The Magic Pill: Kan man äta sig frisk?

av Åse

Hej finaste ni!

Sådan lyxdag hemma idag! Vaknade tidigt till ett städat hem. Inget på agendan idag. Det händer såååå sällan. Jag älskar full fart och roliga saker inbokade men jag behöver lika ofta landa hemma och hämta energi. Och ladda energi gör jag bäst i ett städat hem med fredagsblommor och god mat! (Recept på går kvällens middag kommer sedan!)

Dagens frukost till NYMO var mina snabba fröfrallor – bäääääästa brödet just nu tycker jag!

Nu måste jag tipsa er om denna dokumentären! The Magic Pill: Kan man äta sig frisk?
Det är i SÄRKLASS den bästa dokumentären jag sett!

Äter du redan LCHF / KETO, Paleo, Low Carb så måste du se den! Om du är skeptisk mot densamma kost så måste du se den!

Att maten påverkar oss på olika sätt förstår nog de flesta, men hur mycket?

I dokumentären tas det upp hur vissa minoritetsstammar / urbefolkning ätit sig så sjuka på västerländsk kost och hur de sätts på sin urtidskost (ketogen kost) för att vända den dödliga trenden. Vi får följa autistiska barn som blir bättre på ketogen kost bara efter några veckor, sjuka och överviktiga som testar ketogen kost i 10 veckor och får se hur deras hälsa förbättras.

Vi får följa professor Tim Noakes som hamnade i rättegång efter att ha rekommenderat LCHF till en ammande mamma och som blev friad.

Vi får följa cancersjuka Sara som ändrade sin kost till ketogen kost pga sjukdomen, hon berättar varför.

Och så klart MYCKET mer som forskning, studier, logiska argument och sedan är det DU som avgör vad du stoppar i din mun!

SE DEN!! Lova!

Ni har inget att förlora. Alla vill väl må sitt bästa? Alla vill väl veta om rådande kostråd är de bästa för oss eller bara bottnar i starka intressen från olika håll?
NETFLIX (låna en väns konto om ni inte har eget konto!)

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Daniella 2 februari, 2019 - 22:08

Tack för tipset Åse! Jag gillar den här sidan och följer dig på instagram! Tycker du är en härlig personlighet med smarriga recept! Ska absolut titta på dokumentären, men känner mig tyv ändå skeptisk till ketogenkost. Läste senast idag att det kan ge skador på levern om man ätit det länge osv.. vet du något om det? Vill börja äta lchf igen men könner mig orolig..

Svara
Åse 3 februari, 2019 - 10:51

Hej!

Människan är ju designad på ketogen kost så nej det tror jag inte på, däremot kan man äta bra eller dålig ketogen kost. Jag föredrar att ”feast and fast” som människan gjort sedan urminnes tider, när jag äter så äter jag näringstätt, gärna ekologiskt, grönsaker och när jag inte äter (fastar) så är jag i ketogent tillstånd och kroppen reparerar och detoxar.

Svara
Malin 17 september, 2018 - 15:41

Den skall ses nu! Jag behöver lite ny boost efter en dipp. Vet ju så väl hur jag mår som bäst men ibland är det så svårt. Men tanken att må bra i magen och få igång min trötta kropp istället bara för att tänka gå ner i vikt vilket inte längre är huvudorsaken till att jag äter LCHF. Funderar på att prova lite mer strikt utan mejeri ett tag också, jag är så under isen och måste börja där jag vet det funkar.
Puss o kram, du är bäst❤

Svara
Åse 17 september, 2018 - 17:07

Tror du behöver en Åse kram också, finaste vännen min 💖

Svara
Carina 16 september, 2018 - 09:20

Sååååå bra var den! Tack för tips! Otroligt välgjord och saklig! Jag äter inte själv ketogent eller low carb men fick mig en tankeställare och blev nyfiken på att själv förändra min kost pga hälsoskäl som astma och allergier. Jag har en syster vars son är autistisk och de äter ketogent sedan något år med fantastiska resultat.

Svara
Mojjan 16 september, 2018 - 08:01

Såg den i förra veckan och jag blev lika upprymd som du över den. Så himla bra dokumentär och jag önskar att alla som kritiserar mitt sätt att äta (paleo) kunde se den. Finns forskning som visar att vi tyvärr äter oss sjuka i dag…. 🙁

Din blogg har fått ny glöd på sista tiden, vet inte om du själv tänkt på det? Bra jobbat. 🙂

Svara
Åse 16 september, 2018 - 08:40

Visst var den fantastiskt intressant och bra gjort? Önskar att alla ser den, hur man än väljer att äta!

