Hej hej på er!
Jag ligger nerbäddad i sängen under värmefilten och kollar julfilm 🎄😅
Denna ”mancold” var seg…! Sitter mest på luftrör och hals, inte så mycket täppa etc men det är inte kul. Missar Alice tävling idag i Landskrona (gymnastik) Hon är såååå pepp! Daniel har med min stora kamera med teleobjektiv så hoppas på massa bilder och filmer.
Hur har er första vecka i november varit hittills? Kan ni förstå att det är första advent om TRE HELGER!? 🙈
Vår lille valp kommer adventveckan också så det blir en BRA vecka 💕🌟
I går kom min beställning från Ellos, bland annat på två nya adventstjärnor, båda från Watt & Weke – jag LÄNGTAR faktiskt! Jag köpte även en jättesnygg golvlampa till uterummet som en del kanske såg i mina stories på IG.
Jag börjar gärna julen tidigt så jag kan kasta ut den vid nyår.
Hur gör ni hos er?
En del startar ju sent och behåller julen till tjugonde knut 😉 Inget är ju fel bara tycke och smak!
I onsdags så blev det TACOSALLAD – Mums så gott det är!
Jag gjorde en grymt god egen salsa! Som jag sedan blandade med yoghurt och hade som dressing. SLURP!
Skriv utHemmagjord salsa
Ingredienser
SALSA:
6 romanticatomater, halverade
1/2 st silverlök
1 näve koriander
1 röd chili, urkärnad
1 vitlöksklyfta
saften från 1/2 lime
2 tsk äppelcidervinäger
(1/2 tsk honung för att balansera syran)
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 krm spiskummin
1 krm chilipulver
1 tsk torkad oregano
2 msk neutral olja som avokadoolja
Instruktioner
Mixa alla ingredienser utom oljan i en blender och hetta därefter upp oljan i en kastrull och rör ner salsan, puttra på låg värme i ca 15 minuter.
Det är lite trevligt att göra ett stort fat som man kan plocka från, sedan hade jag andra skålar med lite annat att toppa med som gurka, koriander, svarta bönor, nachochips, jalapeno, majs etc.
På fatet har jag en bädd av romansallad, tacofärs, halverade romanticatomater, avokados, riven cheddar (jag köper 12 månaders mogen och river själv) och sedan ringlade jag salsadressingen över.
Till detta provade vi veckans vin i samarbete med Dryckestipset.
Le Grand Roi Côtes du Rhône 2020
Ett mycket matvänligt och sällskapligt vin med bra syra.
Fungerar till väldigt mycket olika typer av mat, grillat, pizzan eller som ett gott glas rött med en vän.
Vinet är buteljerat i miljövänlig PET flaska och smaken är mustig och fruktig och passade superbra till tacosen.
Rhônedalen är en av Frankrikes (kanske tom världens) bästa adresser för vin, det är ett varierat och spännande vindistrikt från staden Vienne i norr ner till staden Avignon i söder. Frankrikes näst största vinregion.
Här har vinodling pågått ända sedan 500-talet före Kristus, så häftigt.
Rhônedalen fick tidigt ett mycket gott rykte, Bordeauxvin blandades länge med Rhônevin för att höja kvaliteten.
Druvorna i det här vinet är 60% grenache, 30% syrah, 10% mourvedre och just dessa druver brukar kompleteras när man gör vin från Côtes du Rhône.
Restsockret är lågt, mindre än 3g per liter.
Vi tyckte om det här vinet. Lite strävt först men sedan kryddigt, mjukt och fruktigt från de mörka bären.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Hej såg hur gott ut som helst detta måste jag prova 🙂
Hej! Är på väg att beställa adventsstjärnor hos Ellos och är lite nyfiken på vilka du köpt.
Krya på dig kram från Siv i Göteborg
Jobbigt med segdragen förkylning, men mycket sånt som går nu.
Jag börjar julen lite sent men har den kvar längre, tycker det är mysigt att ha kvar så länge det är jullov o man är hemma lite mer, sen när skolorna o jobb börjar åker det ut för jag vill ha nystart.
Skiljer även på advent o jul… fyller år adventshelgen så då är det extra mysigt att ha adventspiffat den helgen. Men lite principsak, stjärnorna får inte tändas förren fredagen den helgen 😉
En mysig tid vi har framför oss nu.
Krya på dig! Och hoppas det går bra för Alice på gymnastiken!
Äldsta dottern ville ut och övningsköra idag, så vi tog en sväng till stugan. Kallt och ruggigt, men fick fart i vedspisen och då blev det varm och gott – inne iaf! En sväng i skogen och plockade några trattkantareller. Kan det vara årets sista skörd? En sväng till farmor och farfars grav, med ljus, innan vi åkte hem igen. Ska ta en sväng förbi mammas och pappas viloplats ikväll. Sen blir det nog ett dopp i bubbelkoppen för att få upp värmen. November är inte min favoritmånad.. Julen får smyga sig på sakta, och stannar oftast till tjugondagen.. Första amaryllisisen blommar för fullt just nu, iaf..
Kram ❤️
Usch inget kul, krya på dig ❤
Valp, hur MYSIGT 🥰 tycker Vilde detsamma 😁??
Vi ska ha pulled pork ikväll med lite sötpotatispommes, salsa men sås??
Vad brukar du/ni ha för sås ??
Kryapådig Kram
Tack på förhand om såstips 😊
Tack vännen <3
ja det tror jag nog! De har ju inte träffats än men tror vår gamling kommer leva upp! =)
Oj sås...? Har nog oftast bara vanlig vitlökssås till! Tex denna: https://www.56kilo.se/godaste-och-enklaste-vitlokssasen/
KRAM!
Hej
Först krya på dig ,vad är det för ras på valpen?
Så mysigt med en liten valp
Kram