TACK!!!!!

2 februari, 2012

WOW vilken gensvar på inlägget där jag efterlyste era åsikter om varför ni läser här! Bloggen verkar ge er det jag vill ge er, och det känns fantastiskt att jag nått fram! Bloggen har ju lite av allt och det passar alltid någon.
Någon vill bara ha recept, en annan vill få inspiration till att leva hälsosammare trots familjeliv och aktivt liv, några älskar de personligare delarna i bloggen och tycker att det gör den mänskligare och personligare, andra gillar en mix av precis allting etc etc.

TACK alla för era otroligt fina kommentarer, blir helt rörd!!!

Nu skulle jag vilja vända mig till två grupper. Till de som fortfarande är överviktiga och kämpar med det, och även till er som gått ner i vikt genom att äta lite mindre kolhydrater (GI, LC, LCHF).

  1. Du som fortfarande är överviktig. Vad är de största orsakerna till att du vill gå ner i vikt? Vad gör det svårt?
  2. Du som gått ner i vikt med en kolhydratreduserad kost, vad är hälsoaspekterna? Förutom viktnedgång? Tex: Mage? Energi? Allergi? Eksem? Sömn?

Du får gärna vara anonym och det är bara du och jag som ser din kommentar här.

Stor bamsekram till er för att ni hjälper mig!

59 kommentarer
0

59 kommentarer

Elena 5 februari, 2012 - 13:12

LCHF sen i januari 2011.
-23,5 kilo
Hud, hår, naglar friska – håret var torrt, huden behövde alltid smörjas, naglarna var tunna som papper förr.
Blev mirakulöst av med mina återkommande mycket djupa vinterdepressioner som tidigare ALLTID stulit 5 månader varje år (!) av mitt iv.
Jämn energinivå hela dagen. En försinkning av måltid med en timme eller två gör INGET med mitt humör!
Har inte varit sjuk en enda dag sen jag började – hade alltid 5-8 sjukdagar varje år innan.
Ingen PMS. Alls. Jag som var ett riktigt honmonster förr. Uppskattas av hela familjen.
Kolugn mage.

Svara
Ellinor Hallberg 4 februari, 2012 - 09:26

1.Du som fortfarande är överviktig. Vad är de största orsakerna till att du vill gå ner i vikt? Vad gör det svårt? Jag hittar inte min nyckel att få lchf att fungera som viktminskningskost för mig. Håller på att prova fram vad som skulle vara nyckeln. Just nu har jag kapat mejeri men det verkar inte heller vara nyckeln….

2.Du som gått ner i vikt med en kolhydratreduserad kost, vad är hälsoaspekterna? Förutom viktnedgång? Tex: Mage? Energi? Allergi? Eksem? Sömn? Jag har inte gått ner i vikt med lchf men jag har fått andra hälso/livs fördelar!! Mina relationer är mer kärleksfulla då jag inte har dem här upp och ner svängningarna i humöret. Hela familjen är mer harmonisk och jag kan ärligt säga att lchf är en del av det som behövdes för att få tillbaka passionen i mitt äktenskap 😉 Däremot har jag alltid haft problem med att somna på kvällen och det har inte ändrats och jag upplever inte det här med att få mer energi med lchf, är nog tröttare nu än innan…

Svara
Mika 3 februari, 2012 - 22:25

Hej.
Kul att du fick bra gensvar.

Jag kanske inte passar perfekt foer det senaste kriteriat daa jag fortfarande aer raett ny paa dieten men det jag kaempar med aer mat daa jag aer i vaeg hemifraan.
Bor i Australien och trots att detta en gaang var kaennt som stekarnas land saa aer det verkligen inte saa daa man gaar ut foer lunch. Dessutom aer det inte saa vanligt med HF saaser som bea. Till saken hoer ocksaa att jag ofta aer hela dagar paa kund besoek och det aer inte alltid laempligt att ta med mat aett vaerma upp osv
Har tidigare tagit med smaa baby bel ostar foer att haalla hungern borta men kaenns inte som de riktigt goer jobbet men vad som skulle hjaelpa mig mycket var om jag kunde hitta andra ideer foer kall mat jag kan ta med vart jag gaar som haalller hungern borta.

