Snabb (fuskbea) Bearnaise

19 oktober, 2019

I går var det ju Global Champagne Day och eftersom jag älskar Champagne tom mer än jag älskar Cava (älskar brödigheten som är karakterististiskt för Champagne)n så blev det lite bubbel till förplocket.

Inte provat just den här förut, men den var trevlig!

Krustader med räksallad och varm brie.

Lövbiffsknyten är en klassiker här på bloggen som jag gör ofta! En snabblagad rätt som alltid blir bra!


Färskostfyllda knyten som bara snabbt går i pannan. Kan fyllas med vad som helst men jag gillar ruccola, färskostoch jalapenos.

Glömde så klart att ta bild igår! Så bjuder på gamla bilder. I går serverade jag dem med ugnsrostade rotfrukter och hemmagjord bearnaise!

Busenkelt och så himla gott! Så gott så såsen till 4 pers räckte till 2 pers 😉 så gör gärna en större sats.

Skriv ut

Snabb (fuskbea) Bearnaise

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4 1x

Scale

Ingredienser

Snabb Bearnaise

2 dl creme fraiche
1 buljong (tex fond du chef)
2 äggulor
2 msk hackad färsk dragon (1 msk torkad)
4 msk hackad persilja
1 skvätt rödvinsvinäger
salt & vitpeppar och 1 krm gurkmeja för färgen)


Instruktioner

Värm upp crème fraichen under omrörning och blanda i buljongtärningen.
Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Vispa ner äggulorna, dragon och persilja.
Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Rör hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.


Skriv ut

Lövbiffsknyten

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

4 stora skivor lövbiff
4 nypor ruccola (ca 34 dl)
4 msk färskost, med smak eller utan
8 jalapenos
salt,peppar
smör att steka i


Instruktioner

Lägg lövbiffen på skärbräda, salta och peppra på båda sidor.
Lägg ruccola på varje lövbiff, på övre halvan, låt ca 3 cm längst upp vara fri. Lägg på färskost ovanpå och jalapenos. Vik över lövbiffs fliken över fyllningen. Stek i smör i het panna, vänd när undersidan fått fin yta. Stek någon minut till på andra sidan.
Servera med god sås och valfritt tillbehör.


Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Grillad lax med sparris och gräslökshollandaise - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 9 juni, 2020 - 11:42

[…] Gräslökshollandaisen svänger ni snabbt ihop på nolltid! Samma grundrecept som snabb bearnaisen (fuskbea) som finns i mina böcker och HÄR […]

Svara
Inger 6 juni, 2020 - 13:04

Tack för att du delar med dig. Måst3 testa både beasåsen och lövbiffsknyten.

Svara
Ingrid Emanuelsson 20 oktober, 2019 - 21:15

Hur får du lövbiffen mör? Jag har aldrig lyckats utan det blir alltid en seg skosula som man tuggar som tuggummi och spottar ut. Har förstått att innerlår är bättre än ytterlår om man köper på affär. Hittar inte hur man kan skriva ut såsen (eller spara pdf) angående din Snabba bearnaise. Får då göra som gammalt kopiera in det på ett dokument😊. Du gör fantastiska recept😍.
Mvh//Ingrid

Svara
Åse 20 oktober, 2019 - 21:36

Du steker antagligen den för länge! Den ska bara vända i pannan 😉
Du får spara bokmärken till webadressen i din mobil/surfplatta/dator så har du addressen till nästa gång =)

Svara
Jill Johannssen 20 oktober, 2019 - 20:53

Undrar lite över er fasadmålning. Visst har ni tegelhus? Är ni nöjda? Vi funderar på att göra samma sak, så jag är lite nyfiken på hur det blev ☺️

Svara
Åse 21 oktober, 2019 - 13:07

Hej Jill! Yes vi är supernöjda! Du ser lite bilder från gårdagens inlägg 🙂

Svara
Linda 20 oktober, 2019 - 19:59

Vad gott! Kul med ett recept till bearnaise!

Svara
Annika 19 oktober, 2019 - 15:40

Låter supersmarrigt! 😋 Hur mycket creme fraiche har du i bean?

Svara
Åse 19 oktober, 2019 - 15:46

Åh det hade halkat med! Ingen creme fraiche:)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.