Frasiga och helt underbara glutenfria matvåfflor från min bok Åses Kök, passar väl bra i dag på Våffeldagen ❤️
Gillar ni våfflor? Jag äter hellre matvåfflor än våfflor med grädde och sylt så här kommer ett recept jag hoppas ni gillar!
Givetvis kan man ta stenbitsrom istället för löjrom som ju kostar en slant.

Västerbottensvåfflor med räkor och löjrom
- Portioner: 6 1x
Beskrivning
Våfflor utan vetemjöl.
Scale
Ingredienser
1 dl mandelmjöl
1 dl grädde eller krämig kokosmjölk 2 ägg
1 tsk bakpulver
½ msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
en nypa salt
1 dl riven västerbottensost
smör till gräddning
Instruktioner
Mixa alla ingredienser utom västerbottensosten med en stavmixer. Rör ner osten.
Grädda våfflorna som vanligt.
Servera med tillbehören.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
2 kommentarer
[…] Jag är inget fan av varken våfflor eller pannkakor, äter det sällan (inte ens mina lågkolhydratversioner) meeeeeen när det serveras tillbehör som gräddfil, löjrom dvs tillbehör till en löjromsvåffla DÅ! (Mitt recept HÄR) […]
Det blev visst våfflor här hemma också idag.. J fick ge vika för ungdomarnas önskemål, och jag fick resterna nu, när jag kom hem efter det sena passet på jobbet. Det blev såna frasiga våfflor med sylt och grädde.. Gott! Och sockerkick innan sängen kallar.. 🙈 Not so good.. Men men, det händer tack och lov inte så ofta.