Toast med avokado och pocherat ägg (lchf, glutenfritt bröd)

av Åse

Goooooood morning! Eller god middag! =)
Jag har precis satt i mig frukost och renskriver nu lite recept och ska ta tag i dagens fotoshoot.
Jag har en hel rostbiff i min sous vide som gått sedan i går kväll vid 20 – den ska vi äta ikväll – Yuuuuuuuum!! Älskar vitlöksmarinerad rostbiff med rotfrukter och massa cocktailkapris!
Frukosten idag blev rostat nötbröd med mosad avokado och pocherat ägg – alltså dör så gott!
De pocherade äggen ”fuskar” jag mig till. Jag penslar ett gladpack med olivolja och lägger ner i en brulékopp, knäcker ägget i och knyter ihop till en liten säck, sedan slänger jag ner det i sjudande virvlande vatten och kokar 3 minuter – Voila!Brödet hittar ni HÄR

Njut av dagen vänner!! KRAM!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Hanna 30 mars, 2018 - 16:01

Hej, först och främst vill jag tacka för alla fantastiska recept! 🙂 Den senaste månaden har jag gått över till lchf-kost och undrar vilket bröd som smakar minst ägg??

Svara
Ann-Sofie 28 januari, 2018 - 11:57

Hej…läser gärna på din sida. Det får mig tips o idéer.. Jag har immunbrist o det innebär att jag måste ändra min kost o gå ner minst 10 kg.
Ha en bra dag!!! Annsofie

Svara
Veronika 25 januari, 2018 - 19:15

Ohhh, jag ska testa ditt fusk-tips 😀

Svara
ÅsaS 20 januari, 2018 - 16:44

Lustigt det där med ägget.. Såg tidigare idag ett klipp på fb eller insta, där någon poscherade ägget på det viset.
Här rensas och organiseras det idag. Går igenom mitt garnlager 🙈 Nästan så jag kan öppna egen butik, känns det som. Men nu vet jag vad jag har att skapa av. Ska bara bli klar med miss17’s polotröja först…
Ha det gott! KramÅsaS
PS. Det var visst Jamie Oliver som gjorde så, nu när jag scrollat genom alla inlägg på insta.

Svara
Camillapa 20 januari, 2018 - 14:49

Heeeeej Åse! 🤗
Intressant det där med ägget, måste testa! 😄 Jag upptäckte idag när jag skulle festa lite med mitt nybakade lchf bröd…bröd tilltalar mig inte längre!😳 What? Jag som brukade vara en brödoman. Jag saknade min ostskiva, stor och tjock som en brödskiva. DET är mit bröd, de gånger jag vill ha en ”macka”! 😉I
Lillkillen fick salami på djup tallrik och mozzarella skivor ovanpå, in i mickron och voila, en ”varm macka”! 😆 Kämpa, kämpa…eller hur!😊
Igår gjorde jag vitkålsmos, med philadelphia och smör för första gången…det blev blandade kommentarer. Mannen som inte tycker om potatis mos blev posetivt överaskad, lillkilen tyckte det var ok, stora killen skippade det, åt bara korvarna ( sicken skillnad det är på kh i korvar och mat, när man lusläser. Från 1kh till 12!😳) och jag gillade det, såklart! ☺️
När det gäller avocado, som jag älskar, men varje gång jag köper dem så är de sådär halvhårda och smaklösa. Trots att jag låter dem stå ,mognar de aldrig bra. Känner jag försiktigt på toppen när jag köper dem, blir de ändå inte bra, oftast är de då bruna. Argh, jag lyckas i princip aldrig!😫🙈
Jag måste också säga, att när du berättade för mig hur suget efter en måltid fungerade, och jag har skippat alla naturliga söt smaker till eller efter maten. Så har kroppen blivit såååå mycket lugnare. Maten kanske inte är lika yum, men det blir inte att jag vill äta för mycket, eller ha något efteråt…fantastiskt. 👍 Tack, Åse!💕
Kram och ha en fin dag i ”fotostudion”!
Hoppas på många recept även utan mejeri/kokosmjölk. Enkla! 🌺😊

Svara
Åse 22 januari, 2018 - 14:52

Härligt att höra med sötsuget! heja!
Tips med avokados: Köp avokados i nät (omogna) lägg nätet i fönstret, allt efterhand när de mognat och känns lagom mjuka – flytta in dem i kylen = perfekta avokados! KRAM

Svara
Camillapa 22 januari, 2018 - 15:50

Åh, tack för det tipset Åse! Det ska jag prova och så håller vi tummarna! 👍

Svara
Helena B 20 januari, 2018 - 13:44

Hej hej!
Mm, vad gott det ser ut. Smart där med ägget i plastfolie. Om du vill äta en perfekt tillagad ägg- och avocadomacka, ska du gå till Gretas Café på Scandic Haymarket i Stockholm. Den mackan är sänd direkt från himlen, tror jag.
Själv har jag precis förberett dagens middag, cheeseburgergratäng samt trifle med lemoncurd och vaniljcrème. Undra var jag hittat de recepten 😉
Ha en fortsatt fin dag!
Kram från Stenungsund

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.