Väga sig ofta eller inte?

av Åse

Nu har jag fått två ”aja baja inte väga sig så ofta” i kommentarerna här idag (hej Paulina, hej Aika) 😉
Och jag tänkte bara förklara varför jag väger mig åtminstone varannan dag, för det är ett intressant påstående att man inte ”får väga sig mer än en gång i veckan”
Jag använder ju min Withings WIFI våg som direkt lägger upp min vikt online (privat) och den gör snygg statistik etc som ger mig väldigt mkt info och lär mig hur min kropp reagerar beroende på hur jag äter. Det är bla pga att jag väger mig så ofta som jag insåg att det var helgerna som fördärvade det jag byggt upp i veckan, hade jag bara vägt mig 1 gång så hade det varit svårare att veta vad som var galet. För SÅ galet har jag inte ätit på helgerna, jag äter i princip aldrig godis, bakverk, snacks m.m men jag inser att jag fettinlagrar lätt när jag äter kolhydrater fritt tillsammans med fett och det gjorde jag bara på helgerna,  i helgen åt jag tex i princip lågkolhydrat på restaurangerna och det gav utdelning! Jag drack också mer medvetet även om jag bev ganska rund under fötterna en stund där på Harrys efter min cosmo och ett glas Amarone 😉
Dessutom så tycker jag att man kan väga sig så ofta man bara vill så länge man är medveten om att vikten varierar under en veckas tid, och det är just det som jag är intresserad av.
Dessutom som kommenteraren ”Innerjoin” skrev: ”Jag fattar inte riktigt det där att man _bara_ ska väga sig 1 g/vecka…?! Tänk om jag samlat vätska precis innan vägningen, då blir jag ju deppig (kanske) en hel vecka tills nästa gång. Nä, jag väger mig också (nästan) varje dag – vill också ha koll och statistik! Det är intressant att se hur kroppen påverkas av viss mat, och för all del: ibland utan man fattar ett jota ;)”

Viktnojjar man och har issues om vågen visar si eller så, så rekommenderar jag att man inte väger sig så ofta. Då mår man nog bäst i en mer avslappnad approach till det hela.
Men var och en får ju bestämma själva, eller hur? 🙂

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Rebecka 22 juni, 2010 - 15:54

För MIG innebär en våg hemma hallå ätstörning. Jag kan inte väga mig titt som tätt utan att må dåligt men det är jag det =)

Svara
mia.james 16 juni, 2010 - 04:54

Jag håller med Åsa!

Svara
Karin 15 juni, 2010 - 23:20

Jag står och glor på vågen varenda vareviga dag… utan framgång just nu, men ialalfall. Beroende eller besatt??

Svara
Åse 16 juni, 2010 - 08:21

Både ock? 😉

Svara
Paulina 15 juni, 2010 - 22:17

Absolut! Förmmig skulle det inte funka öht 🙂

Svara
Jessica 15 juni, 2010 - 16:25

Det är pga av att jag väger mej nästan varje dag
som gör att jag inte går upp i vikt längre. Precis som du säger så märker ju jag vad som gör att vågen visar mer . Istället för att få en överraskning efter 1 vecka. Nä det är nog upp till var och en det där..
mMen för mej passar det utmärkt att ha lite koll varje dag.

kRAAAM

Svara
Anita 15 juni, 2010 - 09:55

Jag tycker man får bestämma själv. Väger mig själv flera ggr i veckan. 🙂

Svara
MalinSt 14 juni, 2010 - 23:16

Vi har diskuterat detta bland ”vänninorna” och vi är alla ganska likadana – åtminstone alla som varit på någon diet/lagt om kosten/på något sätt försökt minska i vikt – vi väger oss flera gånger i veckan, stundtals kanske flera gånger per dag. På nått sätt blir man besatt, fast jag har nog sett det ungefär som du gör, lite i förberedande syfte: att inte bli så besviken om minuset inte är så som man trott när man står där på vv eller annat ställe..

Tack för att du delar med dig av dina tankar.

