Skriv ut

Tekakor / Scones LCHF

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g keso (drygt 1 dl)
  • 1 dl mandelmjöl (Ica)
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • salt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 g varmluft eller 200 gr vanlig ugn.
  2. Mixa keso och ägg med stavmixer.
  3. Mixa ner mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt.
  4. Låt stå i minst 5 minuter.
  5. Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt. Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
  6. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.

Notering

  • Per tekaka: 124 kcal, 7.8 g protein, 2.1 g kh, 8.3 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 5