Denna bottnen är SÅ god, och den är lika god som sockerkaka!
Vi hade med oss en botten som blivit över till Spanienbilresan, bara att skära i tårtbitar så blir det en smarrig kaka till kalas eller utflykt =)
Den blir saftig och håller flera dagar i plastpåse i rumstemperatur!
Det är inte samma recept som till min jordgubbstårta men däremot som min citron sockerkaka.
Jag hade en 22 cm springform men ta den form ni har! 20-22 cm tycker jag är optimalt.
Tips är att tillaga tårtbottnarna, dela dem på hälften, lägga bakplåtspapper emellan och frysa in! Så har ni tårtbottnar klara när det är dags att bjuda till fest 🙂
Skriv utTårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost
Ingredienser
1 st tårtbotten: (Dubbla för högre tårta)
4 ägg
1,75 dl sötning typ Nick’s Use like Sugar (motsvarar 1,75 dl socker )
75 g smör
3/4 dl mjölk (eller annan vätska, färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos pulveriserat psyllium
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smör en springform på ca 22 cm i diameter, strö lite sötning i den. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och dela sedan i två delar.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
16 kommentarer
Hej
Efter mängden mjölk så skriver du att citronjuice är så gott, men ingen mängd och heller inget i beskrivningen?
Du ersätter ju mjölken med valfri vätska. jag har ibland citronjuice eller apelsinjuice istället.
Hej finns de någon beräkning hur mkt kolhydrater mm detta recept innehåller?
Hej! Om man dubblar receptet,kan man grädda allt i springform 20-22,eller bör man göra två? Mvh Marie
Det här receptet var magiskt att använda som grund för morotskaka 😍 bytte ut mjölken mot ca 2-3 dl rivna morötter, och bytte ut pepparkakskryddorna mot 2 tsk kanel.
Har bakat det här receptet massor av gånger senaste månaderna och har även varierat det till saffranskaka, brownie. Allt lika fantastisk och saftigt! Det här receptet har verkligen förändrat mitt keto baking game!
Åh vad roligt, tack för tipset!! Det ska provas!! 💖
Supergod tårtbotten, jag hade i 3/4 dl mangopure och lite vatten i istället för mjölk. Väldigt saftig och god 😋 blev den.
Åh låter ju MAGISKT! Härligt tips!! 🙏🏻
Vilket jättebra recept, full pott👌🏻! Jag hällde i ett kuvert saffran o det blev en fin o saftig adventskaka som vi avnjöt med hallon o vispgrädde. Supergott! Tack för att du delar med dig, älskar dina recept o har flera av dina kokböcker som jag använder flitigt😊
Jättegod! Är inte så haj på bakning, men den här blev bra 😊. Skulle man kunna ha i t ex vinbär i smeten, eller blir det för blött?
Vad kul att det smakade! Det kan man säkert ha, jättegott!
Älskar detta receptet!! Det blir lika bra resultat varje gång och även fast det är en tårtbotten funkar den utmärkt som vanlig mjuk kaka, har slängt i både saffran och pepparkakskryddor i smeten och det blir underbara ’sockerkakor’ av det. Tack för bästa receptet!!
Kan man använda annat kokosmjöl, exempelvis zetas?😊
Jag vågar inte lova ngt men tror det!
Älskar alla dina recept! Så enkla och oftast har man allt hemma, dessutom har allt som jag provat göra varit jättegott! Tack!
Vad kul att höra, tack för feedback! 🔆