Foerutom det saa aer det kul o hitte fler o fler laeckra middags recept osv som hjaelper mig variera maten.
Tackar
mvh
Mika

Svara
Caroline 2 februari, 2012 - 23:29

Jag är överviktig och har sedan i juli gått ner 12 kg. Jag har minst 8 kvar som jag vill gå ner. Jag började med lchf och det var det bästa som kunde hända mig. Jag har försökt gå ner i vikt i många år utan att lyckas och det var efter att jag läste Bittens bok sockerbomben i din hjärna som jag förstod att jag är sockerberoende. Jag har nu i en månad ätit vanligt, trodde jag kunde hantera det men nu gått tillbaka till lchf.

Sedan jag gått ner i vikt (tror även att det beror på lchf) fått finare hy, mer regelbunden mens, ingen svullen eller gasig mage. Har mer energi och ork.
Men varje dag är en kamp mot att stå emot socker och folks kommentarer om sockerberoende och hur jag äter.

Svara
Anita 2 februari, 2012 - 21:24

Jag har 15-20 kg övervikt väger ca 87.Jag har provat alla bantnings dieter som finns under 30 år.
Har gått ner till 70 kg som mest (förutom före barnen då jag vägde 60-65 en period)
Då åt jag jag xtravagansa soppor i tre månader. Gick ner 25 kg, och gick upp 20 trots att jag verkligen
Försökte äta ”rätt” enligt vad man lärt sig genom åren. men jag har alltid varit hungrig,
Och jag har stadigt gått uppåt. Nu sen jag börjat med lchf har min vikt stabiliserat sig. Jag går inte längre upp , vilket gör mig glad. Varför jag inte går ner vet jag inte. Men jag tror det beror på flera orsaker. Dels behöver min kropp lära sig att den inte behöver svälta… Dels äter jag ibland lite kolhydrater. Dels dricker jag vin några dagar per vecka. Men jag är glad att jag mår bra och att jag har slutat gå upp. / hoppas detta kan hjälpa dig vidare 🙂 / Anita

Svara
Anonym 2 februari, 2012 - 21:04

Jag är fortvarande överviktig, inte kraftigt, tycker jag iaf (172cm, 76kg, 23år) … jag håller ju på med träning minst 4 ggr i veckan, inkl styrketräning … men ändå. Så pass mycket överviktig är jag att jag inte trivs med min kropp, saknar självförtroende. De är de största orsakerna att jag vill gå ner i vikt … vill trivas med spegelbilden. Rättare sagt – vill ha en tonad kropp!
Vad gör det svårt? Är ganska säker på att mitt problem är rent psykiskt. Jag är mer eller mindre matberoende .. ofta är jag inte sugen på nåt (dvs har inget sockerbehov) utan måste ha nåt i munnen att tugga på … typ reflexaktig.

Svara
Terés 2 februari, 2012 - 19:42

Jag tillhör kategori 1. Jag är fortfarande överviktig och det som gör att jag vill gå ner i vikt är främst att jag inte trivs i min egen kropp! Jag känner inte igen mig när jag kollar i spegeln… När jag blev gravid för lite mer än 10 år sedan så vägde jag 49 kg. Det var lite väl lite men jag gick upp 26 kg under graviditeten. Som mest vägde jag 75 kg på mina 157 cm… Efter ett akut snitt och lite komplikationer så tog det tid innan jag vågade börja träna igen. För 6 år sen nådde jag min målvikt på 57 kg. Där trivdes jag! Som jag såg ut då, så vill jag se ut i kroppen nu… Det tycker jag är fint.

Efter en utmattningsdepression och sorg efter min mamma så hade jag gått upp rejält i vikt, hade ingen aning om hur mycket förrän jag ställde mig på en våg och fick en chock!!! 76,6 kg!!! Jag var alltså större än när jag var höggravid… Jag skämdes så jag grät och DÅ bestämde jag mig. Enough is enough!!! Inte ett år till i vassen… Det har blivit mitt motto. 🙂

Idag ligger jag på 68,5 kg och målet är fortfarande 57 kg. En bit kvar… Det svåraste är att jag äter ute 3-4 gånger / veckan eftersom jag har en arbete som gör det svårt att ta med mat. Det är en utmaning eftersom jag dels är allergisk mot många grönsaker (broccoli, blomkål, sparris, paprika, tomat bla) och dels för att jag inte kan beräkna kolhydraterna på samma sätt som om jag lagar det själv. Jag är en sockerjunkie, så jag kan absolut inte fuska för då trillar jag dit igen.

Jag ger inte upp, jag ska bli jag igen!!! Tack igen för en inspirerade blogg…

Kram Terés i Borås

Svara
1 4 5 6

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.