So far so good!

av Åse

Hello världen!

2:a dagen med lite mer kolhydrater och jag mår prima!
Två sammanfattningar:
1. Det känns skönt att ha större utbud i kosten, dvs äta allt men inte alltid känns ganska najs.
2. Min kesellafrulle fast med 1% kesella och matlagninsggrädde håller mig tyvärr inte mätt 🙁
Så jag kommer köra på 10% igen och strunta i att det kostar points (åter igen, mitt pointsräknade kommer hållas vääääldigt avslappnat och jag tänker inte bli slav under några points!) och så kommer jag varva med att äta två grova med lagomfet ost alternativt bacon & ägg/omelett.
Blir mackor imorgon så ska jag checka mättnaden då.

På måndag opereras jag! **
Veckan som kommer lär jag äta det som serveras för jag kommer ha noll finger med i matlagningen så det blir till att äta det maken och mamma lagar 😉
På söndag kommer ny vikt!

I morgon kväll blir det detta smarriga! Räknade ut pointsen idag och tro det eller ej men det blir bara 7,5 pts om man använder 15% creme fraiche istället för 34%. Jag äääälskar parmesancremen! MUMS! Jag använder Tulips bacon för den är så fin och ”köttig” och är lite magrare än annan bacon.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

46 kommentarer

Jonna 27 september, 2009 - 19:52

Har läst din blogg länge men jag har bara kommenterat 1 gång tidigare från min nya blogg. Som jag skrivit tidigare så inspireras jag supermycket av dig och att du vågat prova olika sätt för att nå dina mål.

Jag skulle tycka att det var väldigt intressant att få ta del av operationen då jag själv går i funderingar om att göra ett ”bröstlyft” när jag nått min målvikt.

LYCKA TILL IMORGON! Stor kram från mig!

Svara
laila 26 september, 2009 - 16:15

Önskar dig all lycka till med operationen!! Har en vännina som gjort en liknande op och det blev kanon hon är så nöjd!!

Hoppas jag får möjlighet att följa din framtid efter op i din blogg.

Kommer att tänka på dig på måndag mellan skokartongsbärningen:-)

önskar en skön och fortsatt mysig helg!!laila

Svara
anje01 26 september, 2009 - 10:11

HEJSAN.Du måste ha en vilja av stål jag bara undar hur orkar man…… Fixa att ta tag i sista viktresan,få ett ny renoverat hem med flera små barn hemma. Det är inte bara att bo och leva bland färgburkar,elsladdar mm ,och inget ligger där det ska.Och sen ska man fixa att vardagen rullar på som vanlig med tvätt,städ, matlagning och ett kylskåp som är på fyllt ,läxläsning ,att barnen får med sig rätt väska rätt dag till skolan /dagis. och skulle även tro att ni har kvällsaktiviteter oxå.Sen behöver man ju ha lite tid för sig sälv oxå för att ladda batterierna.jag säger bara att du är helt otrolig.NU vill jag önska dej lycka till på måndag på din nya resa som jag tror att inte kommer att bli helt smärtfri men du kommer att fixa den lätt. du är en kvinna av stål.skulle vara roligt om jag fick bli en av dom som får följa dej på vägen. Trevlig helg på dej hoppas ni får ett lyckat 1-års kalas på söndag.kram jenny

Svara
Ettan 26 september, 2009 - 07:29

Hej!Alltid lika roligt att följa med i dina tankar och beslut ang.vikten.Då jag själv har funderingar-när jag få råd-att göra en bröstop.så skulle jag gärna följa dig på din operationsresa.Ett stort Lycka till på måndag!!!

