Vår Nyårsmeny och Nyårstankar

29 december, 2018

Hej på er!

Sista lördagen på detta året – kan ni förstå!?
Jag har ju som många av er vet en thing about new beginnings – älskar det!
Så tacksam för varje dag som jag faktiskt får vakna och har hälsan i behåll och där jag kommer till nya insikter. Det är ingen självklarhet att få bli äldre faktiskt, det vet vi alla.

Kör lite årskrönika, eller not so much – men bara lite reflektioner. Känner inte att det finns tid för det i morgon eller på måndag.

Jag är ett mellanbarn, typiskt mellanbarn om jag nu ska vara generell. Alltid gått min egen väg men även alltid haft behov av att vara till lags, passa in och vara omtyckt. Samtidigt ett stort behov av att bara vara i fred och inte bli störd. Böjer mig lätt samtidigt som jag lätt kör på vad jag tycker om och som jag tycker är viktigt. Ska försöka hitta ett mellanting under 2019 😅

Det är väl det som är fantastiskt med att bli äldre att vissa saker som var så viktiga förr inte är så viktiga längre?
En del vänskap har vuxit, en del vänskap har minskat, vissa vänner har nästan försvunnit, en del vänner har tillkommit – och många vänner har funnits stadigt kvar trots mer eller mindre engagemang från min sida – livets melodi, säg?


Tror jag landade i mycket 2018 och det är jag tacksam för ♥️ Tar med mig många insikter till 2019.
56kilo.se följer med på den resan! Hoppas ni stannars kvar med mig här 💕

I dag har vi handlat all mat och dryck till nyår och i morgon ska jag laga och förbereda så mycket jag kan.

Vad äter ni??
Jag är ganska traditionell när det gäller nyårsmat, gillar traditionell nyårsmat 😉

Vår meny i goda vänners lag blir:

Fördrink och Tilltugg (återkopplar)
Förrätt: Toast Skagen med löjrom på smörstekt surdegsbröd – Dryck: Champagne

Huvudrätt: Sous Vide oxfilé (instruktioner HÄR) med italiensk potatiskaka, smörstekta kantareller och portvinssås – Dryck: Tamaral

Dessert: Vit Chokladpannacotta med kryddig vaniljkompott – Dryck:  Château du Levant

Till det: Mer bubblor!🌟😅

Nu ska jag inmundiga denna favoritdrink: White lady

Kärlek till Er! ♥️

32 kommentarer
23

32 kommentarer

Susanne 31 december, 2018 - 05:23

Härlig meny! Något liknande blir det hemma hos oxå👌
Din ljusbricka med ljusen på , vad har du köpt den och alla ljusen, visa gärna och tipsa, verkar såååå fin😍
Gott nytt år och ser fram emot dina goda recepet och ett nytt kh fritt 2019🎉

Svara
Åse 31 december, 2018 - 12:12

Hej!

Bricka Jotex, ljus från Svensk Tenn och Skultuna <3
GOTT NYTT 2019! Här kommer fortsätta postas både kolhydratlåga recept och goda kolhydratspäckade recept 😉 <3

Svara
Camillapa 30 december, 2018 - 20:20

Vi kommer att äta fylld kalkon med vitkåls sallad eller ärtor med tomatkross.
Fyllningen blir köttfärsröra och potatis till dem som önskar. Tänkte prova dina bullar från igår, har massor med äggvitor över!😊
Efterätt har ja inte luskat ut än, men ost till kvällen!
Fantastiskt nytt år till er, ska som vanligt bli intressant och se vad du ska hitta på härnäst!😘

Svara
Åse 31 december, 2018 - 12:15

Oh låter smarrigt värre!!
GOTT NYTT 2019 så hörs vi på andra sidan =) KRAM

Svara
Angelica 30 december, 2018 - 19:55

Tack för ännu ett år med fantastiska tips, recept & alltid så kloka tankar.
Ha en underbar & glittrande nyårsafton ❤️

