Status Quo och frågestund!

av Åse

Jag ber om ursäkt att jag är tämligen oinspirerande nu och det beror på att jag själv är väldigt oinspirerad!
Det är full rulle här hemma, jag har ett stort projekt som jag måste ta mig an nu, vädret suger, jag har inte lagat någon rolig mat (för att jag är oinspirerad!!), bloggen ska flyttas så jag kan inte fixa så mycket med den just nu, ja ni hör ju vilken glädjespridare jag är just nu!! Just nu skulle jag kunna stå upp och sova och jag har precis vaknat! Haha! Nu får allt ni pigga upp mig!
Ska vi ha lite frågestund i bloggen?? Fråga vad ni vill så ska jag försöka svara! Jag kan tyvärr inte lägga gratistid på individuella kostanalyser, men generella frågor går ju bra! Annars har ni kanske frågor om allt annat?
Bjuder på denna bilden så ni förstår läget just nu..
2013-06-28 11.10.12
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

73 kommentarer

Victoria 10 juli, 2013 - 19:13

Ganska töntig fråga men de är en sak jag stör mig på MYCKET. En tjej som gick i min klass förut (vi har bytt klasser) har alltid typ härmat mig med saker på min blogg och anklagade alltid mig för att ha härmat osv. Nu har hon tagit ett citat som jag var VÄLDIGT nöjd med och her inge cred. Som jag sa otroligt töntigt men vad ska jag göra? Ännu en tjej har tagit de nu och inte sagt nåt. Vad ska jag göra?

Svara
Kim 6 juli, 2013 - 12:28

Tack för snabbt svar :). Tycker att jag äter mkt fett så som 10% yoghurt, massor av ost, grädde och goda feta såser. Grönsaker till varje måltid blir det också. Ska jag äta mer? Äter också mkt ägg. Tips på annat?
Tack igen B-)

Svara
Kim 6 juli, 2013 - 09:35

Hej. Jag har nu hållt mig till en någorlunda strikt LCHF-kost i ca 3 månader och har minskat rejält i mått runt hela kroppen. Är så otroligt nöjd och stolt över att ha lyckats! Det tackar jag bl.a dig för.
Har bara en fundering. Vissa dagar är jag otroligt matt och snurrig. Vad kan detta bero på? Äter jag för lite av ngt? Yrsel och brus framför ögonen är det jag känner.
Dricker ca 1.5-2 liter vatten om dagen och ser till att få i mig vitaminer.
Vore tacksam för svar.
Ha en förtrollande NY-resa och tack för inspiration 🙂
Mvh

Svara
Åse 6 juli, 2013 - 10:40

Hej! Grattis till dina minskade kilon!
Äter du tillräckligt med fett?? Så du inte drar ner på både kolhydrater och fett?
Äter du grönsaker så du får i dig det du behöver? Kosttillskott ska ju inte ersätta mat.
Det kan vara att du inte ska ligga så lågt i kolhydtater, alla mår inte bra av strikt LCHF utan för de flesta som inte är kraftigt överviktiga så är en normal LCHF tillräckligt.
Tack snälla, det ska vi ha!

Svara
ÅsaS 2 juli, 2013 - 18:04

Hej!! Som förälder till 5 växande barn/ungdomar, erbjuder du ’bra’ kolhydrater i form av ris/pasta (fullkorn/helkorn/rå- etc)? Eftersom mina egna barn/ungdomar älskar pasta i alla dess former känner jag att jag inte kan plocka bort det helt och hållet från dem, utan har mer och mer gått över till fullkornsvarianterna. Vad skolan serverar kan jag dock inte påverka… Jag hoppas och tror att mina kids har fått en grund hemifrån så de känner och vet vad de bör äta, och gör de bästa valen även när inte jag är med. Jag ser även hellre att tjejerna äter Kina-mat då de är på stan, än Donken och frittarna där…
Ha en fin dag och lycka till med ’nya’ bloggen!
Kram Åsa

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 18:09

Jaaaa Åsa det gör jag! Jag tror man kommer oerhört långt bara att ta bort allt gömt socker och alla processade saker fyllt med vetemjöl.
Våra ungdomar har generellt inte våra fördärvade kropppar så det klarar BRA kolhydrater ofta galant! KRAM!!

