Torskrygg i ugn med krämig senapssås

av Åse

Hej darlings!

Vilket underbart väder! Solen skiner och det är snorkallt ute! Så där härligt krispigt ni vet.
Jag ska bara dela med mig lite till er sedan ska jag och Vilde ta en långprommis. Milo gillar varken kyla eller långpromenader, han vill bara hem!

Första veckan har varit motig. Jag är fortfarande i julledighets mode – så passar på att knarka solljus så mycket jag bara kan just nu.

I förrgår gjorde jag den här goda och snabblagade torskrätten, vi serverade den med blomkålsmos HÄR (hamnade inte på bild) eller varför inte prova blomkålsrårakor till? YUM!
Jag glömde dessutom ta bild på formen hehe men jag får uppdatera inlägget nästa gång jag gör det för det bli snart, var så GOTT!

Jag rekommenderar verkligen torskrygg, det är ju havets oxfilé och blir underbart i denna rätten!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Torskrygg i ugn med krämig senapssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

6 torskryggsfiléer
1 purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
150 g färskost
4 msk skånsk senap
1,5 msk konc. fiskfond
salt, vitpeppar
smör att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Strimla purjon och fräs mjuk i smör. Rör ner mejeri och färskost, senap och kryddor. Smaka av.
Smörj en ugnsform och torka av torskryggsfiléerna. Lägg dem i formen och salta och peppra.
Häll såsen över och sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör som tex blomkålsmos.

Vad äter ni idag? Tror det får bli en fräsch sallad här ikväll, HÄR hittar ni massor av fräscha goda sallader.

KRAM så länge! Hörs snart igen!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

11 kommentarer

Carola 25 juni, 2023 - 16:30

Hur gott som helst! Jag halverade fiskmängden och lät såsmängden vara kvar samt tryckte i en skvätt citron.

Svara
Margareta 16 januari, 2019 - 16:13

Oj, oj så gott! Såsen helt ljuvlig. Den kommer nog göras om och om igen.
Tack du fantastiskt, inspirerande kvinna!!

Svara
Caroline 13 januari, 2019 - 22:43

Åh maj gaaaad. Gjorde denna nu ikväll och gode gud så gott det var!! Men det visste jag ju iofs redan att det skulle bli. Du kan bara inte göra osmaklig mat 😂😍 Åse, min mat-husgudinna 😀😀

Svara
Åse 14 januari, 2019 - 08:58

Haha! Kul det smakade Caroline! ♥️

Svara
Ingemar Ekberg 11 januari, 2019 - 23:14

Hej Åse, tack för väldigt många av dina recept.
Du är en inspirationskälla för mig.Detta recept med torskrygg ska jag tillaga på söndag, tror det blir uppskattat.

Svara
Helena 10 januari, 2019 - 18:58

Torskrygg med gräddstuvad spetskål och potatis blev det här. Galet gott! Fina torskbitar är verkligen supergott.

Svara
Åse 10 januari, 2019 - 19:02

Åh muuuums!!! Låter fab!!

Svara
CHRISTEL 10 januari, 2019 - 18:22

Hej det låter gott vad har du för färskost är det naturell kram och tack för en trevlig blogg / Christel

Svara
Åse 10 januari, 2019 - 18:27

Naturell yes! 🙂

Svara
Maria 10 januari, 2019 - 14:19

ujujujuj va gott det där lät, o att du har skånsk senap i 😀 Maler du den själv så den blir sådär superstark? Det blir en variant på kallops här. Delar gärna med mig av hur jag gör. Maletbiffar som man halvsteker klart, tar ur pannan o sen steker löken, tar även det ur pannan o till sist råsteker skivad potatis halvklart, sen tillbaka med löken o biffarna o häller på vatten så det täcker potatisen o blir lagom med sky.Lägger i lagerblad o kryddpeppar o en köttbuljong o låter det småputtra tills det blir klart, salt o peppar på löken o potatisen efter behag när det steks. Galet gott o enkelt o allt i en panna (man e ju me i SPD klubben lool (spar på disken) Kram Maria ha en go dag/kväll

Svara
Åse 10 januari, 2019 - 14:24

Nej köööööpesenap 😅

MEN hur gott lät inte det där då?!! Det där knycker jag rakt av!!
Du använder alltså nötfärs och gör biffar av och inte helt kött?
KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.