Svara
Annekristine Lundvall 30 december, 2018 - 14:16

Önskar dig ett gott slut på 2018 och en hejdundrande start på 2019❣️
Tack för detta blogg år, som jag följt med glädje.
Kram AK

Svara
Åse 30 december, 2018 - 15:40

Tack härliga du! Dertsamma till dig! 💕

Svara
Katrin 30 december, 2018 - 09:26

Hej! Och tack för trevlig blogg! Din senaste bok är verkligen bra! Fick den i julklapp. Väldigt fin, konstruktiv, trevliga bilder, inspirerande och en mängd smarriga recept! En klädfråga: I boken har du en så finkofta/kappa i begierosa. Vilket märke är den ifrån? Hälsningar Katrin
SVARA

Svara
Åse 30 december, 2018 - 10:42

Hej Karin!

Vad roligt att höra! Tack!
Jag har två olika rosa/beige långkoftor märke Sbin Linnebjerg och den andra Sixty Days – några år på nacken dock!

Gott Nytt År! 🌟

Svara
Maja 29 december, 2018 - 23:55

”Jag är ett mellanbarn, typiskt mellanbarn om jag nu ska vara generell. Alltid gått min egen väg men även alltid haft behov av att vara till lags, passa in och vara omtyckt. Samtidigt ett stort behov av att bara vara i fred och inte bli störd.
 Böjer mig lätt samtidigt som jag lätt kör på vad jag tycker om och som jag tycker är viktigt. Ska försöka hitta ett mellanting under 2019 😅”

Grattis du vann just paradox-OS.
Men ha ett Gott Nytt År!

Svara
Åse 30 december, 2018 - 00:06

Tack för utmärkelsen ”Maja”! Gott Nytt 2019!

Svara
Anna-Malin 30 december, 2018 - 00:16

Haha mellanbarn är ofta paradoxala!
Låter precis som jag, är också mellanbarn.

Svara
Åse 30 december, 2018 - 00:18

Haha ja så sant! Takes one to know one 😅💕

Svara
Petra 29 december, 2018 - 23:14

Åh, önskar receptet på din italienska potatiskaka då vår plan var just potatiskaka 😋

Svara
Åse 30 december, 2018 - 00:57

Försöker lägga ut i mrg 🌟

Svara
ÅsaS 29 december, 2018 - 22:26

Här blir det plankstek, vilket har blivit vår nyårsmiddag de senaste 6-7 åren. Med baconlindad sparris, parmesangratinerade tomathalvor, smörstekta champinjoner – extra allt, all in.. Ungdomarnas val. Och i år har vi även mamma med vid bordet, och hon står för efterrätten – Glömmingetårta (ja, den där tårtan med många namn, ni vet.. 😉) Vad det blir för dryck återstår att se, alkoholfritt i varje fall, då ungdomarna drar vidare ut i natten och J börjar jobba kl 6 på nyårsdagen..
Om jag inte hinner in hit innan nyåret, så passar jag på att säga det redan nu – Gott Nytt År!
Kram 💕

Svara
Anna 29 december, 2018 - 21:54

Hej! Vi ska äta potatisgratäng och grilla kycklingfiléer, det blir chilibea till.Har testat dina 2 senaste recept.De var goda, fick tummen upp av 2 kräsna tonåringar!Gott nytt år till alla!👍🏻

Svara
Malin henriksson 29 december, 2018 - 21:04

Hej åse!
Känner mig som dig. Vill synas o finnas men ändå lite blyg o försiktig. Ha en fin nyår. Här blir det oxå toast Skagen, oxfilé med gratäng och till efterrätten är inte bestämd ännu. Har lite svårt med desserter, mer en förrättsmänniska 😄 kram 🤗😘 / Malin

Svara
mallan 29 december, 2018 - 20:42

Fin reflektion o menyn lät smarrig! Ser fram emot att fortsätta följa dig även nästa år.
Kram!

