Tryffelpizza Bianco

14 juni, 2021
Innehåller annonslänk till Ellos

God måndag på er!

Det var ingen Piggelin-Åse som snokade i morse trots över 8 timmars sömn haha!
hade en bilservice tid 8:20 så det var bara att masa sig upp.

Men jag har hållit igång sedan dess, betat av task efter task på listan. Jag är grymt duktig på att skjuta fram så tasklistan på måndagarna är lååååång! Hehe

I lördags hade vi storasyrran Pia och hennes man Nicke här! Niklas fyller 50 år om 2 veckor men vi är inte i Sverige då för att fira honom så vi körde lite födelsedagsfest för honom i lördags! 🥰🎉

Älskar min nya jumpsuit! Kommer slita ut den haha!


Den finns HÄR

Jag gjorde en Bianco Tryffelpizza till förplocket som faktiskt blev sååååååå galet god att vi även gjorde den till kvällsmat igår haha!

Pizzan består av tryfflekräm, Fior di Lattemozarella, tryffelpecorino och svamp.

Jag köper färdig surdegsbotten till fest och helg men till vardags hade jag kört på någon av mina lågkolhydratbottnar, tex fathead!

Tryffelkrämen består av 1 dl creme fraiche och 2-3 tsk tryffelolja, salt och peppar. Den brer jag sedan på.

Riven mozzarella (Jag tog  stycken!) ovanpå, denna pizzan dryper av ost! haha
Tryffelpecorino! MAGISKT god så missa inte det! Ca 1,5 dl per pizza.

Sedan toppas pizzan med champinjoner, jag köper den bruna versionen. Lite salt och peppar på det!

Jag lägger pizzan på uppvärmd pizzasten med mittenbrännaren avstängd. 15 minuter på min Webergasolgrill blir bra!

Voila! Doftar gaaaaaaalet gott! OM man nu inte gillar tryffel så kan man så klart skippa tryffelolja och köpa vanlig pecorino.
Men ALLA gillar väl tryffel? 😜🤷🏻‍♀️

Skååååål och Happy birthday till Nicke!

En såååååå himla mysig kväll! ❤️
Sousvide hängmörad ryggbiff, krossad vitlökspotatis med grillad tomat och kryddsmör åt vi!


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Birgit 17 juni, 2021 - 21:19

Använder du vit el svart tryffel. Är osäker på smakerna där.

Svara
Ulrika 16 juni, 2021 - 08:29

Alla gillar tryffel utom min man 🙂 men den där pizzan ska göras till mig. Herregud så god den ser ut. Tack för inspiration!

Svara
ÅsaS 14 juni, 2021 - 13:58

Ja, vem gillar inte tryffel..?! Kan nästan känna doften av pizzan och tryffeln genom skärmen här!
Så mysigt att få fira med nära och kära och bara umgås.
Blir det Torrevieja eller Cabo Roig, för jag antar att det är Spanien som väntar?
Önskar dig en fin vecka! 💕

Svara
Åse 14 juni, 2021 - 14:01

Haha tänkte väl att du var en tryffelälskare!
Det blir Cabo Roig! Men vi kommer hänga lite hos Vickan i Torre också. Vi bilar ner midsommardagen, ska göra ett inlägg i veckan om det. 🚗💨

Detsamma! 💗

Svara
ÅsaS 14 juni, 2021 - 14:14

Spännande! Ser framemot att läsa planerna och sen följa med på ett hörn på resan!
Har upptäckt en helt ny värld genom att ha flyttat runt på jobbet. Just nu känns det som att jag har ”hittat hem”, och det jag lärt mig på övriga avdelningar har jag kvar i ryggen.

Svara
Åse 14 juni, 2021 - 14:38

Så klart du ska få göra!
Åh vad roligt, hur menar du att du upptäckt en ny värld på jobbet? Vad gör du nu som du inte gjort innan?

Svara
ÅsaS 14 juni, 2021 - 15:25

Gick från Frukt&grönt, till Delin. Där var de flesta ostarna, skinkorna och allt vad fisk och skaldjur heter ganska nytt för mig. Nu har jag byggt upp kunskapen på de områdena, och känner mig ”hemma och bekväm”, även om jag fortfarande lär mig hela tiden.
Kallskänk har också kommit in i mina sysslor..
Upptäckt nya världar genom att byta avdelningar på jobbet, från konservburkar till frukt&grönt, till färskvaror och vidare till delin.. Kunskap inom många områden, helt enkelt.

Åse 14 juni, 2021 - 23:44

Vad roligt att du trivs! Och det förstår jag så väl! 💗

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.