redovisas igen from 3 juni då jag har min första veckovägning efter semestern!
Jag kommer fortsätta med viktredovisningar eftersom det hjälper mig att hålla mig i kragen 😉

För att hålla vikten sedan tänker jag fortsätta äta som jag gör nu fast öka på fettet igen och införa högst 2 dagar då jag unnar mig det jag vill ha (inom rimliga mängder!!) utöver de två dagarna är det LCHF kost som gäller.

Nu ska jag möta upp lillasyster i stan, ikväll ska vi grilla – bl.a jätteräkor (Gambas) sedan blir det en nattarunda på stan! Ska bli roligt att dansa av mig lite =)

Skön helg på er!!!! XoXo

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Caroline 2 maj, 2011 - 15:38

Hej!
Första gången jag kommenterar:) Vill bara säga att jag är imponerad av är din förmåga att vara ”openminded” inför både LCHF, VV mfl. Du kan se både för-och nackdelar med metoderna och verkar ha en sund inställning ist för de enkelspåriga diskussioner som ofta förs på olika forum. Jag måste bara fråga vad du har för uppfattning kring följande:
Jag vet att jag går ner i vikt med Viktväktarna, har tidigare känt mig både mätt och pigg av att denna kost. Har nu märkt att jag blivit fixerad vid mat pga av jag inte längre håller mig mätt så länge, knappt är lunchen avverkad förrän jag tänker på mellanmål och middag. En väninna har ätit LCHF och höll sig mätt länge, dock gick hon inte ner speciellt mycket i vikt. När man läser LCHF-forum verkar det vara ganska vanligt. dvs man håller blodsockret i schack, mår bra MEN står still viktmässigt. I ärlighetens namn..att gå ner i vikt är ju målet i sig för mig 🙂 Vad är dina erfaren heter kring dålig viktminskning med LCHF? MVH Caroline

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 21:01

Hej! Tack, roligt att du tycker det!
Ja jag blir också matfixerad med lågkalori/lågfettskost.
Ja många har svårt att gå ner tillräckligt fort för att hålla motivationen uppe med LCHF, personligen tycker jag att man får snabbare resultat med Atkins eller GI-metoden Fas 1.
Lycka till!

Svara
Susanne 1 maj, 2011 - 18:26

Du är helt otrolig och inspirerar mig MASSOR att vilja ta tag i de där 3 trivselkilon som jag så gärna vill få bort. 9 kilo på ca 7 veckor, fantastiskt.
Jättefin ny profilbild : )

Ha en bra vecka!
Kram Susanne

Svara
Anneli 30 april, 2011 - 18:36

Vilket bra resultat 🙂 Jag har själv ätit minimalt med kolhydrater sen söndags och jag har gått ner 2 kilo om inte lite mer. Jag har aldrig dragit ner så här mycket på kolhydrater och det är jätte kul att det ger resultat så snabbt.

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 08:29

vad skönt! Tänk nu på att 2 kilo är enbart vatten som lämnar kroppen när man äter mkt lite kolhydrater, så fort du äter kolhydrater så kommer den vikten tillbaka, så går man ner 4 kg på en vecka (första veckan) så är 2 kg vatten. Kan vara bra att veta så man räknar med det i sin viktminskning och inte blir kolhydraträdd sedan och tror att de de där 2 kilona är fett som kommer tillbaka vid ev slarv.

Svara
katharina 30 april, 2011 - 16:09

hejsan ! ja vad duktig du ha varit!! Har själv ätit ungefär som du några veckor före påsk, och man märker nog väldig skillnad =)
men nu efterpåsk har det inte alls funkat, ramlade ner i godisträsket, men det är väl så, man ska slå någon kullerbytta innan man hamnar på rätt bana igen =) så på måndag blir det nya tag igen !!
ha en trevlig helg !!

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 08:33

Haha ja det är väl så, huvudsaken att man reser sig upp och inte fortsätter rulla kullerbyttor 😉 Skön helg!

Svara
jessica 30 april, 2011 - 15:29

Grattis gumman♥

Trevlig valborg!
KRAM

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:01

Detsamma!! KRAM

Svara
Cat 30 april, 2011 - 14:57

Detta var precis vad jag behövde läsa idag, tack snälla!
Tror du har gett mig kicken att komma ur denna svacka som jag ramlat ner i och bara glider ner i igen hela tiden, nu jäklar skall det bli nya tag på måndag!

Ha en supertrevlig Valborg och sköt om dig du fina!
Kramar

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:01

KRAM på dig! ovch återkom som fågeln Fenix! =))

Svara
Sara 30 april, 2011 - 09:20

Måste bara tillägga – TJOHOOO min kommentar hamnade inte i skräpposten!! Hahaha

Svara
Sara 30 april, 2011 - 09:20

Men jösses kvinna vad duktig du är!!!
Helt galet inspirerande 😀 Som vanligt 😉

Såg ditt tidigare inlägg om felsökning och för mig, som kör Mac och Safari, så ser sidan ut som på din skärmdump. MEN nu när jag sitter här och skriver så ser jag en annan grej som är lite konstig. Själva kommentarsrutan är så bred att den liksom går in i högerspalten. Den ligger just nu en bit in i Facebookgrejen och över Mammablogg galan. Har aldrig sett det förut, så det kanske bara är något tillfälligt, men jag tänkte ändå att du ville veta 🙂

Kram

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:02

Nämen vad skmt? så ser det inte ut här. Kan du ta en skärmdump och maila??? Vad BRA att du inte blev skrotad nu ;))) KRAM

Svara
@nette 30 april, 2011 - 07:31

Du är en sån inspirerande tjej. Massor av goda recept och massor av tips. Tack för att delar med dig av dessa tips. Jag kommer satsa stenhårt nu med min vikt och 4 veckor framåt för en händelse då =) Nu ska vi se om dina tips kan hjälpa min vikt åt det mindre hållet. Och tack ännu en gång för en kanon blogg. Grattis till din vikt nedgång.

