Heeeeeej på er denna sköna freda’!
Jag mår bättre i dag! Känner mig fortfarande inte helt återfylld på energi och ska bespara er en fredagsbild av mig 🤪 men jag ska ta en lunchpromenad i det vackra vädret tänkte jag!
Som sagt jag vaknade till ett städat hem – balsam för själen! Nya mattan kom i går kväll och är på plats, blev såååå bra! Mycket bättre än jag förväntat mig! 😍
Ska visa er nästa vecka och då har jag samtidigt en riktigt bra rabatt till er!
Min vackra hortensia blommar nu, inga jätteblommor men så otroligt vacker färg!
Nu står en blomma här ovanför mig på kontoret 💙
Över till receptet!
Dessa blev väldans goda! Jag ska inte säga att jag uppfunnit hjulet på nytt, jag brukar använda mina färdiga recept som grund och sedan laborerar jag.
Dessa är snabblagade, klara inom 20 minuter, perfekt till helgen med andra ord =)
Jag valde chiafrön istället för linfrön. Provade linfrön första omgången med det blev inte lika bra.
Jag väljer dessutom att rosta solrosfröna/solroskärnor i torr panna – blir sååååå mkt godare smak!
Jag hade västerbottensost men man kan använda den ost man har hemma – jag gillar kraftigare, nötigare smak så jag väljer en lagrad ost.
Mustiga, frasiga och helt underbara!
Prova dessa!
Ruccola, lagrad herrgård, rökt sockerrfri samisk skinka, saltgurka och vanlig gurka
Per fralla:
242 kcal, 12 g protein, 2 g kolh (mindre om du räknar nettokh), 19 g fett
Snabba fröfrallor
- Totaltid: 17 minutes
- Portioner: 4
Ingredienser
2 dl riven lagrad ost (t.ex västerbotten)
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
0,5 dl chiafrön
0,5 dl rostade solroskärnor
0,5 tsk örtsalt
Toppa med svarta och vita sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop ingredienserna och forma fyra bullar på bakplåtsklädd bakplåt. Platta till något och sprinkla sesamfrön över.
Grädda i 15 minuter.
Dela varje fralla och lägga på valfritt pålägg
- Förberedelsetid: 2
- Tillagningstid: 15
- Kategori: lchf
KRAM på er!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
35 kommentarer
Älskar Urshults fröbröd. Är det någon som har testat att baka själv? Intresserad av receptet.
Håller med, det är riktigt gott! Tyvärr inte provat att göra.
Tack för ett jättegott och snabblagat recept! Jag tycker det är svårt att hitta gott glutenfritt bröd. Många känns som att äta sågspån…men dina är riktigt goda och känns faktiskt som brödsubstitut! Dessa var en höjdare i och med att de går så snabbt att fixa!
Vad roligt att du uppskattar! Det är mitt favoritbröd också! =)
[…] de är galet gda! OCH nyttiga! 1 fralla innehåller 1,8 g kh, 13 g protein och de är glutenfria. HÄR hittar ni […]
Älskar dina fröfrallor…perfekta att ha med till jobbet med en smarrig fyllning…du är bäst!
[…] så skönt! Länge sedan jag sov så länge. Medans Daniel var på gymmet så gjorde jag mina snabba fröfrallor – idag bytte jag ut solroskärnor mot glutenfria havregryn, blev […]
Godaste frukostbullarna! är helt besatt i dessa. Jag har diabetes och jag mår så bra av dessa! TUSEN TACK!
[…] HÄR hittar ni receptet […]
[…] blir det frukost här! Snabba fröfrallor […]
[…] Snabba fröfrallor […]
Ska men inte han något smör eller olja i?
btw det står inte kolhydrater på alla bröd recept är det med mening?
Receptet stämmer.
Nej alla mina recept är inte näringsberäknade. Är det viktigt för en kan man enkelt lägga in på tex https://kostbevakningen.se
Testade att göra dessa idag (med riven cheddarost) och det blev bra tycker jag! Kommer absolut göra igen 🙂
Roligt att höra!
[…] frukost till NYMO var mina snabba fröfrallor – bäääääästa brödet just nu tycker […]
Innehåller alla mina favorit ingredienser och älskar mackor, samt att det funkar när man är i ketos! Grymt! Tack för många bra recept
Ser jättegoda ut!
Har i flera av dina recept läst ”örtsalt” vilken sorts använder du??
😊
Hej Annika! jag använder Herbamare: https://www.bodystore.com/herbamare-ortsalt-250-g
Tack👍🏻
Om man vill baka detta utan ost (p.g.a. äter inte mjölkprodukter), tror du man måste ersätta den med något annat då? Eller kan man bara hoppa över den? Är den med enbart för smaksättning, eller har den någon annan roll också?
Hej! Detta receptet behöver ost. Prova ngt annat recept om du inte äter mejeri. Kika här: https://www.56kilo.se/kategori/recept/brod/
[…] snabbt populära snabba fröfrallor – använde standardreceptet fast gjorde två större avlånga frallor […]
Hej! Kan man frysa in dessa bröd? Hur förvarar man dom om man inte äter alla på en gång?
Kram Ya
Hej de går bra att frysa! Jag förvarar alltid bröd i frysen själv.
Det i särklass godaste LCHF-brödet (och jag har provat många)
Åh men vad roligt att höra! 😍
Hej Åse,
Provade att baka dessa frallor till frukosten imorse. Tog riven lagrad prästost i. Sååå, fantastiskt goda och så enkla att göra. Stort tack för dina recept, tips och trevlig blogg😊
Åh vad bra att du gillar! Kul att höra! 👏🏻🌸
Hej Åse!
Tack för en trevlig blogg och många härliga recept! Har testat ganska många och varit mycket nöjd. Dock har jag insett att jag inte tål fiberhusk. Blir rejält sur i magen och uppkörd. Finns det något man kan ersätta fiberhusk med i bakningen?
Kram från Margreth
Samisk skinka är riktigt god, men mina två favoriter som jag alltid kommer tillbaka till är Brännebo- och Flatrökt skinka. Efter att ha klivit in i delidisken har en helt ny värld öppnats för mig. Hittar en massa nya godsaker, om inte varje vecka så varje månad iaf..
Efter 12 timmar på jobb och närmare 20 000 steg skjuter jag alla hushållssysslor till morgondagen och slänger mig i soffan och bara slappar och slösurfar. Men har lovat mig själv att göra ett rejält ryck med städ, fix och moskokning imorgon – bara för att jag vill!
Njut helgen! Kram 💕
Åhhh, ser så gott ut! Måste provas.
Bakar ofta ditt grova fröbröd liksom ”Erikas” fröbröd och har fått dela med mig av receptet till många väninnor som förvisso inte är LCHFare men är så förtjusta i brödet ändå. 🙂
Var hittar du den samiska skinkan? Låter också så god.
Samisk rökt skinka säljs bl a över disk i större butiker. Vet faktiskt inte om den finns i konsumentförpackning.. Den är iaf riktigt god, ganska kraftigt rökt för att vara påläggskinka.
Jag älskar den samiska skinkan, frallorna ska jag testa till frulle imorgon. Håller själv på att hämta mig efter magsjuka här i veckan och börjar precis få tillbaka aptiten så nu kikar jag efter inspiration och godsaker här hos dej. Trevlig helg o tack för alla härliga bilder du lägger upp!