7,7K
Frasiga och helt underbara glutenfria matvåfflor från min bok Åses Kök, passar väl bra i dag på Våffeldagen ❤️
Gillar ni våfflor? Jag äter hellre matvåfflor än våfflor med grädde och sylt så här kommer ett recept jag hoppas ni gillar!
Givetvis kan man ta stenbitsrom istället för löjrom som ju kostar en slant.
Västerbottensvåfflor med räkor och löjrom
- Portioner: 6
Description
Våfflor utan vetemjöl.
Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl grädde eller krämig kokosmjölk 2 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
en nypa salt
1 dl riven västerbottensost
smör till gräddning
Instruktioner
Mixa alla ingredienser utom västerbottensosten med en stavmixer. Rör ner osten.
Grädda våfflorna som vanligt.
Servera med tillbehören.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Recept på tillbehör vore bra
Tillbehör? Detta är ju en förrätt?
[…] Jag är inget fan av varken våfflor eller pannkakor, äter det sällan (inte ens mina lågkolhydratversioner) meeeeeen när det serveras tillbehör som gräddfil, löjrom dvs tillbehör till en löjromsvåffla DÅ! (Mitt recept HÄR) […]
Det blev visst våfflor här hemma också idag.. J fick ge vika för ungdomarnas önskemål, och jag fick resterna nu, när jag kom hem efter det sena passet på jobbet. Det blev såna frasiga våfflor med sylt och grädde.. Gott! Och sockerkick innan sängen kallar.. 🙈 Not so good.. Men men, det händer tack och lov inte så ofta.