Svara
Malin B 25 september, 2009 - 20:31

Du är så duktig och faktum är att det är det är dej jag har att tacka för när det gäller att få bort de sista kilona. Du har inspirerat i massor. Denna metod skulle jag aldrig ha provat om det inte varit för din blogg, och den passar mej klockrent. Tänk så konstigt det kan bli….jag fnös åt allt vad GI och LCHF hette innan jag läste din sida 🙂

Jag följer dig gärna med op:en. Klart man är nyfiken men inte i ”snokarsyfte” (om du förstår vad jag menar 🙂 ). Tanken på att göra en op har funnits hela tiden efter sista barnet och i och med viktminskningen så har tanken övergått till en lite mer allvarligare fundering. Har inte riktigt vågat göra slag i saken utan samlar på mej information till att börja med. Man vill ju vara insatt i allt vad det innebär från smärta till läkning och resultat.
Har förståelse att du är restriktiv med denna blogg då det är personligt och jag hoppas att det går riktigt bra för dig. Detta är ju ”presenten” till dig själv efter allt du lyckats med. Fått 5 fina barn och fått tillbaka figuren är en stor prestation.

Trevlig helg!

Svara
lotta 25 september, 2009 - 17:04

Jag vill jättegärna ta del av din ”reseberättelse”. Jobbar i den verksamheten och har själv varit patient…
Just nu har jag en svacka i ätandet, LCHF, javisst, men det blir nog för mycket mat, suck! Lycka till på måndag!

Svara
isabeli 25 september, 2009 - 14:48

Hej! Har du en ny adress nu? Hittade inte till den gamla bloggen.

Kram och trevlig helg 🙂

Svara
Cissi II 25 september, 2009 - 14:20

Hejsan Åse!

Om du känner för det så läser jag gärna om din operation. Jag berättar gärna mer om mig själv.
Idag handlade jag salladsdressingen du tipsade om nyligen, Kens tror jag märket var…
Snygga kläder du valt!

Cecilia

Svara
Åsa 25 september, 2009 - 09:38

Hej Åse

Oj vad tiden går är det redan dags för operationen ? 🙂
Jag skulle gärna vilja vara med på den resan och läsa hur det går för dig .

Trevlig Helg

Kram Åsa

Svara
Karin 25 september, 2009 - 09:04

Vad bra att det funkar med lite kolhydrater ibland. Men hur blir det om du äter nåt riktigt kolhydratladdat? För mig går det käpprätt åt skogen när jag gör det.

Ska tänka på dig på måndag, massor av lycka till önskningar från en smått avundsjuk (men absolut inte missunsam) medsyster. :-);-)

Svara
Lottis 25 september, 2009 - 08:55

Jag tycker du är så duktig som försöker hitta ditt sätt genom att känna efter själv och inte bara blint lyssna på annat. Självklart skulle jag vilja veta om operationen – främst för att jag själv funderat på både bröstoperation och fettsugning.
Ha en bra dag – nu är det helg snart igen :-). Kram!

Svara
Jenny 25 september, 2009 - 08:25

Fan vad du är bra! Du hittar din egen ätarstil, det gillar jag!:) Skulle tycka det var roligt..och intressant faktiskt att följa din ”operationsresa”. Så om du känner dig bekväm med att jag följer med så skulle jag bli jätteglad! Kram!

Svara
Anna-Lena 25 september, 2009 - 08:20

Hej vännen!
Så skönt det låter att komma i mål. Själv blev det bara ett litet minus idag, men har försvunnit 1,5 cm i midjan på en vecka så det får jag vara nöjd med. Mår sååå himla bra med denna maten. Ha en underbar helg, själv blir det Liseberg, kul med ett sista ”sommarnöje” innan hösten………

Kramis A-L

Svara
Åse 25 september, 2009 - 08:24

Vad härligt att höra A-L! Det är det viktigaste, vikten kommer i schack sedan ändå! Ibland ska man börja rent mentalt.

Svara
Maria Rosendahl 25 september, 2009 - 08:16

Hej Åse!

Vad skönt att det funkar med att lägga till kolhydrater. Jag är ju på VK nu.. äter kolisar som smörgåsar på morgonen. Och ibland till lunch. Till middag äter jag kött, pannbiff etc med bara grönsaker, palsternacka och morot i ugn. El min nya favorit: tomater, rödlök och fetaost, finhackad. Mums till allt!
Lycka till med operationen, måste kännas skönt att få det gjort.

Trevlig helg.

