Ingredienser
- 3 ägg
- 100 g keso (drygt 1 dl) eller philadelphiaost
- 1 dl mandelmjöl (Ica)
- 1 msk pofiber eller softbake
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk bakpulver
- salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr varmluft eller 200 gr. vanlig ugn.
- Mixa keso och ägg med stavmixer.
- Mixa ner mandelmjöl, pofiber, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), bakpulver och salt.
- Låt stå i minst 5 minuter.
- Klicka ut 5 smetklickar på bakpappersklädd plåt. Sprinkla ev. med sesamfrön eller vallmofrön.
- Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills tekakorna fått fin färg.
Notering
- Per tekaka: 124 kcal, 7.8 g protein, 2.1 g kh, 8.3 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 5