Svara
Jennifer 2 juli, 2013 - 14:55

Hur har det gatt med dina kroppsbehandlingar? Ser du fortfarande resultat pa minskat matt runt ben och mage?

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 15:32

Jag har bara gjort runt låren och där kvarstår måtten.

Svara
Anna 2 juli, 2013 - 13:16

Först och främst; TACK för en helt underbar blogg och fantastisk kokbok!
Jag tillhör nog en av de där som har jojo-bantat med div. metoder (VV, pulver…) så att kroppen helt enkelt inte vågar släppa ifrån sig fettet när jag nu äter bra mat (LCHF). Efter två månader har det knappt rört sig nedåt på vågen alls. Jag gick för några år sedan ner bra i vikt med LCHF, men då såg jag det mer som en quick-fix till mitt bröllop, och sen efter viktuppgång i samband med graviditet har jag testat det mesta. Vet att kroppen behöver ”läka” efter en massa konstiga dieter för att våga släppa på kilona igen. Förstår att det är individuellt, men kan man säga något om hur lång tid det kan tänkas ta? Och under denna ”läkningsperioden” är det bättre att äta strikt LCHF eller liberal?
Jag mår hemskt bra med denna kosten och ser detta som en livsstilsförändring, så det får ta tid. (Men självklart vill jag ju att mina överflödiga kilon ska smälta bort så fort som möjligt… ) 🙂

Svara
Marie 2 juli, 2013 - 13:04

Hej!
Tänkte fråga en sak =) Om man haft gallanfall tidigare,går det att äta
lchf då eller bör man inte göra det?
Mvh
Marie

Svara
Gladan 2 juli, 2013 - 11:37

Hej! har du frågelådan öppen än? Jag undrar över en sak och hoppas den är allmän nog för att du vill svara… Jag har provat PF (16:8) nu och hållit på ca 10 dagar och det har funkat förvånansvärt bra fram tills nu. Jag har sett till att äta ca 1800 Kcal under mitt ätfönster, tränat styrka 2 ggr/vecka precis innan jag äter dagens första måltid. Men nu sen några dagar är jag hungrig mest hela tiden. även om jag äter bra lunch som första mål kl 12, sen lite lättare mat vid fem och middag vid åtta – det började med att jag var jag småhungrig hela tiden mellan 12 och 20 – mer hungrig då än mellan 20 och 12! Och nu dag 11 var jag vrålhungrig kl 7, åt därför frukost, men var konstant hungrig ändå hela förmiddagen. Nu borde jag gått och tränat, men känner inte alls för det, ont i huvudet och hungrig så jag känner att jag inte orkar! Varför blir det så här? Är det vanligt? Bör jag sluta med PF eller fortsätta?

Svara
Emma 2 juli, 2013 - 10:44

Hej Åse! Tack för en otroligt inspirerande blogg! Jag undrar om du har några bra tips om LCHF när man ammar? Vad ska man undvika/äta? Jag har läst att det kan vara bra att äta en liberal LCHF när man ammar, varför är det så? Jag har svårt att hålla mitt sockerberoende i schack när jag äter för liberalt och skulle vilja äta mer strikt.
Tack på förhand!
//Emma

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 11:03

Du kan absolut äta mer strikt om du ammar! Men se till att du får i dig mineraler och vitaminer och de får du enkelt om du äter tillräckligt med nötter och vitamintäta grönsaker (kålgrönsaker tex) och frukter (avokado)

Svara
Anja 2 juli, 2013 - 09:05

god morgon Åse, har den nya sidan inte kommit igång ännu? visst ska det vara 56kilo.se?

