Snabba grillspett med pestosås

5 augusti, 2015

Hej hej! Åhåååååå SOMMAR-värme i dag igen!
Jag ska jobba klart här sedan ut och steka fläsket!
Apropå fläsk, så gjorde jag grillspett igår – Yum yum!
Kyckling, Chorizo (grillkorv till barnen), champinjoner, körbärstomater och paprika. Enkelt men väldigt gott!

012A4526

Sorry, suddig bild!
Jag marinerade först allt i lite rapsolja, mörk fibersirap (här finns den bl.a.) och kinesisk soja – betydligt bättre än färdig barbequesås.

012A4532

Jag svängde ihop en pestosås på turkisk yoghurt, pesto och vitlök + salt och peppar.
2 dl turkisk yoghurt
2-4 msk pesto (efter smak)
2 vitlöksklyftor
salt, svartpeppar
012A4533

012A4534

012A4535

Svängde ihop en sallad på bladspenat, fetaost, olivolja, vit balsamvinäger, salt och peppar och lade spetten ovanpå.
Enkelt men mycket gott!
012A4536


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Marielle 6 augusti, 2015 - 08:02

Hej Åse!
Först – tack för alla inspiration man får via bloggen och instagram! 🙂
Nu min fråga.. Förra veckan bestämde jag mig för att ta tag i mig själv och gå ner de där 10 kilona som jag så länge velat bli av med. Behövde någon/något som ”håller koll” på mig så jag laddade ner appen Lifesum och det funkar så himla bra för min disciplin!! Är så stolt över mig själv de här första två veckorna. Har hittills gått ned ca 600 g (efter 1 veckas vägning) men nu undrar jag om jag ska lita på appen helt fullt ut. Den anger att mitt dagliga mål är:
Max 1427 kcal
50 g kolhydrater
54 g protein
113 g fett
Har klarat målet ett par dagar men ligger något över för det mesta. 50 g kolhydrater tycker jag är lätt att klara av med jag stiger alltid över på protein och fett. Samtidigt tycker jag att det är svårt att äta så mycket mindre än jag gör eller åtminstone hitta mat som det inte är varken så mycket protein, fett eller kolhydrater i. Är jag inne på rätt spår eller bör jag förändra något????
Tack på förhand! //Marielle

Svara
Åse 6 augusti, 2015 - 12:10

Hej Marielle!
Jag kan tyvärr inte ge gratis kostråd i bloggen men det jag reagerar på är din proteinmängd, du bör ligga på ca samma mängd protein som du väger. Vill du viktminska? Då hade jag minskat kolhydraterna till max 30.

Svara
Marielle 6 augusti, 2015 - 14:16

Åh, jag ber om ursäkt! Tänkte inte alls på det. Har legat på ca 30-35 g kolhydrater per dag de här två veckorna så jag har inte kommit upp i det mål som appen säger, plus att jag har legat på mellan 75 (min vikt) och 85 g protein per dag. Så jag antar att jag kör på som jag gör nu 🙂 Tack för återkopplingen!

Svara
Åse 6 augusti, 2015 - 16:16

Låter bra tycker jag! Ge det tid :))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.