Kram Maria

Svara
Gabriella 25 september, 2009 - 07:47

Hej Åse!
Skulle gärna vilja följa dig under operationen. Har själv en ganska stor övervikt som jag tampas med (20 kg försvunna, 36 kg kvar)vilket med stor säkerhet kommer innebära att jag själv när jag väl är i mål behöver genomgå någon sorts operation för att verkligen känna mig i mål och nöjd.

Stort lycka till med operationen.

*Kram*

Svara
Veronica 25 september, 2009 - 07:26

Hej Åse!
Jag skulle såklart jättegärna få läsa om din operation, men jag förstår om jag inte varit tillräckligt aktiv för att få läsa. Spännande är det iaf och jag hoppas att det går bra och att du blir nöjd.

Blir det bara en bröstförminskning eller ska du lägga in inplantat också?

Svara
Anita 25 september, 2009 - 01:12

Vore kul att följa din operation. Du ger så mycket med allt du bjuder på. I dag har jag opererat ett bråck efter gallstensoperation, det är andra gången det blir ett bråck. Så nu blir det ingen jogging eller spinning på 3 månader. 🙁 Men det får bli långa promenader framöver i stället.

Svara
victoria 24 september, 2009 - 22:55

Hej Åse!

Jag följer dina bloggar varje dag och tycker du är så inspirerande. Jag försöker viktminska själv och har gått ner en del, men har lite kvar. Har nyss fyllt 40 och skinnet ” drar ” inte ihop sig som förr vid viktminskning:( och jag har mina funderingar på att ta till kirurgi och därför läser jag gärna om dina erfarenheter vid operationen.

Stort Lycka till och många kramar Victoria

Svara
Ida Andersson 24 september, 2009 - 22:47

Hej hej!

Har vart inne o läst din blogg många ggr till o från, o blir alltid så inspirerad o känner igen mej så mycke.
E inne på min andra viktresa då ja fick mitt andra barn i maj, va på viktväktarna för andra gången idag -0,8kg…har sagt att när ja gått ner alla gravidkilon igen så vill ja operera bort allt överskottskin på magen så när ja såg att du skrev att du ska göra en sådan operation nu när ja kikade in på din blogg igen (va inne förra sommaren sist när ja hade 1g kvar för att bli guldmedlem på viktväktarna, men då fick ja veta att ja väntade nr.2 så blev aldrig guldmedlem så nu ska ja köra så de ryker igen!
Lycka till me operationen, skulle hemskt gärna få mer info om hur du känner dej efteråt o så.
MVH/Ida.

Svara
Lina 24 september, 2009 - 22:29

Hej Åse! Jag har sett att du flyttat till Lyckliga mamman och jag har även skrivit lite där. Men då Internet-tiden varit begränsad på sistonde har jag inte frågat om lösenordet, förrän nu 🙂 Har läst om att du ska opereras men ingen aning om varför… Jag tycker fortfarande det är väldigt inspirerande och att du ger mig tips och idéer i massor så därför vill jag gärna läsa de låsta sidorna med. Många kramar från Lina i Dalarna

Svara
jessiie 24 september, 2009 - 22:27

Kul att du varierar lite ..
låter spännande .. hoppas operationen går bra! 😉
Lycka till!

Svara
Jenina 24 september, 2009 - 22:15

Hej Åse,

Jag är riktigt intresserad av att läsa om din operation,inte bara nyfiken 🙂

Har själv gjort en bröstoperation för några år sedan (koksalt) och blev riktigt nöjd. Nu går jag sakta men säkert ner i vikt (i kontakt med psykolog i och med min ätstörning). Men magen känns sladdrig så jag funderar på en op när jag är målviktig. Väger nu 65 och vill ner till 57!!

Vet inte om du tycker att jag har varit tillräckligt aktiv här för att du ska vilja ge ut lösen till mig. Jag läser din blogg varje dag men kommenterar ju inte lika ofta. Så full förståelse om du inte vill, men jag skulle bli jätteglad om du ville 🙂

Stor kram och lycka till med operationen!!!

