Sockerfri Champagnesorbet

30 december, 2015

Detta är såååå gott och ett härligt tips till Nyår!
2 personer
2 dl vatten
1,5 dl sockerersättningsströ (typ Ica Steviaströ) eller valfri sötning!
1 dl färskpressad citronsaft + rivet skal
1 äggvita
Koka upp vatten och sockerersättning till en sockerlag, Tillsätt citronjuice och skal och låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna i kylskåp.
Vispa äggvita styvt och rör ner i citronsmeten.


Häll i glassmaskin tills den är klar och frys färdigt i frysen.
Servera i cocktailglas med iskall champagne runtomkring.
Champagnetips: Jeanmaire

 

Annonslänkar via APPRL

Vecka 33 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Anna 1 januari, 2016 - 02:06

Fantastiskt gott! Gjorde på nyår och det gick verkligen hem! Ska göras fler gånger. Hade ingen glassmaskin men gick lika bra att frysa i form och röra några gånger medans det frös. Gott nytt år och tack för härlig blogg och inspiration!

Svara
Roxanna - Kamp efter Cancern 30 december, 2015 - 20:21

tummen upp

Svara
Carolin 30 december, 2015 - 14:19

Detta måste absolut testas imorgon , tack för underbara tips. Gott nytt år.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.