Sockerknarkare

av Åse

Bra artikel i Söndagsbilagan (KVP), det är ju helt galet att överviktiga försöker gå ner i vikt med traditionell lågkaloridiet där ”allt är tillåtet men i begränsad mängd”. Ungefär som att säga till en alkis att ”Fortsätt gärna drick men inte mer än 6 cl ren sprit per dag”

20110703-123407.jpg

20110703-123418.jpg

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Sofia 6 juli, 2011 - 18:34

En väldigt bra liknelse att ta med sig!

Svara
Katarina W 4 juli, 2011 - 10:05

Vad roligt att du skriver just det jag inte kunnat sätta fingret på. Att genom lågkalorikost kunna äta allt, men mindre, för mig skulle det aldrig funka, för om jag vet att jag FÅR, då GÖR jag! Vilket betyder att jag överäter alltså… Men när du skrev det som att jämföra med en alkoholist så slog du huvudet på min spik 🙂 Det är precis det jag försöka förklara för min sambo som tycker jag ska köra lågkalori istället för lågkolhydrat. Det funkar helt enkelt inte, jag måste begränsa mig för att få resultat! Får jag äta godis ’ibland’ så är det ju självklart att jag äter det mer än jag borde!!

Svara
irene 3 juli, 2011 - 12:53

Läste precis ut Gary Taubes Varför blir vi feta? igår. Den var ganska tung….men väldigt intressant. Nu inser jag mer än någonsin varför jag ska undvika kolhydrater. Och det inte bara för viktens skull, tyvärr hamnar ju alltid vikten i fouks när man börjar prata kost.

Svara
Åse 3 juli, 2011 - 13:00

Ja men absolut! Tyvärr är ju ofta vikten relaterad till kosten så därför tas det ofta upp men många utesluter socker o de flesta snabba kolh även av hälsoskäl.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.