Svara
Sofia 24 september, 2009 - 21:59

Hej!
Jag skulle gärna vilja läsa mer om din operation, jag går själv i samma tankar. Graviditet, amning och viktnedgång har gjort sitt så jag överväger allvarligt att göra en operation, men jag vill kanske ha ett barn till så jag vet inte om man ska vänta? Vad tror du?

Svara
Sara 24 september, 2009 - 21:56

Hej Åse!
Skulle vara väldigt intressant att få följa dig och dina tankar ang operationen. Hoppas du mår bra och inte är allt för nervös (det skulle jag vara). Ha´t bra!!
Kram Sara

Svara
sara 24 september, 2009 - 21:27

har tesat din kesella frukost och den är super god. Men märker även att jag inte håller mig mätt till lunch utan får ta ett mellanmål imellan….. Men som sagt man får ju prova sig fram och hitta det som är bäst för en…
Det skulle vara väldigt intressant att få följa din operation och allt runt omkring. Inte för att jag är nyfiken utan väldigt intresserad med tanke på att jag själv vill göra det.
Ha en super bra helg
kram

Svara
Mia Dahlberg 24 september, 2009 - 21:20

Hej Åse! Vad bra att det känns bra för dig med ätandet:) Vi kämpar på här hemma med lchf.andet el kämpar och kämpar , det är inte speciellt jobbigt men det känns som det tar längre tid. maken har tappat åtta kilo och jag typ 5 ( men han har ju mer att ta av hehe) Jag sku´lle gärna vilja läsa om din operation eftersom jag lääänge har funderat på nåt liknande. Lycka till och ha det bra! Kraaaaaaaaaaaaaam

Svara
Jen 24 september, 2009 - 21:18

Hej vännen!
Vad spännande med operationen! Du vet ju att jag tycker du är superfin, men man måste ju känna sig fin själv också, med och utan kläder! Jättekul att få följa dig på din operationsresa om du vill dela med dig, tar inte illa upp om du inte vill:)

Ha det fint!
Kram från Jen

Svara
AnnsiQ 24 september, 2009 - 21:17

Hej Åse, Jag har följt din blogg en tid och märkt att vi är inne på samma tankar, Jag kör också med LC nu, jag älskar att det håller mig mätt längre! Tyvärr har jag inte samma viktminskningskurva som du har, men jag ger mig inte!
Jag har två barn som jag ammat i sammanlagt nästan två år, det syns på min kropp! Därför funderar jag på att be kirurgen kniva lite då jag har varit målviktig ca 1 år. Jag skulle uppskatta om jag fick följa med i din op-blogg

Svara
Heléne 24 september, 2009 - 21:15

Härligt att du verkar hitta en balans i valet av mat!!

Så spännande me operationen på måndag!! Efter bara 1 barn så känner man ju att brösten inte alls är som dom varit… så skulle nog oxå kunna tänka mig att göra nåt när barnafödandet är över, om ja nu skulle våga!! Är en liten fegis 🙂 Skulle gärna ta del av dina upplevelser av operationen.
KRAM

Svara
Teres 24 september, 2009 - 21:13

Om jag får skulle gärna följa din operations blogg , har två vänninor som gjort lika operationer och det blev verkligen jättebra.

Kram Teres

Svara
Yvonne Lundberg 24 september, 2009 - 21:13

Hejsan
Har nyss hittat till din härliga sida och jag blir superinspirerad. Har själv ca 22 kg att bli av med. Mitt mål får bli till semestern 2010. Då ska jag ha kjol och köpa snygga jeans. Äter LCHF men har naturligtvis provat alla metoder som finns. LCHF är det enda som fungerar i längden. Har läst lite bakåt i din blogg och jag hoppas du kommer att skriva lite om din operation i bloggen som vi alla kan läsa. Troligtvis vill jag också göra en likadan operation då magen är rejält uttänjd efter 4 barn-varav 1 tvillinggrav. Ha det gott.Kram

Svara
Åse 24 september, 2009 - 21:17

Lycka till med LCHF! Vad härligt att du hittat det som fungerar bäst för dig!!

