Skriv ut

Tårtbotten glutenfri LCHF / lågkolhydratkost

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 st tårtbotten: (Dubbla för högre tårta)

4 ägg
1,75 dl Ica sötströ (motsvarar 1,75 dl socker ) eller björksocker
75 g smör
3/4 dl mjölk (vatten eller annan vätska går bra – Färskpressad citronjuice är så gott!)
1 dl Aman prana kokosmjöl 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 g vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smör en springform på ca 22 cm i diameter, strö lite sötning i den. Häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och dela sedan i två delar.