Hej hej och happy lilllördag på er!
Jag sitter på kontoret men ska strax ner till köket och plåta lite frukostrecept till boken.
Alfons ska få sin 1 års vaccinspruta sedan vid 14.30 så jag får skynda på! =)
Jag har packat upp lite nytt som kommit, behövde nytt proteinpulver och den här är SÅ god!
Att få i sig tillräckligt med protein är viktigt och speciellt om man är i min ålder och över.
Viktminskar man dessutom så är det superviktigt att få i sig. Jag blandar med grekisk yoghurt och kolsyrat vatten så blir det en sååååå god proteinmilkshake med hela 49 g protein.
Jag köper min HÄR
Passade även på att köpa min favoritnudlar (lågkolhydrat) HÄR
I lördags hade vi gäster här, en makalöst trevig kväll och jag bjöd på min toscanska tomatsoppa till förrätt! Den blev väldigt uppskattad!
Med rester av den i kylen så använde jag den igår till lax!
Det blev såååå himla gott och om barnen poängterar det så ÄR det gott haha!
Fräst paprika, zucchini och aubergine på och sedan riven parmesan och pinjenötter. YUMMIE!
Alltså detta blev så himla gott hörrni!
I detta receptet så ändrade jag måtten lite för eftersom det inte ska vara en soppa så behövs inget vatten.

Toscansk lax i ugn
- Portioner: 6
Ingredienser
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olja att steka i
½ msk basilika, torkad
½ msk timjan, torkad
½ msk oregano, torkad
1 msk matfett att steka i
800 ml körsbärstomater på burk eller tomatsås (jag älskar MUTTI)
3 msk tomatpuré
3 msk grönsaksfond
½ msk fibersirap (eller honung) – kan uteslutas
3 dl grekisk yoghurt eller creme fraiche
salt
1–2 krm cayennepeppar
900 g laxfilé
salt, svarteppar
2 stora nävar babyspenat
1 paprika, urkärnad och strimlad
2 dl tärnad zucchini och aubergine
olivolja att steka i
2 dl riven parmesan
1/2 dl pinjenötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr
Finhacka löken och vitlöken. Fräs med kryddor i lite matfett i en tjockbottnad kastrull.
Rör ner tomater, tomatpuré, vatten, fond, sötning och koka ihop till en soppa. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och cayennepeppar.
Fräs paprika, zucchini och aubergine i lite olivolja, salta och peppra lite.
Lägg laxfilén i en ugnsform, salta och peppra, strö spenaten över. Häll tomatsåsen över, sedan grönsakerna och till sist parmesan och pinjenötter.
Sätt in i ugnen i 20 minuter, höj till 300 g grillfunktion i 5 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
20 min
Öka till grillfunktion: 5 minuter
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

3 kommentarer
Tack för en mycket inspirerande blogg.
Tack för att du uppskattar!