Västerbottensvåfflor med räkor och löjrom

25 mars, 2020

Frasiga och helt underbara glutenfria matvåfflor från min bok Åses Kök, passar väl bra i dag på Våffeldagen ❤️
Gillar ni våfflor? Jag äter hellre matvåfflor än våfflor med grädde och sylt så här kommer ett recept jag hoppas ni gillar!
Givetvis kan man ta stenbitsrom istället för löjrom som ju kostar en slant.

Skriv ut

Västerbottensvåfflor med räkor och löjrom

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Beskrivning

Våfflor utan vetemjöl.


Scale

Ingredienser

1 dl mandelmjöl
1 dl grädde eller krämig kokosmjölk 2 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk fiberhusk
en nypa salt
1 dl riven västerbottensost
smör till gräddning


Instruktioner

Mixa alla ingredienser utom västerbottensosten med en stavmixer. Rör ner osten.
Grädda våfflorna som vanligt.
Servera med tillbehören.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 33 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

ÅsaS 25 mars, 2020 - 21:19

Det blev visst våfflor här hemma också idag.. J fick ge vika för ungdomarnas önskemål, och jag fick resterna nu, när jag kom hem efter det sena passet på jobbet. Det blev såna frasiga våfflor med sylt och grädde.. Gott! Och sockerkick innan sängen kallar.. 🙈 Not so good.. Men men, det händer tack och lov inte så ofta.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.