Ugnsgratinerade rödbetor med getost och baconströssel

19 juli, 2021

En enkel men ack så god sallad nu i grilltider! Passar även till buffén, gör en större portion .
Om man inte tycker om chevre (getost) så kan man ha feta eller annan vitost.
Man kan även blanda olika betor som gulbeta och polkabeta, blir snyggt och gott!
Även väldigt gott att ha rostad halverad delikatesspotatis i.

IMG_9868

För att spara tid kan man ha kokta rödbetor men färska går ju också bra som man skalar och kokar.

IMG_9872

IMG_9874

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsgratinerade rödbetor med getost och baconströssel


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g kokta rödbetor
150 g getost (chevre)
65 g småbladig sallad
1 msk flytande honung
2 msk mörk balsamvinäger
3 msk olivolja
salt, peppar
140 g bacon


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Smula över getosten
Gratinera i ugnen tills betorna är varma och getosten fått färg.
Klipp baconet i små bitar och stek knapriga.
Lägg salladen på en tallrik och rör ihop honung, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar och dressa salladen.
Lägg rödbetorna och getosten ovanpå och toppa med bacon.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Anne-Charlotte Ståhle 20 juli, 2021 - 13:37

Hej alla glada! Två bra tips – för det första, det är mkt enklare att steka baconet i hela skivor och sedan smula det. För det andra – för att slippa stekoset lägg baconskivorna på bakpl pappersklädd plåt. Vik upp en smal kant runt om så stannar fettet på pappret. 200 grader 10-15 min. Superbra!
Varma hälsningar
Lotta.

Svara
ÅsaS 20 juli, 2021 - 08:16

Tänkte just på rödbetor och chèvre, då jag var ute i trädgården igår kväll och såg att betorna är alldeles lagom stora/små för att skördas. Såå himla gott! Så ikväll, alternativt imorgon blir det detta (eller snarlikt) på min tallrik. Ska nog testa med knaprig bacon för sältan och krispets skull. I vanliga fall brukar jag ha solros- eller pumpakärnor.
Kram 💕

Svara
Åse 20 juli, 2021 - 12:48

Gott även med frön, muuuuums!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.