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 10:43

Nej adressen är fortfarande inte ompackad, det sker under dagen! Det är samma innehåll så jag fortsätter att uppdatera här som vanligt så ser du när du omdirigerats =)

Svara
Ylva 2 juli, 2013 - 01:12

Var har du köpt de superfina flaskorna/pumparna/behållarna för diskmedel och tvål som jag tycker mig ha skymtat på bilder från ditt kök? 🙂

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 10:43

De kommer från Cult Design! =)

Svara
Anita 1 juli, 2013 - 22:15

Hej Åse!
Undrar hur det går med din träning? Har du kommit igång än? Ha en fortsatt fin vecka.

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 22:32

Bara kondition! Fick börja träna IDAG! whooooooooo

Svara
Anita 1 juli, 2013 - 23:02

Härligt att komma igång. (Y) Det är beroende framkallande när an hållit på ett tag. 😉 Jag har kommit igång bra med styrketräning 2 ggr/ vecka nu. Är så skönt efteråt, spinning och Indoor Walking har sommaruppehåll.

Svara
Maria 1 juli, 2013 - 21:57

SupersuraSunkSara…

Svara
sophia 1 juli, 2013 - 20:36

vad kan jag använda istället för ströbröd??

Svara
Helena 1 juli, 2013 - 20:07

Hej! Tack för en toppenbra och inspirerande blogg. Jag äter lchf och mår prima.
undrar dock lite kring träning. Gillar verkligen att röra på mig men enda tiden
på dygnet som det finns tid, är på morgonen innan frukost. Har hört att
styrketräning bränner mest fett men att man absolut inte ska köra det på tom
mage. Vet du vad som gäller? Joggar gärna, så det är inte det men vill
nå maximal effekt med förbränningen……
Må gott /helena

Svara
Popprinsessan 1 juli, 2013 - 15:37

Hej Åse!
Undrar hur du gör när du bjuder vänner på middag som inte äter enligt LCHF. Känner du att du ”måste” erbjuda kolhydrater? Jag har tyvärr fastnat lite i det där och gör ofta kolhydrater till gästerna (och barnen). Jag gissar att en veggo inte skulle bjuda sina gäster på kött…
Undrar också vad du helst dricker ute när det gäller alkoholhaltiga drycker? Tips på någon bra drink tex?
Är otroligt avis på dig som ska till NY snart! ÄLSKAR NY! Hade gärna åkt dit en gång om året 🙂
Kram

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 15:51

Jag känner inte att jag måste servera ris, pasta och potatis till de som inte äter LCHF, LCHF tillbehören jag serverar får snarare alltid så mkt beröm så de ofta ber om recept!
Tänk efetr, på restauranger serveras många rätter utan just ovan tillbehör.
Jag dricker oftast bara vin ute alternativt sura drinkar/cocktails där mängden läsk/sött är så liten. Be annars om tex en grogg typ ”bacardi razz + sprite bero” eller rom & cola på cola light =)
Jaaaaaaaa, lääääääääängtar!!!! KRAM!

Svara
Malin T 1 juli, 2013 - 15:25

Hur lång tid ska man vänta sig att det tar innan man ser effekten av periodisk fasta? Tänker främst på hungerkontrollen. Tycker att det är väldigt jobbigt psykiskt att inte äta frukost även om jag kanske inte är hungrigare fysiskt. Känns nästan som att det har motsatt effekt på mig, tänker ofta på hur lång tid det är kvar tills jag får lunch! Försöker distrahera mig med te och vatten. Andra tips?

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 15:47

Det finns nog ingen generell tidsrymnd men det kan nog ta några veckor och sedan är det viktigt att framhålla att PF INTE fungerar för alla, har man ätstörningar och matfixeringar så rrek jag inte PF. PF är till för de med matnonchalans där maten annars fungerar bra.