Kram

Svara
Sara 24 september, 2009 - 21:04

En hemligt hälsning och lycka till-kram från Sara! Ser med spänning fram emot fortsättningen och inspirationen!
P.s Jag har visst missat att plasticsidan inte är längre…Sorry!

Svara
Frida 24 september, 2009 - 20:41

Härligt att du mår bra!

Ser så gott ut.. det ska jag laga i helgen!

Svara
Zandra 24 september, 2009 - 20:41

Jag följer gärna din utveckling när det gäller din operation. Skulle själv vilja rulla in brösten från avgrunden så att dom tom hamnar i bh:n 🙂

Önskar dig förövrigt lycka tll med operationen! Såna operationen blir allt vanligare märker man.

Svara
~ Maria ~ 24 september, 2009 - 19:02

Håller med om Kesellan – det är faktiskt stor skillnad! Har du fortfarande 1 msk grädde i?
Iiiii snart är dagen D här, förstår verkligen att du längtas!

Stor kram!

Svara
Åse 24 september, 2009 - 19:08

Jajjemen!! :))

Svara
Aika 24 september, 2009 - 19:01

Har det magonda släppt vid k-frukosten? Pyss

Svara
Åse 24 september, 2009 - 19:04

Jaaaaa! Konstigt nog?????

Svara
Emelie 24 september, 2009 - 18:39

vad härligt att det fungerar.
jag körde med VV – testade sen LCHF – GI och nu ska jag ta tag i VV igen. var inne på att börja räkna kcal men eftersom VV är så enkelt att räkna och hålla reda på sitt intag med så blir det nog så…..
Ska bara ta mig i den berömda kragen först.
Kram kram!!

Svara
Elin 24 september, 2009 - 18:35

Hej! Spännande med lite kohydrater 🙂

Jag brukar kolla in i din blogg lite då och då och se hur det går för dig. Jag kör själv efter HFLC och håller på att bli helt t.o.k.i.g. Jag står still. Helt fruktansvärt jätte still. I flera veckor. Jag Ar provat att utesluta ost och grädde som jag läst, inget resultat. Jag har provat att äta lite mindre. Inget resultat. Jag har provat att ta med mer fett. Inget resultat. Jag kryper snart ur skinnet här. Jag har lyckats gå ner tio kilo men måtten verkar inte ha ändrat sig där efter. Vet du möjligtvis vad osm kan va felet? Jag äter slaviskt efter vad man får och inte och alla dessa måsten.

Svara
Åse 24 september, 2009 - 18:58

Elin, en del har svårt att gå ner med LCHF och känner man att det är många måsdte som inte ger något så hade jag nog ändrat lite på kosten. Balansera kanske med litemer kolhydrater och lite mindre fett och samtidigt ha koll på kalorinivån?

Lycka till!

Svara
Maud 24 september, 2009 - 18:25

tack för en underbar och inspirerande sida, kikar ofta in och hämtar lite inspiration. Tack!
Känner mig sååååå avundsjuk på dig och din ”operation” har själv gått i funderingar att göra nåt åt magen, och känner väl mer och mer att det nog blir nåt liknande.
Hur gick du själv tillväga – är det privat, eller?
En nyfiken fråga *s* vad kostar ett sånt ingrepp, och måste du bekosta allt själv?

Får nog ta och börja söka runt lite, men vore väldigt tacksam för lite info.

och du,,, ta väl hand om dig, det är du väl värd.

Svara
jenny 24 september, 2009 - 17:50

Skönt att du känner att maten kommer att fungera och vad gör väl de extra pointsen i kesellan om den håller dig mättare?! Risken finns ju annars att nåt ytterligare slinker ner.
Den där maten ser väldigt god ut förresten!!

Svara
Åse 24 september, 2009 - 18:27

Nej precis!! Det har jag verkligen lärt mig att inte vara så fixerad vid en begränsninbg, om det så gäller kolhydrater, kalorier eller points. Det viktigaste är att välja livsmedel som håller en mätt och nöjd.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.