Väga sig ofta eller inte?

14 juni, 2010

Nu har jag fått två ”aja baja inte väga sig så ofta” i kommentarerna här idag (hej Paulina, hej Aika) 😉
Och jag tänkte bara förklara varför jag väger mig åtminstone varannan dag, för det är ett intressant påstående att man inte ”får väga sig mer än en gång i veckan”
Jag använder ju min Withings WIFI våg som direkt lägger upp min vikt online (privat) och den gör snygg statistik etc som ger mig väldigt mkt info och lär mig hur min kropp reagerar beroende på hur jag äter. Det är bla pga att jag väger mig så ofta som jag insåg att det var helgerna som fördärvade det jag byggt upp i veckan, hade jag bara vägt mig 1 gång så hade det varit svårare att veta vad som var galet. För SÅ galet har jag inte ätit på helgerna, jag äter i princip aldrig godis, bakverk, snacks m.m men jag inser att jag fettinlagrar lätt när jag äter kolhydrater fritt tillsammans med fett och det gjorde jag bara på helgerna,  i helgen åt jag tex i princip lågkolhydrat på restaurangerna och det gav utdelning! Jag drack också mer medvetet även om jag bev ganska rund under fötterna en stund där på Harrys efter min cosmo och ett glas Amarone 😉
Dessutom så tycker jag att man kan väga sig så ofta man bara vill så länge man är medveten om att vikten varierar under en veckas tid, och det är just det som jag är intresserad av.
Dessutom som kommenteraren ”Innerjoin” skrev: ”Jag fattar inte riktigt det där att man _bara_ ska väga sig 1 g/vecka…?! Tänk om jag samlat vätska precis innan vägningen, då blir jag ju deppig (kanske) en hel vecka tills nästa gång. Nä, jag väger mig också (nästan) varje dag – vill också ha koll och statistik! Det är intressant att se hur kroppen påverkas av viss mat, och för all del: ibland utan man fattar ett jota ;)”

Viktnojjar man och har issues om vågen visar si eller så, så rekommenderar jag att man inte väger sig så ofta. Då mår man nog bäst i en mer avslappnad approach till det hela.
Men var och en får ju bestämma själva, eller hur? 🙂

22 kommentarer
0

22 kommentarer

Rebecka 22 juni, 2010 - 15:54

För MIG innebär en våg hemma hallå ätstörning. Jag kan inte väga mig titt som tätt utan att må dåligt men det är jag det =)

Svara
mia.james 16 juni, 2010 - 04:54

Jag håller med Åsa!

Svara
Karin 15 juni, 2010 - 23:20

Jag står och glor på vågen varenda vareviga dag… utan framgång just nu, men ialalfall. Beroende eller besatt??

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 08:21

Både ock? 😉

Svara
Paulina 15 juni, 2010 - 22:17

Absolut! Förmmig skulle det inte funka öht 🙂

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.