Svara
Malin T 2 juli, 2013 - 10:10

Tack Åse! Har tänkt en del på detta sedan jag såg ditt svar igår. Kanske är jag matfixerad eller har ätstörning utan att själv ha förstått det :-O Tål att tänkas vidare på…. Har även tänkt på att du skrev att PF är för matnoncharlanta. Kan man verkligen kalla sig matnoncharlant när man 1) medvetet väljer en lågkolhydratkost och 2) aktivt väljer att begränsa ätandet till vissa timmar på dygnet? Känns högst ononcharlant för mig. En matnoncharlant person skulle jag säga äter vad som helst, när som helst, utan att tendera att överäta på ett okontrollerat sätt. Första gången jag hörde talas om PF tänkte jag att det låter som ett förtäckt sätt för ätstörda att utesluta ett mål men göra det rumsrent genom att sätta en benämning på det. Efter att ha läst mer om det så låter det ju som att det finns fina hälsofördelar att få så, tja, kommer att prova PF ett tag till innan jag bestämmer om det är något för mig eller inte.

Svara
Åse 2 juli, 2013 - 10:51

Hej! Man kan säkert disuttera vad ordet betyder men i mina ögon är en matnonchalant person någon som inte funderar hela tiden på vad som är rätt eller fel mat utan naturligt väljer mat som man mår bra av . Så gör ju djuren, i naturligt tillstånd väljer de mat som är artegen. Lågkolhydratkosten (kött, fågel, fisk, ägg, skaldjur, grönsaker, säsongsfrukt, nötter) är naturlig föda för människan det är därför så många av oss mår bra på det.
Man håller inte tider nej, jag kan äta första målet allt från 10 till 16, beroende helt på om jag är hungrig eller inte och hur hungrig jag är beror ofta på vilken mat jag ätit dagen innan. Har jag slarvat så är jag mer hungrig tex.
Jag räknar aldrig kolhydrater tex för under alla dessa år så har mitt mål varit att bli just matnonchalant, att göra val automatiskt utan stor eftertanke som det varit för mig innan.
Att vara matnonchalant är inte ”the way” för alla men jag tror att för många så är målet att kunna göra bra val naturligt utan att fundera.

Svara
Mathildas mamma 1 juli, 2013 - 14:33

Min man frågade om du är Gud Åse och jag svarade tja…typ!
Ha ha han retas med mig för att om jag vill veta något så säger jag hemma i familjen att ”jag ska höra efter med Åse”. Men det är inte så konstigt att jag gör det för du är verkligen fantastisk och har hjälpt mig mer än du förstår, både fysiskt och psykiskt. Din blogg är det första jag läser på morgonen ihop med kaffet och sen är jag laddad hela dagen. Eftersom din livsglädje är direktöverförande även om du just idag är lite off, helt ok att vara det. Hade egentligen ingen fråga vill bara ge dig lite pepp en dag som denna men jag kan ju passa på att fråga om du detoxar något mellan varven…typ kanske äter och dricker mer frukt och grönt än vanligt?
Och förresten …Brantingklänningen i M satt som en smäck, precis som du sa och allt annat som du orkar svara på …tack för det.
Massor med blggkärlek till dig…<3

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 14:55

Tack söta för dina rader! De lyfter!!
Massa bloggkärlek tillbaka! och vad härligt att klänningen passade! Visst är den fiiiiin? =)

Svara
Mathildas mamma 1 juli, 2013 - 15:04

Jaaaaaaaaaaaaaa den är makalöst vacker i sin enkelhet…Jag ska ha den i februari nästa år på min 50-årsdag =)
Om jag inte får en annan anledning innan 😉

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 15:47

Du kommer vara grymt snygg! =)

Svara
M 1 juli, 2013 - 14:20

Vill först börja med att säga att din kokbok är helt underbar! Grymt upplägg och underbara recept.
Jag behöver tips på vilka vita viner som är bra just när du går efter lchf? Jag vet inte riktigt vad jag ska kolla efter och vad jag borde undvika.
Sen undrar jag hur det är med yoghurt. Jag älskar detta men har testat grekisk och turkisk yoghurt och får inte ner det. Jag förstår att vanlig vaniljyoghurt inte är det bästa men tänkte om du hade något tips på bättre alternativ?

