Hej darlings!
Vilket underbart väder! Solen skiner och det är snorkallt ute! Så där härligt krispigt ni vet.
Jag ska bara dela med mig lite till er sedan ska jag och Vilde ta en långprommis. Milo gillar varken kyla eller långpromenader, han vill bara hem!
Första veckan har varit motig. Jag är fortfarande i julledighets mode – så passar på att knarka solljus så mycket jag bara kan just nu.
I förrgår gjorde jag den här goda och snabblagade torskrätten, vi serverade den med blomkålsmos HÄR (hamnade inte på bild) eller varför inte prova blomkålsrårakor till? YUM!
Jag glömde dessutom ta bild på formen hehe men jag får uppdatera inlägget nästa gång jag gör det för det bli snart, var så GOTT!
Jag rekommenderar verkligen torskrygg, det är ju havets oxfilé och blir underbart i denna rätten!
Skriv utTorskrygg i ugn med krämig senapssås
- Portioner: 6
Ingredienser
6 torskryggsfiléer
1 purjolök
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
150 g färskost
4 msk skånsk senap
1,5 msk konc. fiskfond
salt, vitpeppar
smör att steka i
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Strimla purjon och fräs mjuk i smör. Rör ner mejeri och färskost, senap och kryddor. Smaka av.
Smörj en ugnsform och torka av torskryggsfiléerna. Lägg dem i formen och salta och peppra.
Häll såsen över och sätt in i ugnen i 15 minuter. Servera med valfritt tillbehör som tex blomkålsmos.
Vad äter ni idag? Tror det får bli en fräsch sallad här ikväll, HÄR hittar ni massor av fräscha goda sallader.
KRAM så länge! Hörs snart igen!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
11 kommentarer
Hur gott som helst! Jag halverade fiskmängden och lät såsmängden vara kvar samt tryckte i en skvätt citron.
Oj, oj så gott! Såsen helt ljuvlig. Den kommer nog göras om och om igen.
Tack du fantastiskt, inspirerande kvinna!!
Åh maj gaaaad. Gjorde denna nu ikväll och gode gud så gott det var!! Men det visste jag ju iofs redan att det skulle bli. Du kan bara inte göra osmaklig mat 😂😍 Åse, min mat-husgudinna 😀😀
Haha! Kul det smakade Caroline! ♥️
Hej Åse, tack för väldigt många av dina recept.
Du är en inspirationskälla för mig.Detta recept med torskrygg ska jag tillaga på söndag, tror det blir uppskattat.
Torskrygg med gräddstuvad spetskål och potatis blev det här. Galet gott! Fina torskbitar är verkligen supergott.
Åh muuuums!!! Låter fab!!
Hej det låter gott vad har du för färskost är det naturell kram och tack för en trevlig blogg / Christel
Naturell yes! 🙂
ujujujuj va gott det där lät, o att du har skånsk senap i 😀 Maler du den själv så den blir sådär superstark? Det blir en variant på kallops här. Delar gärna med mig av hur jag gör. Maletbiffar som man halvsteker klart, tar ur pannan o sen steker löken, tar även det ur pannan o till sist råsteker skivad potatis halvklart, sen tillbaka med löken o biffarna o häller på vatten så det täcker potatisen o blir lagom med sky.Lägger i lagerblad o kryddpeppar o en köttbuljong o låter det småputtra tills det blir klart, salt o peppar på löken o potatisen efter behag när det steks. Galet gott o enkelt o allt i en panna (man e ju me i SPD klubben lool (spar på disken) Kram Maria ha en go dag/kväll
Nej köööööpesenap 😅
MEN hur gott lät inte det där då?!! Det där knycker jag rakt av!!
Du använder alltså nötfärs och gör biffar av och inte helt kött?
KRAM!