Ugnsbakad torskrygg med kall dillsås

av Åse

Hej på er!

Är ni taggade för midsommar? Det är sannerligen vi!
Vi sitter i bilen upp till älskade vännerna i Örebo (Vickan och Micke med familj + grannar) Ska bli så underbart att äntligen få ses igen! Får nästan nypa mig i armen. Som vi saknat dem.

I går skålade vi in vår lilla minisemester och Midsommarhelgen med en oerhört god Chablis och en magisk god fräsch fiskrätt.

Alltså ugnsbakad torskrygg (rejäla bitar på över 200 g st!) och kall dillsås kan ju vara bland det godaste som finns!
Åh vad jag älskar fisk.

Hoppas ni provar detta och så önskar jag er en magisk midsommar! ❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ugnsbakad torskrygg med kall dillsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar torskrygg
salt, vitpeppar
smör att steka i

Kall dillsås:
2 dl filmjölk
2 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka
1 kruka dill, hackad
1/2 citron, saften
(2 msk hackad kapris) – kan uteslutas
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Sätt ugnen på 150 gr
Salta och peppra torsken ca 30 minuter innan.
Stek den sedan i het panna i smör, den ska bara afå sotig yta. Sätt en ugnstermometer i den och låt gå i ugn tills innertemperaturen på fisken är 48 grader (tar ca 15-20 min)

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Pia Schultz 22 juni, 2020 - 14:56

Hej Åse.
Jag gjorde din lax rätt med spenat igår. SÅÅÅÅ god den var.
Så tack för den och många andra goda recept.
Hälsningar Pia

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 16:55

Vad roligt att höra! tack för feedback <3

Svara
Birgit 22 juni, 2020 - 14:32

…och ännu ett supertroper recept🤗, Åse! Tack så mycket. Såsen är gudomlig och passar utmärkt i sommarvärmen.
Kram
Birgit🌷

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 16:55

Vad kul att höra Birgit! Stor kram och skön vecka på dig! 😍

Svara
Marianne 21 juni, 2020 - 08:17

Åh,så gott med torskrygg. Bara älskart och med kall sås,mums. Hoppas ni haft en trevlig midsommar i Örebro. Kör försiktigt hemmåt.
Tack för en trevlig blogg. Många fina bilder och goda recept m.m

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 11:47

Tack snälla Marianne! Vi har haft det underbart och kom hem välbehållna ❤️

Svara
Ina 18 juni, 2020 - 22:12

Önskar dig och din familj trevlig midsommar 🌞😊

Svara
Barbro 18 juni, 2020 - 21:13

verkar ju vara jättegott-får nog testa nån gång.
ha en fin kväll o midsommar tillsammans med Vickan med familj.
kram 🤗
från en följer din blogg dagligen..

Svara
Lena 18 juni, 2020 - 20:25

Trevlig midsommar till dig och din familj.
Tack för fin inspiration och allt du delar med dig.
Lena

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!