Sockerfri Champagnesorbet

av Åse

Detta är såååå gott och ett härligt tips till Nyår!
2 personer
2 dl vatten
1,5 dl sockerersättningsströ (typ Ica Steviaströ) eller valfri sötning!
1 dl färskpressad citronsaft + rivet skal
1 äggvita
Koka upp vatten och sockerersättning till en sockerlag, Tillsätt citronjuice och skal och låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna i kylskåp.
Vispa äggvita styvt och rör ner i citronsmeten.
Häll i glassmaskin tills den är klar och frys färdigt i frysen.
Servera i cocktailglas med iskall champagne runtomkring.
Champagnetips: Jeanmaire


 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

3 kommentarer

Anna 1 januari, 2016 - 02:06

Fantastiskt gott! Gjorde på nyår och det gick verkligen hem! Ska göras fler gånger. Hade ingen glassmaskin men gick lika bra att frysa i form och röra några gånger medans det frös. Gott nytt år och tack för härlig blogg och inspiration!

Svara
Roxanna - Kamp efter Cancern 30 december, 2015 - 20:21

tummen upp

Svara
Carolin 30 december, 2015 - 14:19

Detta måste absolut testas imorgon , tack för underbara tips. Gott nytt år.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.