Svara
Jenny 29 december, 2018 - 20:32

Det lät ju gött👍 här blir det skaldjussoppa, kyckling med palsternackamos å rostade grönsaker och pannacotta 😊 lite vin å bubbel förstås 🍷🍾 Gott nytt år 🎉🤩🎉

Svara
FruMicke 29 december, 2018 - 20:27

Nyår är helt klart då det väcks nyfikenhet vad det nya året ska innebära!
Men också en tid för eftertanke. Precis som du, börjar jag känna för varje år, att det är andra saker som gör mig tacksam än det rent materiella.

Nyår firas med familjen. Mina barn är inte så pigga på allt för mycket nytt så det blir Toast Skagen, kött med potatisgratäng och så någon efterrätt. Pommac till barnen och bubbel till oss vuxna!

Ett riktigt gott nytt år till dig och alla som läser bloggen. Må 2019 bli bra på alla sätt och vis!

Svara
Anita 29 december, 2018 - 20:04

Här blir det Räkcocktail, oxfile och pannacotta.
Håller verkligen med dig att man är glad att vakna upp frisk och att familjen mår bra.
Tyvärr har inte alla det så en arbetskamrat till mig dog till lucia 38 år och lämnar 4 barn efter sig.
Men livet går vidare så jag önskar dig och alla som läser den här fina bloggen
Ett Gott Nytt År.

Svara
Ulrika 29 december, 2018 - 19:45

Kärlek tillbaka till dig och din härliga blogg. Hos oss blir det en nyårsbastu med dopp i havet på förmiddagen. Därefter löjromspizza (recept från din vän Matplatsen) och champagne. Senare på kvällen hummer och ännu något glas champagne.

Svara
Ida 29 december, 2018 - 19:07

Gott nytt år! Här blir det också oxfilé men med din världsgoda rödvinssås 😋 Ha en riktigt toppenavslutning på 2018 🤗

Svara
Anna 29 december, 2018 - 18:50

Här blir det kantarellsoppa med sherry till förrätt, cognacsflamberad oxfilé med rostade rotfrukter och hemslagen bea. Till dessert champagnemarinerade frukter/bär och glass 😋 Och massor av bubbel såklart 😁

Svara
Åse 29 december, 2018 - 18:52

Lät ljuvligt! Jag kommer! 😂👏🏻

Svara
Ingamaj 29 december, 2018 - 18:38

Hej! Jag är äldre, (79) men trots det är jag intresserad av vad som händer. Har följt dej ganska länge nu och lagat många av dina recept och bakat bröd. Är så imponerad av din energi, du hinner med så mycket, inte minst att hålla oss här ute uppdaterade. Idag har vi ätit broccoligratäng med ädelost, till julskinka, så gott. Önskar dej Ett gott nytt år 2019.

Svara
Åse 29 december, 2018 - 18:46

Hej Ingamaj och stor kram till dig! Tack för dina rader, de gör mig glad ❤️ Gott Nytt 2019!

Svara
Annika 29 december, 2018 - 18:28

Du skrev så mitt i prick om att vara mellanbarn! Kände igen mig själv till 100%
Tack för en så trevlig och inspirerande blogg!

Kram Annika

Svara
Åse 29 december, 2018 - 18:46

Inte lätt att vara mellis men samtidigt mkt energi o styrka ❤️ kram!

Svara
Smulan 29 december, 2018 - 18:24

Gott slut! Är en 60taggare som läser din blogg och är ägare av dina 2 böcker. Du har lärt mig att tänka till och imorgon blir det ett corepass. Njuter av träning och livets goda. Tack fina du! Önskar dig ett gott nytt år!! Vi ses!

Svara
Linda 29 december, 2018 - 18:19

Vi delar upp förrätt, varmrätt och efterrätt med ett par vänner. Så vi står för varmrätten och tänkte servera kycklingsteak, potatiskaka och en whiskeysås 😍

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.