3,3K
Faustino på flaska tillhör mina favoriter så jag var nyfiken på denna boxen.
Jag gillade den! Mjukt och lent och passade till de heta smakerna jag hade i maten. Jag gillar generellt lite eldigare Spanska viner även när maten är het, dvs tvärtemot vad man egentligen ska, detta vinet är mer enligt ”reglerna”.
Först gjorde jag Mojo Rojo – äääääälskar Mojo Rojo!
Åt det för första gången på Teneriffa för 25 år sedan. (herregud! 25 år sedan??)
Min Mojo Rojo gör jag så här:
4 kvisttomater
1 st röd grillad paprika
1 st röd chilipeppar
3 st vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk vit vinäger
1 krm cayenne
1/2 dl olivolja
salt efter smak
Kärna ur tomaterna och skär bort toppen med kvisthålet.
Lägg allt i en matberedare och kör slätt. Sila av en del vätska så att det blir en lite fastare röra.
Jag serverade även en citronaioli! Yum!
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk citronjuice
salt
Hamburgarna gjorde jag så här:
5 portioner
800 g högrevsfärs
1 ägg
2 msk Chipotle barbequesås
1 dl tomatsås (jag tom MUTTIS pastasauce)
salt, svartpeppar
Jag använde min KitchPro hamburgerpress och fyllde burgarna med riven Manchego ost!
Maffiga härliga burgare!
Burgarna serverade jag med fajitakryddade sötpotatisklyftor. MUMS!
En härlig middag med gott vin och god mat!
Kan inte bli en bättre lillördag än så! =)
Vinet kan beställas HÄR.
Hoppas ni alla får en härlig Kristi Himmelsfärdsdag!
Betalt samarbete med Faustino
Välkommen härliga långhelg!! Weeeeeeee!
Här ska vi STORstäda hela huset tänkte vi, vi har haft så mycket att göra sista veckorna att huset är kraftigt eftersatt.
I morgon drar vi till Göteborg för en härlig helg där som jag skrev om för några dagar sedan!
I går var det lillördag och lillördagar är bättre än lördagar tycker jag, haha! =)
Vi körde spanskt!
Jag testade Faustinos nya boxvin Faustino Tempranillo och därför körde vi med spanska smaker!
Vi äter sällan rött kött här hemma men någon gång i veckan är det riktigt gott!
Faustino på flaska tillhör mina favoriter så jag var nyfiken på denna boxen.
Jag gillade den! Mjukt och lent och passade till de heta smakerna jag hade i maten. Jag gillar generellt lite eldigare Spanska viner även när maten är het, dvs tvärtemot vad man egentligen ska, detta vinet är mer enligt ”reglerna”.
Först gjorde jag Mojo Rojo – äääääälskar Mojo Rojo!
Åt det för första gången på Teneriffa för 25 år sedan. (herregud! 25 år sedan??)
Min Mojo Rojo gör jag så här:
4 kvisttomater
1 st röd grillad paprika
1 st röd chilipeppar
3 st vitlöksklyftor
1 tsk malen spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk vit vinäger
1 krm cayenne
1/2 dl olivolja
salt efter smak
Kärna ur tomaterna och skär bort toppen med kvisthålet.
Lägg allt i en matberedare och kör slätt. Sila av en del vätska så att det blir en lite fastare röra.
Jag serverade även en citronaioli! Yum!
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk citronjuice
salt
Hamburgarna gjorde jag så här:
5 portioner
800 g högrevsfärs
1 ägg
2 msk Chipotle barbequesås
1 dl tomatsås (jag tom MUTTIS pastasauce)
salt, svartpeppar
Jag använde min KitchPro hamburgerpress och fyllde burgarna med riven Manchego ost!
Maffiga härliga burgare!
Burgarna serverade jag med fajitakryddade sötpotatisklyftor. MUMS!
En härlig middag med gott vin och god mat!
Kan inte bli en bättre lillördag än så! =)
Vinet kan beställas HÄR.
Hoppas ni alla får en härlig Kristi Himmelsfärdsdag!
Betalt samarbete med Faustino
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
13 kommentarer
[…] väder! Frågar jag Noel så vill han grilla =) Kanske ska grilla fyllda hamburgare?? Dessa med manchego är ju galet […]
I’m in heaven!! Har ätit detta ikväll. TACK för detta och alla andra recept från alla dina böcker! ?
Åh vad roligt att det smakade! =))
Smarrigt!!! En fråga bara… Hur gör du för att få sötpotatisen bra tillagad? Min blir alltid mosig och inte krispig..
Tack för fantastiska recept!!
Hej, vill bara ”ge tummen upp” för Dina recept här i bloggen, tack för att Du delar med Dig.
Jeeesus vad gott det ser ut! Har köpt en sån hamburgerpress jag med men inte testat den än.
Såååå gott!!!
Hur hög är sockerhalten i vinet??
Hej Åse! Tänkte göra ett av dina recept från nya boken som heter Trifle med mascarponegrädde, stekta äpplen och nötcrunch men jag undrar över portionerna. Överst står det 6 portioner men i receptet ska man bara använda 4 glas att ha desserten i. Vilket är fel??
Jag skulle nog säga att receptet är till 4-6 portioner beroende på hur mycket man vill äta. Jag gör ofta små desserter så jag hade gjort till 6 stycken.
Oj så smarrig middagen såg ut:) och jag måste bara fråga, galet fina rödvinsglas…var har du köpt dom, skulle jag med vilja ha här hemma!
Ha en härlig helg du med!
Cervera =) KRAM
Det ser maaaagiskt gott ut!!