I går var det ju Global Champagne Day och eftersom jag älskar Champagne tom mer än jag älskar Cava (älskar brödigheten som är karakterististiskt för Champagne)n så blev det lite bubbel till förplocket.
Inte provat just den här förut, men den var trevlig!
Krustader med räksallad och varm brie.
Lövbiffsknyten är en klassiker här på bloggen som jag gör ofta! En snabblagad rätt som alltid blir bra!
Färskostfyllda knyten som bara snabbt går i pannan. Kan fyllas med vad som helst men jag gillar ruccola, färskostoch jalapenos.
Glömde så klart att ta bild igår! Så bjuder på gamla bilder. I går serverade jag dem med ugnsrostade rotfrukter och hemmagjord bearnaise!
Busenkelt och så himla gott! Så gott så såsen till 4 pers räckte till 2 pers 😉 så gör gärna en större sats.
Skriv utSnabb (fuskbea) Bearnaise
- Portioner: 2-4
Ingredienser
Snabb Bearnaise
2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljong (tex fond du chef)
2 äggulor
2 msk hackad färsk dragon (1 msk torkad)
2–3 msk hackad persilja
1 skvätt rödvinsvinäger
salt & vitpeppar och 1 krm gurkmeja för färgen)
Instruktioner
Värm upp crème fraichen under omrörning och blanda i buljongtärningen.
Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Vispa ner äggulorna, dragon, vinäger och persilja.
Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Rör hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.
Lövbiffsknyten
- Portioner: 2
Ingredienser
4 stora skivor lövbiff
4 nypor ruccola (ca 3–4 dl)
4 msk färskost, med smak eller utan
8 jalapenos
salt,peppar
smör att steka i
Instruktioner
Lägg lövbiffen på skärbräda, salta och peppra på båda sidor.
Lägg ruccola på varje lövbiff, på övre halvan, låt ca 3 cm längst upp vara fri. Lägg på färskost ovanpå och jalapenos. Vik över lövbiffs fliken över fyllningen. Stek i smör i het panna, vänd när undersidan fått fin yta. Stek någon minut till på andra sidan.
Servera med god sås och valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
21 kommentarer
Bland den godaste bean jag ätit, slår äkta bea, hela familjen älskar den! Går dessutom att värma om det blir något över..
Mums så god samt enkel och fort att göra! 😊 Har alltid köpt köpt bea men aldrig mer. Vill veta vad jag har i maten 🙌
Skulle det verkligen vara 4 msk persilja? Blev väldigt starkt. Får göra om å då ta mindre.
Du hade färsk persilja?
Men såklart en smaksak, ta mindre nästa gång 🙂
Otroligt god!
🙏🏻 vad härligt!
HELT ok för en fuskbea!!! Kör VV så denna var en lifesaver! Tack!
[…] grillat, jag tog det vi hade hemma och det blev Gambas al Ajillo (pil-pil) Vitlöksräkor med Snabb (fuskbea) Bearnaise och Kycklingfajitas + […]
Fusk-bean är ju suverän!
Men vet du hur den funkar efter att par dygn i kylen och för återuppvärmning?
[…] blev då grillad ryggbiff med kappa, rostade rotfruktspommes och min goda snabba fuskbea (Recept HÄR) SIMPLE AS THAT […]
[…] gjorde FUSK BEARNAISE och hade även lite andra färdiga såser till. De andra ville ha bakad pottais till men jag […]
[…] Gräslökshollandaisen svänger ni snabbt ihop på nolltid! Samma grundrecept som snabb bearnaisen (fuskbea) som finns i mina böcker och HÄR […]
Tack för att du delar med dig. Måst3 testa både beasåsen och lövbiffsknyten.
Hur får du lövbiffen mör? Jag har aldrig lyckats utan det blir alltid en seg skosula som man tuggar som tuggummi och spottar ut. Har förstått att innerlår är bättre än ytterlår om man köper på affär. Hittar inte hur man kan skriva ut såsen (eller spara pdf) angående din Snabba bearnaise. Får då göra som gammalt kopiera in det på ett dokument😊. Du gör fantastiska recept😍.
Mvh//Ingrid
Du steker antagligen den för länge! Den ska bara vända i pannan 😉
Du får spara bokmärken till webadressen i din mobil/surfplatta/dator så har du addressen till nästa gång =)
Undrar lite över er fasadmålning. Visst har ni tegelhus? Är ni nöjda? Vi funderar på att göra samma sak, så jag är lite nyfiken på hur det blev ☺️
Hej Jill! Yes vi är supernöjda! Du ser lite bilder från gårdagens inlägg 🙂
Vad gott! Kul med ett recept till bearnaise!
Låter supersmarrigt! 😋 Hur mycket creme fraiche har du i bean?
Såg recept på fuskbea o hollandaise,,,,,står ju i recept creme fraiche…Har lust att testa,,men såg nu du svarat en att det inte ska vara creme fraiche…
Undrar bara vilket det ska vara,,,,Tack för många tips👍👍
Det var fel svar, trodde frågan gällde ett annat recept på bearnaise, det ska definitivt vara creme fraiche i den här. Jag har tagit bort svaret så det inte blir förvillande.