Tack! Ja dett känns roligt att arbeta med den igen! Roligt att det märks =)

Svara
Micka 15 september, 2018 - 23:02

Denna kommentar kommer du dock inte att älska.
Anledningen till att du älskar just denna dokumentär är för att den bekräftar det du VILL tro.
Det finns inga opartiska objektiva fakta som ger din åsikt eller den här dokumentären rätt i sak.

Och att påstå att autistiska barn blir ”mycket friskare” av ketogen kost samt att cancerpatienter också blir det, är direkt obehagligt.
Två tummar ner.

Svara
Åse 16 september, 2018 - 08:21

Fast nu lägger du saker i min mun (eller i min skrivhand) som jag inte skrivit. Eller som ens sägs i dokumentären, men det vet du om du sett den.
”Vi får följa autistiska barn som blir bättre på ketogen kost” / påstår jag i den meningen att ”autistiska barn blir ”mycket friskare” här?
Eller skriver jag att cancerpatienter blir det?
Nej jag uppmärksammar vad som belyses i filmen och där fakta faktiskt är att kosten påverkar både hjärna och celler. Det är fakta.

Se den, den är mkt sevärd!

Svara
Evelina 15 september, 2018 - 21:59

Spännande! Den ska jag ta och titta på.

Svara
Catti 15 september, 2018 - 21:39

Jag är generellt sett tveksam till sådana här hyllningar till lchf-kostens fördelar…tar du även med länkar till reportage om motsatsen…? Trots allt är kolhydrater inget gift. Det är klart att det finns bättre och sämre kh och även fett och protein, men denna totala ”allt-eller-inget”-ansats blir lite jobbig i längden tycker jag…man kan alltid hitta länkar till vad det än är man vill bevisa/vederlägga, men det gör inte det hela riktigt vetenskapligt tycker jag.
Och om nu kh är så hemska, varför serverar du ”kidsen” potatis medan du själv äter brysselkål…?

Svara
Åse 15 september, 2018 - 23:30

Hej hej!
Har du sett dokumentären? För dina frågor / ifrågasättanden får ju sina svar där =)
Klart att jag nämner och uppmärksammar sådant som jag tycker är bra och sevärt / läsvärt. Se dokumentären, den är väldigt intressant för alla som är intresserade av hur det vi stoppar i oss påverkar oss. Du äter ju själv LC kost vad du skrivit i andra kommentarer här på bloggen och har beskrivit hur bra du mår så du om någon vet ju hur vi påverkas av det vi stoppar i oss.

Ps! Potatis är inte fel, beror på hur mycket och för vem, som det nämndes i dokumentären (omvända pyramiden) =)

Svara
Frida 15 september, 2018 - 17:35

Hej vill bara saga att din blogg har blivit sa himla bra pa sistonde!! Ser fram emot att ga in pa den varje morgon ♥️ Du gor ett kanonbra jobb! 😍

Svara
Åse 15 september, 2018 - 17:58

Tack SNÄLLA!
Har fått ny motivation och inspiration bla pga DIG som ger feedback ❤️

Svara
Bibbi 15 september, 2018 - 17:07

Tack för tipset!
Har du köpt 4 st av din nya bok. Den är så trevlig o bra att jag vill inspirera mina vänner!

Svara
Åse 16 september, 2018 - 09:13

Åh TACK! 🙏🏻

Svara
Åsa 15 september, 2018 - 15:41

Låter spännande! Har visserligen inte Netflix, men skulle vilja veta vad dokumentären kallas (titel)? För egen del redan övertygad om lågkolhydratkostens (keto/lchf/paleo) fördelar sedan flera år tillbaka, men det är alltid bra att samla argument. För som sagt, nutidens (och dåtidens) kostråd är starkt påverkade av olika intressen, som inte alltid grundar sig i hur hälsosamt det är för oss… allt fler verkar ändå upptäcka detta som tur är. Tack för tipset! 🙂

Svara
Åse 15 september, 2018 - 15:51

Titeln i titeln :))

Svara
Åsa 15 september, 2018 - 15:58

Jamen visst, där är den ju! 😀

Svara
Åse 15 september, 2018 - 16:01

Hihi! Tack! Jag förtydligade i inlägget 😜

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.