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 14:39

Alla vita TORRA vincer fungerar bra. Just pinot gris kan ofta vara lite sötare så de ska man vara lite försiktig med.
Kul att du gillar boken!
Yoghurt, gillar du inte fet yoghurt så ät inte! 3% fil eller naturell 3% yoghurt fungerar fast är ju lite lättare att äta mkt av (fler kolhydrater och mättar sämre)

Svara
natti 1 juli, 2013 - 14:13

Jag har kört lchf under en period, strikt i veckorna men unnar mig lite på helgerna. Funkar bra för mig, dock har jag fått så dålig kvalitet på håret. (Skit trist!) Tunt och slitet har det blivit. Min frisör frågade mig utan att veta, om jag kör lchf och sa att hon märkt det på flera av hennes kunder. Vad kan man göra, har du något tips och är detta nägot du hört eller märkt av själv?

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 14:36

Se till så du får i dig tillräckligt med mineraler och vitaminer, ät omväxlande grönsaker och nötter och ta gärna ett multitillskott nu för att se om det ger skillnad.

Svara
Elina Jernaker 3 juli, 2013 - 10:35

Mitt hår var jätterisigt efter ett par veckor med LCHF, men det gick över!

Svara
Matilda 1 juli, 2013 - 13:58

Jag har precis börjat så smått med att äta enligt lchf. Det jag undrar är om man måste äta mycket fett, det vill säga, ta extra mycket sås/dressing osv. Jag har bytt ut alla light produkter till vanlig grädde osv. men jag mår väldigt illa av att trycka i mig detta. Andra bloggare som går efter lchf skriver att man kan äta hur mycket fett man vill och att man måste ha lika mycket fett som protein. Vad säger du?

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 14:33

NEJ man ska inte trycka i sig fett! Det räcker gott och väl att använda fullfett och inte vara RÄDD för fett. Att du mår illa när du trycker i dig för mycket fett är ett SUNDHETSBEVIS, dvs att dina mättnadssignaler fungerar!

Svara
Jenjo 1 juli, 2013 - 13:20

Jag har en fråga! 🙂
Du har alltid så fantastiska foton på din blogg. Dina matbilder är ju underbara och man blir alltid sugen. Även bilder på din familj och annat är jättefina.
Frågan är: Redigerar du dina foton något? Jag förstår ju att de är fina i grund och botten, men tänkte om du stärker färger eller liknande för att de ska passa för bloggvärlden?
Jag tycker det är svårt att få korten fina till bloggen. De blir lätt suddiga när man förminskar dem och lätt lite ”dassiga”.
Ha det fint!
KRAM!

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 13:44

Hej! Jag fotar i RAW, dvs råkopia. Det innebär att jag sedan när jag redigerar bilderna (i Adobe Lightroom) så kan jag liksom arbeta med ”negativet” med råkopior så måste man redigera lite för att få upp färg, kontrast etc annars blir de ganska trista!
Jag har en speciell förinställning som är en 56kilo inställning där jag dragit upp ljus, kontrast, skärpa etc. =)
KRAM

Svara
Mallan123 1 juli, 2013 - 13:17

Hej, har idag startat upp att äta mellan 12-20 och låta kroppen vila där emellan.Jag vet att jag läst att du dricker vatten under vilan. Min fråga är om du dricker svart kaffe och kolsyrat under denna tid? Det var inte alls svårt att vänta och äta till efter klockan12 jag var exakt lika hungrig som jag brukar vara till lunch, varken mer eller mindre. Ha en bra dag, är precis hemkommen från Florida och där var 30 grader varmt dygnet om. Varmare i solen. Det ger en mycket energi att vara i solen, hoppas att den kan hitta hit nu. Så mycket där finns att handla i USA………..Hade hur mycket kläder som helst med mig hem.

