Detta är väl ändå den perfekta sommarpajen?
Så god till alla festtillfällen – buffé, midsommar, kräftskivan you name it!
Den är dessutom lika god med lågkolhydratpajskal!
Här kommer mitt recept på den här godingen.
Skriv utVästerbottensostpaj – glutenfri, low carb
- Portioner: 8
Ingredienser
PAJDEG
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk salt
25 gram smör
1 ägg
FYLLNING
300 gram riven västerbottensost
3 ägg
2 dl vispgrädde
lite salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön till ett mjöl. Blanda ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
Tryck ut i pajform eller springform som är ca 24 cm i diameter och nagga botten med gaffel.
Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
Grädda pajskalet i ca 10 minuter tills det har fått lite färg. Ta sedan ut skalet och höj ugnen till 225 °C.
Lägg den rivna osten i pajskalet. Vispa ihop ägg och vispgrädde och häll över osten.
Grädda i ca 20 minuter i nedre delen av ugnen tills pajen stelnat. Servera den ljummen eller rumsvarm.
Garnera gärna med hackad rödlök, crème fraiche, dill och löjrom.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Man kan alltid lita på dina recept! Har använt detta flera gånger med perfekt resultat, och en massa andra såklart!😁🥧Tack Åse!🥰
TACK för fin positiv feedback ♥️
[…] Västerbottensostpaj […]
Bästa pajen👌👌👌
tack för fin feedback! 😍 God fortsättning på nya året!
Så gott!
Tack för ännu ett bra recept! ❤️