Jag är ju för ”riskspridning” – dvs variera intaget av allt man stoppar i munnen! Ät varierat, olika former av proteinkällor, olika former av nötter, olika leverantörer av olivolja m.m. – Att variera gör att vi sparar på miljön, inte riskerar att få i oss samma bekämpningsmedel etc.
Och med det sagt, när Kronfågel (<— massa tips och inspiration till hur vi kan variera veckan med kyckling) frågade om jag vill ta fram lite korvrecept med deras nya kycklingkorvar så var det ett självklart JA!
Falukorv i ugn är ju en klassiker och mina barn älskar det.
Jag tänkte dock pimpa den lite med lite extra mycket smak och goda kryddor och det blev verkligen supergott!
Kronfågels Middaskorv är en korv som enkelt ersätter falukorven när man känner för det.
Jag pimpade min med allt gott jag gillade dvs:
Prästost, chilisås, grov skånsk senap (favoriiiiiiit!), soja, cajunkrydda, små tomater, lök, mer lagrad ost och grädde.
Jag älskar Cajunkrydda! Består av paprika, vitlök och chili!
Klart!! Slurp! Servera med blomkålsmos eller bara en god mozzarellasallad!
Skriv ut
Kryddig Falukorv/Middagskorv i krämig sås
Ingredienser
1 falukorv/middagskorv
prästost i skivor
1 msk grovkornig senap
2 msk chilisås
1 msk japansk soja, gärna Tamari
2 skivade gula lökar
2 hela saltgurkor, tärnade
6 st små tomater
3 dl grädde
Cajunkrydda alternativt paprikakrydda, vitlökspulver och chilipulver.
1 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Smörj en ugnsform. Skär korven i 2 cm skivor (inte hela vägen ner)
Blanda chilisås, senap och soja i ett glas.
Skala löken, dela den i två delar och klyfta den. Förväll den i kokande vatten några minuter. Låt sedan rinna av.
Stoppa in prästostskivor i skårorna och lägg korven i ugnsformen. Lägg löken bredvid. Halvera tomaterna och lägg ovanpå löken.
Pensla korven med chilisåskrämen. Hacka saltgurkan och strö över korven. Häll grädden över korv och lök. Pudra med Cajunkrydda (eller valfri krydda)
Strö riven ost över allt.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter och servera med valfritt tillbehör.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Hej om du blandar egen cajunkrydda hur gör du då den?
hur mycket av varje?
Vilken korv/falukorv tycker du är bäst om man vill göra stroganoff? Finns det ens någon utan potatismjöl/socker och liknande?
Mvh
Jättegott! Detta blev en ny ”falukorvs”-favorit 😊
Åter en dag med en underbar måltid.
Vi undrade också vad vi skulle göra med gurkan, den blev som ett tillbehör, blev jättegott.
Hoppas du mår bättre.
Allt gott till dig.
Irene med familj.
Låter mycket gott men var kommer saltgurkorna in?
Ahhh visste jag glömt något! Ändrar!
De hackas och strös över korven innan grädden