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 13:42

Yes det gör jag! Kycka till nu! Tror absolut många skulle må toppen på att äta mindre ofta.
Åh vad härligt!!! Välkommen hem!! =)

Svara
Mallan123 1 juli, 2013 - 13:59

Såg att jag glömt skriva vatten efter kolsyrat….haha,….men kanske kolsyrat kaffe hade varit något?!
Glömde att ge dig ett ”pigga upp dig tips”. Ladda ner Hanna och Amandas podcast i din telefon och sedan kan du lyssna på dem med hörlurar medan du gör annat. De är hur kul som helst och kan nog ge dig en och annan tanke till din blogg. Jag går omkring här hemma och skrattar högt mellan varven.

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 14:34

Vad härligt! Jag har dem i min podlista, ska banne mig göra det! tack och kram!!

Svara
Li 1 juli, 2013 - 12:57

Hej! Tack för en bra blogg! Jag undrar vad du tycker om 5 2 metoden?

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 13:41

Det kan säkert vara bra för de som på ett enkelt sätt vill ha ett energiunderskott.

Svara
Emilia 1 juli, 2013 - 12:13

Hej! Vill först säga att jag älskar din blogg, den är så overkligt fantastisk och fin. Alla recept man letar efter finner man alltid här!
Hur har du tacklat situationer när folk försöker bjuda dig på kolhydratsfrestelser och hur gör du när du blir bortbjuden till någon som inte vet att du äter lågkolhydratskost? Jag blir tokig av alla ”men gud, går du på diet?!” och ”man behöver inte ta bort kolhydrater, det räcker att äta mindre och röra sig”. Jag blir så trött på att försvara mig!

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 12:22

Nu har ju jag ätit så här så länge och det är dessutom mitt arbete att kostrådgiva i lågkolhydratkost så alla vet att jag äter lågkolhydratkost. Jag tror det är viktigt att själv känna sig säker i sin kost, varför man äter på detta sättet. DIET får alltid människor att gå igång, bättre att trycka på hälsoeffekterna varför du drar ner på kolhydrater. Säg att ”Jag försöker äta mindre av detta och detta för att jag mår så mycket bättre! Aldrig varit så pigg som jag är nu, min mage mår bra etc etc. Hälsofördelar har människor svårt att säga emot.
Du behöver heller inte göra sådan stor grej av det, du ifrågasätter ju inte varför DE äter kolhydrater, gör klart för dem att då ska de inte ifrågasätta dina matval. Lycka till!

Svara
Ann-Sofie 1 juli, 2013 - 12:12

Godmiddag:) vilket skitväder….! Jag har iallafall 2 veckor på Mallorca framför mig med värme och sol:) hoppas vädret vänder här hemma i Svedala snarast!
Varför byte av portal? Tips för att få igång sin egen blogg?
Kram kram

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 12:24

Härligt Ann-Sofie!!! Jag längtar till NY nästa lördag! Hoppas där är sooool!!
Jag byter inte portal, jag LÄMNAR portalvärrlden och går egen till egen domän som innan =)
Tips på att få igång sin blogg… hmm svårt! Uppdatera ofta och se till att du är konsekvent och är ärlig och rak! Fundera på om just du har något att erbjuda andra. Vackra bilder? Intressanta inlägg? och så se till att få ut din blogg i sociala medier! KRAM

Svara
Alexandra Pettersson 1 juli, 2013 - 11:50

Jag är gravid (v.23) och äter en liberal lchf-kost. Jag har alltid haft en trög mage och nu med graviditeten tycker jag att den är trögare än normalt. Tips på vad man kan äta för att få igång magen? (vill inte äta torkade fikon eller liknande).
Tack för en inspirerande blogg som bjuder på allt 🙂

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 12:25

1 msk fiberhusk per dag! Massor av vattenlösliga grönsaker (mkt kål) och så kokosfett! =) Grattis till graviditeten!

Svara
Petra P 1 juli, 2013 - 11:50

Hej en fråga när det gäller LCHF och mängden kcal per dag…
Om man står still väldigt länge i vikt, kan det finnas anledning att se över kaloriintaget/dag? Finns det någon rekomenderad nivå per dag, enligt dig?
Jag tror att jag (om jag skulle räkna) får i mig många kcal å andra sidan tränar jag löpning 4 ggr/vecka, styrketräning 2 ggr/vecka…/Petra

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 12:26

Det kan vara en kombination av för mkt kalorier och för mycket saker som inte är mat? Hur ofta äter du? På LCHF räcker det generellt att vi äter 2 större måltider eller 1 stor och 2 mindre.

