Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost

13 juni, 2019

Denna bottnen är SÅ god, och den är lika god som sockerkaka!
Vi hade med oss en botten som blivit över till Spanienbilresan, bara att skära i tårtbitar så blir det en smarrig kaka till kalas eller utflykt =)

Den blir saftig och håller flera dagar i plastpåse i rumstemperatur!

Det är inte samma recept som till min jordgubbstårta men däremot som min citron sockerkaka.

Jag hade en 22 cm springform men ta den form ni har! 20-22 cm tycker jag är optimalt.

Tips är att tillaga tårtbottnarna, dela dem på hälften, lägga bakplåtspapper emellan och frysa in! Så har ni tårtbottnar klara när det är dags att bjuda till fest 🙂

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost


  • Författare: Åse

Ingredienser

1 st tårtbotten: (Dubbla för högre tårta)

4 ägg
1,75 dl Ica sötströ (motsvarar 1,75 dl socker ) eller björksocker
75 g smör
3/4 dl mjölk (vatten eller annan vätska går bra – Färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl Aman prana kokosmjöl 
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 g vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smör en springform på ca 22 cm i diameter, strö lite sötning i den. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och dela sedan i två delar.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Emma Torkil 9 april, 2021 - 10:38

Det här receptet var magiskt att använda som grund för morotskaka 😍 bytte ut mjölken mot ca 2-3 dl rivna morötter, och bytte ut pepparkakskryddorna mot 2 tsk kanel.
Har bakat det här receptet massor av gånger senaste månaderna och har även varierat det till saffranskaka, brownie. Allt lika fantastisk och saftigt! Det här receptet har verkligen förändrat mitt keto baking game!

Svara
Åse 9 april, 2021 - 17:54

Åh vad roligt, tack för tipset!! Det ska provas!! 💖

Svara
Åsa 17 juni, 2020 - 18:16

Supergod tårtbotten, jag hade i 3/4 dl mangopure och lite vatten i istället för mjölk. Väldigt saftig och god 😋 blev den.

Svara
Åse 17 juni, 2020 - 20:02

Åh låter ju MAGISKT! Härligt tips!! 🙏🏻

Svara
Eja 1 december, 2019 - 20:35

Vilket jättebra recept, full pott👌🏻! Jag hällde i ett kuvert saffran o det blev en fin o saftig adventskaka som vi avnjöt med hallon o vispgrädde. Supergott! Tack för att du delar med dig, älskar dina recept o har flera av dina kokböcker som jag använder flitigt😊

Svara
Ann 11 juli, 2019 - 20:53

Jättegod! Är inte så haj på bakning, men den här blev bra 😊. Skulle man kunna ha i t ex vinbär i smeten, eller blir det för blött?

Svara
Åse 12 juli, 2019 - 13:51

Vad kul att det smakade! Det kan man säkert ha, jättegott!

Svara
Elin 23 december, 2020 - 10:22

Älskar detta receptet!! Det blir lika bra resultat varje gång och även fast det är en tårtbotten funkar den utmärkt som vanlig mjuk kaka, har slängt i både saffran och pepparkakskryddor i smeten och det blir underbara ’sockerkakor’ av det. Tack för bästa receptet!!

Svara
Eva 17 juni, 2019 - 09:57

Kan man använda annat kokosmjöl, exempelvis zetas?😊

Svara
Åse 17 juni, 2019 - 16:34

Jag vågar inte lova ngt men tror det!

Svara
Amanda 16 juni, 2019 - 14:14

Älskar alla dina recept! Så enkla och oftast har man allt hemma, dessutom har allt som jag provat göra varit jättegott! Tack!

Svara
Åse 16 juni, 2019 - 14:15

Vad kul att höra, tack för feedback! 🔆

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.