Ugnsbakad torskrygg med kall dillsås

18 juni, 2020

Hej på er!

Är ni taggade för midsommar? Det är sannerligen vi!
Vi sitter i bilen upp till älskade vännerna i Örebo (Vickan och Micke med familj + grannar) Ska bli så underbart att äntligen få ses igen! Får nästan nypa mig i armen. Som vi saknat dem.

I går skålade vi in vår lilla minisemester och Midsommarhelgen med en oerhört god Chablis och en magisk god fräsch fiskrätt.

Alltså ugnsbakad torskrygg (rejäla bitar på över 200 g st!) och kall dillsås kan ju vara bland det godaste som finns!
Åh vad jag älskar fisk.

Hoppas ni provar detta och så önskar jag er en magisk midsommar! ❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Ugnsbakad torskrygg med kall dillsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

4 portionsbitar torskrygg
salt, vitpeppar
smör att steka i

Kall dillsås:
2 dl filmjölk
2 dl grekisk yoghurt eller gräddfil
1/2 dl majonnäs
1/2 dl bostongurka eller finhackad smörgåsgurka
1 kruka dill, hackad
1/2 citron, saften
(2 msk hackad kapris) – kan uteslutas
1 tsk salt
1/2 krm svartpeppar


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt.
Sätt ugnen på 150 gr
Salta och peppra torsken ca 30 minuter innan.
Stek den sedan i het panna i smör, den ska bara afå sotig yta. Sätt en ugnstermometer i den och låt gå i ugn tills innertemperaturen på fisken är 56 grader (tar ca 15-20 min)

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Pia Schultz 22 juni, 2020 - 14:56

Hej Åse.
Jag gjorde din lax rätt med spenat igår. SÅÅÅÅ god den var.
Så tack för den och många andra goda recept.
Hälsningar Pia

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 16:55

Vad roligt att höra! tack för feedback <3

Svara
Birgit 22 juni, 2020 - 14:32

…och ännu ett supertroper recept🤗, Åse! Tack så mycket. Såsen är gudomlig och passar utmärkt i sommarvärmen.
Kram
Birgit🌷

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 16:55

Vad kul att höra Birgit! Stor kram och skön vecka på dig! 😍

Svara
Marianne 21 juni, 2020 - 08:17

Åh,så gott med torskrygg. Bara älskart och med kall sås,mums. Hoppas ni haft en trevlig midsommar i Örebro. Kör försiktigt hemmåt.
Tack för en trevlig blogg. Många fina bilder och goda recept m.m

Svara
Åse 22 juni, 2020 - 11:47

Tack snälla Marianne! Vi har haft det underbart och kom hem välbehållna ❤️

Svara
Ina 18 juni, 2020 - 22:12

Önskar dig och din familj trevlig midsommar 🌞😊

Svara
Barbro 18 juni, 2020 - 21:13

verkar ju vara jättegott-får nog testa nån gång.
ha en fin kväll o midsommar tillsammans med Vickan med familj.
kram 🤗
från en följer din blogg dagligen..

Svara
Lena 18 juni, 2020 - 20:25

Trevlig midsommar till dig och din familj.
Tack för fin inspiration och allt du delar med dig.
Lena

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.