Svara
Petra P 1 juli, 2013 - 12:37

Hej Åse. Jag äter 3 mål om dagen. Frukost (antingen 1 dl turk.yoghurt+1 msk grädde+1 msk blåbär+1 msk nötblandning = ditt recept eller omelett på 2 ägg + 1msk grädde + 3 ostskivor + 2 skivor parmaskinka). Lunch oftast rester från gårdagens middag. Middag för närvarande från din kokbok 🙂 Äter inte något mellanmål då jag inte är sugen på det. Försöker i 9 fall av 10 att ta kokosfett i mitt morgonkaffe istället för mjölk (kan bli mjölk i på helgen). Upplever inte att jag är hungrig. Sedan 2 veckor tillbaka testar jag 5:2 dieten och har då ”lågkaloridagar” (500 kcal) måndagar och torsdagar. Fungerar bra. Tränar som sagt 3-4 ggr/veckan löpning (30-70 min/pass) samt styrketräning och crossfit (45-60 min/pass). Tips? Matdagbok?

Svara
Eva 1 juli, 2013 - 11:36

Jag vill passa på att berömma dig och din blogg. Den är som en favorit-veckotidning, innehåller allt man kan önska (utom korsord). Vidare vill jag tack för din fantastiska pajdeg (för det är väl sprunget från dig, vilket fall hittade jag den hos dig). Kan tänka mig att det gått åt många tester innan den blev så där perfekt och till och med godare än vanlig mjöldeg.
Hoppas vädret blir bättre och att du får en skön sommar!
Kram,
Eva

Svara
Åse 1 juli, 2013 - 12:37

Hej! Tack Eva! Roligt att du gillar bloggen! Matpajdeget är inte mitt men efterättspajdegen är min 🙂 Kramar!

Svara
Annapanna 1 juli, 2013 - 11:36

Vad är ditt bästa tips för att komma igång och få viktnedgång med lchf? Har prövar men efter de första 2-3 kilona står jag still och motivationen är svår att hålla uppe efter en månad 🙁

Svara
kristina 1 juli, 2013 - 11:26

Hej!
Sitter här med ett fniss! Härlig bjudbild och blogg! Tack för att du delar med dig av stort o smått och idag svar på frågor.
Hur ska man göra för att få en kroppsminskning när inget verkar fungera?
Ha det gott!

Svara
Amelie 1 juli, 2013 - 11:21

Hej! Undrar om du har något bra tips på hur man bibehåller motivationen när man i grunden är sockerberoende? Jag gick ner 7 kilo med LCHF för ett år sedan…då gick det som en dans. Sen kom sommaren….efter det har jag hållit på fram och tillbaka och jag har gått upp alla kilo igen :(. . Gått ner 2-3 kilo för att sedan gå upp dem igen. Jag VET i mitt hjärta hur bra jag mår av LCHF men så fort något går emot mig eller något går riktigt bra så kommer jag in i mina gamla ”unna mig” mönster. Mår så dåligt av det här! Idag har jag ”startat” om igen efter en helg innehållande två fester där jag åt både potatis, tårta och godis 🙁 / Amelie

Svara
Johanna 1 juli, 2013 - 11:07

Hej! För en som tränar tycker inte jag det är helt optimalt att inte äta några kolhydrater alls, vilka kolhydrater tycker du är bäst att lägg till om man vill ha lite mer så man orkar träna.
Kram Johanna

Svara
elin 1 juli, 2013 - 10:48

för att gå ner i vikt genom att äta LCHF hur nycket bör man träna?
hur mycket har du gått ner i månaden?
måste bara tillägga att din blogg är grym, liksaså du! kramisar

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.