Kram från Malin

Svara
mari 14 juni, 2010 - 22:44

Alla hanterar saker på olika sätt.
VIssa mår bra att väga sig ofta & andra inte. Bäst att göra som är bäst för sig själv.

Svara
Sockergrynet 14 juni, 2010 - 22:19

Jag väger mig gärna ofta… just som du skriver för att ha lite kontroll när man testar olika sätt att äta och för att kunna föra statistik. Det viktiga är ju att man inte deppar ihop om man inte får det svaret man vill…

Som du skriver så gör var och en vad den vill!!

Svara
Sara81 14 juni, 2010 - 22:01

Jag väger mig oftast varje dag och det funkar bra för mig. Har nästan alltid haft riktig vägdag på måndagar, men ofta kan det skilja 1-2 kg från måndag till tisdag, just pga att det blir lite mer onyttig och saltig mat under helgen. Så egentligen är det ju tisdagen som visar mer rätt vikt, än måndagen. Tror att risken är stor att jag skulle bli helt deppig av att bara väga mig på måndagar faktiskt…

Näe, alla får väl göra som dom vill! 🙂

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 22:07

Ja så är det verkligen för mig, min normalvikt ligger nog på lördagen, innan partaj *S*

Svara
Mariah 14 juni, 2010 - 21:20

Jag väger mig oxå nästan varje dag och ibland vid olika tillfällen under dagarna för att få en bred uppfattning av min kropp.
Jag samlar på mig så det skiljer sig ibland 2kg mellan två mornar i rad.
Väger jag ”för mkt” väger jag mig gärna dagen efter för att se till så att det bara var tillfälligt.
Jag är våg-besatt, det vet jag men det är inget som jag upplever som ett problem iallafall 🙂
Är lite nyfiken på din våg, ska googla lite snart.

Imorgon ska jag träffa doktorn om mina stora bröst,
jag är nervös så jag håller på att gå i bitar när jag tänker på det…

Kram till dig!

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 22:14

Haha ja jag är inte vågbesatt, bara gillar att ha lite koll under veckan.
Håller tummarna i morgon!!!!

Svara
dessi 14 juni, 2010 - 21:10

Väl skrivet Åse! För mig går det i vågor om det är bra för mig att väga mig ofta eller bara en gång i veckan. Märker jag att jag blir deppig över ett negativt resultat från en dag till en annan slutar jag att väga mig så ofta. Lite smart får man ju vara 🙂

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 21:15

Absolut!

Jag vet med mig att när jag var inne i en viktminskningsrusch, tex när jag betade av gravidkilona så hade man ju ett sådant flyt och vågen betydde massor, man ville fortsätta flytet, man jagade verkligen minus och då kunde ett negativt resultat nojja en lite (tävlingsmänniskan i mig!!!) men eftersom jag har varit klar med min viktminskning sedan i somras 09 så är mina sista finlirskg mkt mer avslappnade, det är ju verkligen absolut därför jag inte kommit till skott, just för att jag trivs bra och inte absolut MÅSTE ta dem, men ööööönskar ju 😉

KRAM på dig!!

Svara
Aika 14 juni, 2010 - 20:22

Nästan lite smickrande att få ett eget inlägg som svar =)

Att min våg står utan batteri är det bästa jag har gjort, men vi är ju alla olika och självklart är det valfritt!

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 20:25

Det vet jag att det är och jag håller med, du är nog en sådan som mår bäst utan att väga sig så ofta. PÖSS!

Svara
Aika 14 juni, 2010 - 20:35

Min tanke var att eftersom jag vet att du oxå varit där, så är det lätt att trilla dit igen, och det vore ju synd! Bara en tanke i all välmening…

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 20:38

Nu hänger jag inte alls med? men vi mailar istället! Puss

Svara
Madde 14 juni, 2010 - 20:19

Väg dig så ofta du känner för det.
Eftersom det var så stor skillnad i början och slutet av veckan var det ju bara bra att du vägde dig ofta så du såg var ”felet” låg.

Själv äger jag inte ens en våg (eller det finns ju i Wii fit)

Svara
Åse 14 juni, 2010 - 20:20

Hihi din smala brutta, du behöver ju ingen våg du har en inbyggd 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.