Snabba laxen, fetaostlax

av Åse

Hej hej på er!

Jag ska hoppa in i träningskläderna strax – ingen lust ALLS men det är faktiskt nu jag behöver det mest, när jag känner att jag inte har tid!
Jag tenderar ju dessutom att bli lite låg nu när det är mörkt och ruggigt och träning är A och O för mig nu.

Hörrni denna klassikern måste jag lyfta fram! Vi åt den i tid och otid för 10 år sedan och den finns på bloggen redan men åh så god den är!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabba laxen, fetaostlax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 bitar laxfilé á 125 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
150 g  fetaost
1 dl turkisk yoghurt (10%)
12 tsk timjan


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr. Förbered potatisen, eller riset eller vad du vill ha i och sätt på platta.
Lägg laxen på ett ugnsäkert fat. Salta och peppra.
Rör ihop yoghurt, feta och timjan med en gaffel och fördela ostsmeten på laxen.
Stek 12-15 min mitt i ugnen tills osten börjar få färg och laxen känns färdig.

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Freeeeeeda' (eller tisdag!?) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 3 maj, 2019 - 15:13

[…] rätt mysigt tycker jag! Köpte en hel lax som jag tänkte ha ikväll, får nog bli min klassiker HÄR – den kan jag bli sugen på lite då och då! Just kombon timjan och syrlig feta är […]

Svara
Snabba recept för veckan och rabattkod hos Mathem! - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 6 januari, 2019 - 14:32

[…] då, av erfarenhet så vet jag att man är lite ringrostig efter ledigheten 😉 Varför inte göra Snabba laxen? Eller falukorv i ugn med blomkålsmos? Grönpeppargryta i Crockpot, Kålpudding i Crockpot, […]

Svara
Sofia 23 november, 2018 - 09:46

Gjorde detta igår och det var bland det godaste jag ätit på länge! Hela familjen älskade det så detta kommer vi göra många gånger…såååå enkelt när man är superhungrig och inte har så mycket tid.
Stort tack för all inspiration du ger ♥

Svara
Åse 23 november, 2018 - 09:46

Vad roligt att höra! 😍

Svara
Nina 23 november, 2018 - 00:03

Ååå, så gott med lax, och enkelt att laga!
Julmat….mmmm, finns så mycket gott…sill, Vitkålsjansson, lax, skinka, köttbullar, rödbetssallad, saffransbiscotti, tryfflar….det är väl lite det som är med julen, man äter lite av mycket 😊. Nu längtar jag efter julmat!

Svara
Susanne 22 november, 2018 - 18:26

Kååål kan jag inte vara utan. Fräsch geönkålssallad m apelsinsaft som dressing mmmmmm
Fastnade för en variant m brysselkål fetaost skållad mandel o granatäpplekärnor förra året, den ska jag göra i år igen, slurp!

Svara
Marika 22 november, 2018 - 16:23

Sill, sill, sill ingen jul utan sill! Om jag var tvungen att välja mellan ett traditionellt julbord utan sill eller ett julbord med bara sill såå…hmm… det skulle nog bli det med bara sillen i så fall =0)

Svara
ÅsaS 22 november, 2018 - 15:49

Sill, i alla möjliga inläggningar! Har ett gäng varianter på jobbet (bakom disk) som jag är och kvalitetstestar var och varannan dag. Favoriten? Rökig senap och Fänkål/Akvavit. Iallafall just nu. Lingonsillen är inte tokig den heller.
Och så vill jag ha Janssons, mammas Jansson, för ingen gör lika god som hon. ….och det var något även pappa tyckte väldigt mycket om….
Kram!! 💕

Svara
Tine 22 november, 2018 - 12:29

Tack för inspo ang gymmet, skall dra mig ditt efter
jobbet🏋️‍♀️

Svara
Ulrika 22 november, 2018 - 11:54

Jag är 49 år och förra veckan ringde jag till min mamma och sa med bedjande röst 🙂 snälla mamma, kan du inte göra en Jansson? Jag var så sugen så jag höll på att ”dö”. Och världens snällaste mamma fixade det till sin lilla dotter. SÅ bortskämd. Och det var SÅ gott. Visst kan jag göra en själv men ibland är det bara så härligt att bli lite ompysslad, precis som jag gjorde någon dag innan när jag åkte med en stor form lasagne till min son som håller på att renovera kök. Både han och ”svärdottern” blev så glada. Så har man lust och tid, skäm bort någon med lite mat. Det är vardagslyx!

Svara
Åse 22 november, 2018 - 12:03

Åh men så sant! 💕 Vilken fin gest, både av dig och mamsen! 😍

Svara
Anna 22 november, 2018 - 11:47

Ja, den där laxen kommer jag ihåg! Den gör jag fortfarande då och då, den är såå smaskig!

Svara
MosterM 22 november, 2018 - 11:26

Ja den laxen får det bli i kväll. Sitter just nu och äter dina goda mandelpannkakor med en otippat god sylt från cleaneating. Julmat, själv är lite kluven där, men sill och Jansson det är bäst.

Svara
Eva 22 november, 2018 - 10:46

Gud va sugen jag blev på julmat nu😋

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.