Veckans Vikt

29 april, 2011

Rungande -1,2 kg denna veckan, påsken till trots! Hurra!
Ny vikt är 56,9 och -9,1 sedan 7 mars!
Just nu är jag inne i period då jag ser skillnad från dag till dag och det är ju inte fy skam så här på slutet då det brukar vara segast för många men jag följer min egen ”kurva” och så här brukar min kropp fungera, jag brukar stå still ett tag runt +5 kg, sedan lossar det med råge.

Jag har fått rätt många förfrågningar på sistone hur jag äter, så jag tänkte att jag skulle summera lite.

1. Jag har givetvis ätit mindre energi än jag gjort på sista tiden då jag ökade i vikt men största skillnaden är ju givetvis att jag strypit kolhydraterna (däribland socker)
Det innebär att jag äter 3 måltider per dag, ibland ett mellanmål men oftast känner jag inget behov av det.

2. För att gå ner bra i vikt så måste jag antingen räkna kalorier samtidigt som jag äter fulfett (och ligga runt 1400 kcal) eller så måste jag göra som jag gjort denna gången: Ökat proteinet men dragit ner ganska rejält på fettet och ätit fritt utan att räkna något. Det innebär att min grekiska yoghurt bytts ut mot 1% kesella som har ett väldigt högt proteininnehåll. I stället för feta dressingar har jag gjort yoghurtdressingar. Jag har fortsatt att äta naturligt fett i fisk etc. Vi äter ju mycket kyckling och 10% nötfärs utöver det. Jag har behållt min mättnad eftersom jag ökat proteinet.
Jag tar ALDRIG om utan lägger upp EN portion.


Ca 2 liter vatten till det.
HUR man lägger upp det är upp till var och en, vilka behov man har etc. Jag kan bara berätta vad som fungerar för mig.

3. Jag har dragit ner mycket på vinet! Det är så lätt att ta ett glas vin var och varannan dag till en god måltid men det är inte bra för figuren, även om det faktiskt är fler medicinska fördelar med 1 glas rödvin per dag (för kvinnor) än att låta bli!
Jag har således endast druckit på fredag/lördag och mycket färre glas än jag annars gör (super aldrig men i stället för fyra glas har det tex blivit två)

4. Jag har rört mig mer, det blir promenader varenda dag, inga långpromenader i rask takt utan halvtimmeslånga promenader med hunden.

Nu blir det paus i viktredogörelserna eftersom det ligger mycket framför mig nu med Mammabloggalan och sedan Cypern 2 veckor, jag kommer koncentrera mig på att äta så bra jag bara kan!
Vikten kommer börja redovisas igen from 3 juni då jag har min första veckovägning efter semestern!
Jag kommer fortsätta med viktredovisningar eftersom det hjälper mig att hålla mig i kragen 😉

För att hålla vikten sedan tänker jag fortsätta äta som jag gör nu fast öka på fettet igen och införa högst 2 dagar då jag unnar mig det jag vill ha (inom rimliga mängder!!) utöver de två dagarna är det LCHF kost som gäller.

Nu ska jag möta upp lillasyster i stan, ikväll ska vi grilla – bl.a jätteräkor (Gambas) sedan blir det en nattarunda på stan! Ska bli roligt att dansa av mig lite =)

Skön helg på er!!!! XoXo

33 kommentarer
0

33 kommentarer

Caroline 2 maj, 2011 - 15:38

Hej!
Första gången jag kommenterar:) Vill bara säga att jag är imponerad av är din förmåga att vara ”openminded” inför både LCHF, VV mfl. Du kan se både för-och nackdelar med metoderna och verkar ha en sund inställning ist för de enkelspåriga diskussioner som ofta förs på olika forum. Jag måste bara fråga vad du har för uppfattning kring följande:
Jag vet att jag går ner i vikt med Viktväktarna, har tidigare känt mig både mätt och pigg av att denna kost. Har nu märkt att jag blivit fixerad vid mat pga av jag inte längre håller mig mätt så länge, knappt är lunchen avverkad förrän jag tänker på mellanmål och middag. En väninna har ätit LCHF och höll sig mätt länge, dock gick hon inte ner speciellt mycket i vikt. När man läser LCHF-forum verkar det vara ganska vanligt. dvs man håller blodsockret i schack, mår bra MEN står still viktmässigt. I ärlighetens namn..att gå ner i vikt är ju målet i sig för mig 🙂 Vad är dina erfaren heter kring dålig viktminskning med LCHF? MVH Caroline

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 21:01

Hej! Tack, roligt att du tycker det!
Ja jag blir också matfixerad med lågkalori/lågfettskost.
Ja många har svårt att gå ner tillräckligt fort för att hålla motivationen uppe med LCHF, personligen tycker jag att man får snabbare resultat med Atkins eller GI-metoden Fas 1.
Lycka till!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.