Sommarlättjan är över.

av Åse

Ni som hänger här med hur projektinriktad jag är! Älskar att ha mål och att arbeta med projekt.
Jag älskar måndagar, älskar nya månder, ett nytt år! Älskar att det varje dag finns en möjlighet att förändra och att förbättra.
1 augusti på lördag och även om sommaren och semestern inte är slut än så är min sommarlättja till ända.
Missförstå mig rätt, jag har NJUTIT av min lättja, det var ett medvetet val och något som var bra för mitt inre välmående. Men allt har sin tid.
Det är gott att göra lite avsteg och njuta av dem men det är minst lika njutningsfullt att vara tillbaka till ”verkligheten” 🙂
Ser fram emot att planera in yoga och body balance igen i mitt träningsschema, utöver det styrketräning 3 gånger i veckan.
Jag behöver också lägga in mer daglig cardio så jag ska börja med morgon-PWs igen.
Vi har alla olika verktyg och metoder för att nå de mål vi vill ha och eftersom jag är världsbäst på att hitta på ursäkter och skjuta på saker så måste jag ha många verktyg!
Mina träningsverktyg är:

  1. Storytel (Ljudbok)
    – En utvald spännande ljudbok får bara lyssnas på vid PW’s! 
  2. Statistik
    – Jag har alltid motiverats av statistik och att se mina egna framsteg och här tycker jag att aktivitetsband är grymma! Jag har en Apple Watch men jag har även införskaffat ett komplement, en Jawbone Up 3. Min gamla Jawbone Up 24 är sönder och jag hittar inte kvittot. Jag ÄLSKAR Jawbone och sömnfunktionen är grym! Med Apple Watch och Jawbone får jag påminnelser om att röra mig, jag ser framsteg och statistik över hur mycket energi jag gjort av med och hur min sömn varit.
  3. PT
    – Jag har PT 1 gång i veckan på mitt gym Aktiverum här i Helsingborg. Bästa Thessan! Jag får motivation varje måndag som räcker hela veckan så jag kan träna själv och hon hjälper mig att träna rätt (viktigt då jag är överrörlig och har ryggproblem)

När det gäller kosten så är det inget nytt under solen ☀️
Färre undantag helt enkelt och min må-bäst kost = Naturlig artegen kost (glutenfritt och sockerfritt). Jag alternerar kolhydraterna beroende på träningsintensitet och träningsmål.
Ska bli bättre på att visa mer exakt hur jag äter för att formtoppa här i bloggen!
012A3764
Min Jawbone UP 3 kommer från CoolStuff!
012A3766
012A3771

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Linda Griffin 30 juli, 2015 - 23:57

Du inspirerar som alltid Åse! Tack och kram!! <3

Svara
Angelika 30 juli, 2015 - 23:33

Härligt att komma tillbaka till rutiner på måndag igen då du liksom jag ökat en del i vikt i sommar 🙂
Kör hårt!
Kramis

Svara
Åse 31 juli, 2015 - 10:11

Haha! Snarare förlorat vikt tyvärr, inte mycket muskler kvar nu! Men som tur är så bygger jag lätt :)) kör hårt!

Svara
Stina 30 juli, 2015 - 17:15

Härligt med lite träning och matnyttigt på bloggen det är det som jag gillar bäst att läsa om, men så klart det mesta du skriver om gillar jag. Jag gör inga avsteg på sommaren om inte jordgubbar med kokosgrädde räknas som utöver =) Vanliga glassar smakar mest socker och det är inte gott. Det finns så mycket gott att äta inom ramarna för lowcarb. Jag blev lite sugen på din äppleklocka och jag ska resa till New York på tisdag för en åttadagars tripp, tror du att jag kan köpa en klocka där eller blir det mest krångligt att förstå sig på de icke svenska menyerna? När ni var till NY höll ni koll på att handla inom ramen för tull eller är det ingen som kollar sådan =)
Kram
Stina

Svara
Åse 30 juli, 2015 - 18:25

Hej! Oj jag har ingen aning! Jag vet inte hur det funkar med applemenyerna etc och tullen vet jag inte heller haha! Jag shoppade inte så mkt i NY! KRAMAR

Svara
Elins bakficka 1 augusti, 2015 - 00:36

Det finns menyer på massvis med språk, ex svenska.
Dom har även Worldwide Care, så skulle du få problem kan du gå till Apple Store i det land du råkar befinna dig i för tillfället.
Tullen får du nog kolla själv.
Det finns begränsningar för hur mycket du får handla för totalt. Så det beror på hur mycket du tänkt shoppa.

Svara
Malin B 30 juli, 2015 - 15:08

Så bra att jag läste detta……….ja nu är det dags att ta tag i sig och själv och planera hur hösten ska se ut. Men först ska jag se Diggiloo ikväll på Svaneholms slott, ska bli kul att se Magnus uppträda, jag har ju sett honom lite här på din blogg. Verkar ju vara en väldigt trevlig kille. 🙂 Det är kul att planera hösten och ännu roligare blir det när man kan läsa lite hur andra gör och tänker. Kul när dina läsare delar med sig här i kommentarerna och berättar hur de tänker. Jag blev mycket intresserad när du skrev Yoga……..det får du gärna berätta mer om när du kommit så långt.

Svara
Åse 30 juli, 2015 - 15:24

Härligt! Vi åker till Båstad i morgon och hänger med honom och kollar Diggiloo! Hoppas du får det supertrevligt ikväll!!