Kramar @nette

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:02

Tack!!! Lycka till nu!! KRAM

Svara
Ettan 30 april, 2011 - 07:07

Fantastiskt!
Du är superduktig.Ha en riktigt härlig helg!

Svara
Anna-Karin 29 april, 2011 - 20:28

Grattis Åse! Nu är du snart i mål! Själv har jag lyckats denna vecka utan problem faktiskt med både minskningen av Pepsin och hålla mig strikt LCHF vilket resulterade i morse -3,2 kg säkert bara vätska men ändå känner jag i kroppen att nu händer det något och det sporrar mig att fortsätta. Testade Ketossticka häromdagen och det kändes nästan i kroppen att jag var i ketos.:) Ha en underbar helg och ha det gott. Kram

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:03

TJOHOOOOO Grasttis! Nu är du på gång!! KRAM

Svara
Soulsister 29 april, 2011 - 19:33

Grattis!

Svara
Sussi35 29 april, 2011 - 16:32

Grattis till ett fantastiskt resultat !
Ha en skön helg // Sussi

Svara
Ann-Sofie 29 april, 2011 - 15:52

Vilket fantastiskt minus! Så kul!

Trevlig helg, kram

Svara
Hanna 29 april, 2011 - 14:04

Herrejösses! Det bara rinner av dig ju! Grattis!

Själv gör jag ett försök att släppa mitt fokus på vågen utan har tagit fram måttbandet. Koncentrerar mig på att göra bra val och träna. Hur konditionen ökar för varje runda och att man orkar plankan några sekunder mer för varje dag!

Trevlig helg söta du!

Svara
Hanna 1 maj, 2011 - 07:52

Jo, kom på en sak nör jag gick och funderade. Till 1% kesella, lägger du till grädde då eller står du dig på enbart kesellan?

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 08:25

Jag tar en burk och blandar med liten keso och naturell yoghurt, har numera även blivit lite ”Dukan” inspirerad och blandar i 1 msk havrekli. På detta blir jag faktiskt jättemätt!

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:05

Det låter bra och sunt!! KRAM! och skön söndag på dig!!

Svara
gruset 29 april, 2011 - 13:07

Duktiga du! Vi verkar rätt så synkade du och jag….typ identiska matvanor (och ovanor) och likasinnade när det gäller tankar och intresse kring mat, kropp och hälsa. Och det är väl därför jag bara ÄLSKAR att följa din blogg! 😉
Jag har oxå dragit ner på vinet senaste månaderna…..trist men ett måste. Men tyvärr lär det väl öka liiiiite igen nu när det blir sommar och semester….hmmm…. :))
Kram och trevlig helg!

Svara
Jen 29 april, 2011 - 12:37

Du är ju fantastisk vännen, stort grattis till grymt fina siffror!!!! Och framför allt till ditt sunda och oslagbara ”tänk”!
Ha en riktigt fin Valborg!
STOR kram

Svara
Anna-Lena 29 april, 2011 - 11:10

Vad duktig du är, nu är det bara jag som skall ta tag i mina envetna sista kilo, men kan du så kan jag ; )

Kramis

Svara
Mathilda 29 april, 2011 - 11:09

Du är så galet duktig – och snygg!
Har till och med fått Joacim till att bli lite LCHF-intresserad (preppar för fullt inför sensommaren då mina gravkilon + några av enbart trivsel… ska bort) genom att visa smarriga recept!

Svara
Marie 29 april, 2011 - 11:08

Härligt vännen!!! <3 Så himla bra!!!

Jag har ätit enligt LCHF i två veckor nu, tappat 3,9 kg och mår så bra!! Sover bättre och har mindre ont!! Det är fantastiskt att det kan gå så lätt och man kan vara så nöjd!!

Trevig helg!
KRAM

Svara
jenny 29 april, 2011 - 10:54

Återigen så otroligt inspirerande!! Har reggat mig på VK men tycker det är förfärligt jobbigt att skriva in allt så där är jag allt annat än aktiv… Det verkar mycket enklare att minska på fettet och öka proteinet för att då slippa räkna hela tiden. Själv mår jag inte heller jättebra av för mycket fett. Hur ställer du dig till rågkusar? Har du ätit sådana under denna viktminskningen?

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 09:09

Åh jag som älskar VK! Fast jag har ju varit medlem i så många år att jag har ett gediget receptregister där så jag klickar oftast lite sen är allt inlagt =)
Men givetvis är det skönast när man slipper räkna!
Rågkusar är jättebra! Så länge du drar ner på fettet så ställer de inte till ngt för din viktminsskning!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.