Svara
Malin 30 juli, 2015 - 14:37

Så smart skrivit , jag anser oxå att man får göra små avsteg under semestern
För mig är det glass o lite annat gott som jag normalt inte äter för det skapar ett sug som är skitjobbigt
Men jag tränar som vanligt och det gör jag för att jag gillar det och mår bra av det
Jag har en fitbit o gillar oxå statistik
Är såååå sugen på en Apple watch men tycker dom är lite dyra ännu
Synkar den även m fitbit?
Tack för din inspirerande blogg. Ser fram emot att läsa här i höst oxå

Svara
Anchi 30 juli, 2015 - 13:47

Hej och välkommen tillbaka till verkligheten du med 😉 Ja vi är nog alla lite svullna efter att ha haft lata dagar med god mat&dryck var dag…haha. Nu tar vi tag i oss själva och själv drog jag igång med 16:8 i måndags och erbjuder sommarträning här i byn. Det blir ett Tabatapass innan den riktiga träningsterminen drar igång. Toppen att själv vara instruktör; ))
Lycka till med ditt ”att komma igång”, jag följer det med spänning.

Svara
Åse 30 juli, 2015 - 13:50

Härligt Anchi!! Jag är tillbaka på gymmet på måndag och kör på med hemmaträning tills dess. Ha så kul med Tabatan!

Svara
Anchi 30 juli, 2015 - 21:50

Låter toppen! Kör du fortfarande 16:8? Skippar frukosten och äter 12-20?
Jag tycker det känns toppen redan men undrar om du isåfall tar en kaffe med smör/olja eller bara olja? Jag kör bara olja med en stänk grädde i. Är inte hungrig på morgonen, kanske lättare när jag nu kört lchf i 4 år.
Skönt att slippa räkna ut kalorier; )

Svara
Anchi 31 juli, 2015 - 07:48

Glömde säga att det ska bli kul att träffa dig i falkhallen Falkenberg i oktober :)))) Vi kommer dit ett gäng från föreningen bägge dagarna, det ser vi fram emot mycket!!!

Svara
Åse 31 juli, 2015 - 13:11

Vad roligt! Då ses vi!! =)

Svara
ingrid 30 juli, 2015 - 13:00

En liten fundering ..Om man mår så bra på bra mat och lågkolhydrat och träning som många säger ..varför kör man inte de jämt för ?? varför måste man gå utanför ramarna under vissa perioder på året och sen på nått sätt strama åt igen …då är de ju egentligen i grund och botten jobbigt hålla sig till lchf och träning eller vad man nu har valt för livsstil …ingen kritik mot ditt sätt att lägga upp din mat och träning ( du vet ju vad du gör, men vi som inte kommit så långt i medvetenheten famlar ju) utan mer att jag försöker hitta sättet att må mitt bästa ja hela året utan att göra de där medvetna utanför ramarna ätandet …när man gjort så som du valt att göra nu under sommaren då gäller de ju verkligen att hitta tillbaka å de gör ju inte alla…därför så många börjar banta på måndag å sen faller de ur på fredag om å om igen år ut å år in å med en övervikt för väldigt många då de aldrig kommer ner i vikt ..vad har du för knep att komma tillbaka och sen hålla de en längre tid …hänger de på karaktären att säga nej till maten man mår minde bra av …för medveten om att viss mat inte är bra för mig är jag ju
ser fram emot nya boken 🙂
kämpande ingrid

Svara
Åse 30 juli, 2015 - 13:40

Jag kan bara svara för mig själv, för att det är GOTT. Det är gott att äta en glass på stranden, det är gott att äta en skiva surdegsbröd ibland, det är gott att dricka en god drink på färskpressad apelsinjuice.
Det är inte jobbigt att utesluta det men det är livskvalitet för mig att äta det jag tycker är gott. MEN om konsekvensen hade varit att jag tappade kontrollen, viktökade en massa av att göra avsteg, om jag hade haft svårt att komma tillbaka till 100% bra kost, då hade jag inte gjort avsteg – jag har gjort de avsteg som jag känner fungerar och som inte får mig att må skräp.
Det handlar inte om att jag ätit mjöl och socker varje dag under hela sommaren eller att jag måste BANTA nu, (jag har ätit lågkolhydratkost till 80% hela sommaren) det handlar om att allt har sin tid och jag njuter lika mycket av att gå tillbaka till min må bra kost som jag gjort av att leva med lite slappar tyglar.
Likställ det med att det är skönt med semester men det är skönt att vara tillbaka till jobbet med struktur också – jag tror vi alla förstår den känslan.
Jag har inga knep, jag har inget BEGÄR efter socker, jag har inget BEGÄR efter mjöl och det beror på att de undantag jag gjort är så få och så pass lite att jag inte hamnat i det begäret utan jag slår bara av och unnar mig annat gott istället som är gott för både kropp och själ.
När det gäller träning så är det samma sak där som med kosten, jag har tränat 3 ggr i veckan under hela hösten, vintern och våren och att jag haft 5 veckors paus är inget som jag har ångest för =)

Svara
ingrid 30 juli, 2015 - 14:05

Tack Åse du är så bra att förklara ..du har ju många års lärande bakom dig å jag famlar fortfarande och just nu har jag någon i mitt huvud som bannar mig för att jag gjorde smarriga banankesoplättar ..trots att jag vet att de inte drar igång överätandet ..jag jobbar vidare med medvetenheten och väntar med spänning på nya inlägg om träning kost och hemliv
Med vänlig hälsning Ingrid

Svara
Diana (La Madre) 30 juli, 2015 - 12:51

Jag skulle vilja lära mig yoga, för att klämma in det i mitt schema hemma. Jag tränar hemma och kan inget om Yoga. Har dessutom inte riktigt tid att åka ut till träningsställen, så jag tränar och gör allt hemma efter jobbet så får jag mer tid att umgås med mina barn. 😀 Tips på bra GRATIS yoga appar eller youtube klipp.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.