Snabb (fuskbea) Bearnaise

av Åse

I går var det ju Global Champagne Day och eftersom jag älskar Champagne tom mer än jag älskar Cava (älskar brödigheten som är karakterististiskt för Champagne)n så blev det lite bubbel till förplocket.

Inte provat just den här förut, men den var trevlig!

Krustader med räksallad och varm brie.

Lövbiffsknyten är en klassiker här på bloggen som jag gör ofta! En snabblagad rätt som alltid blir bra!
Färskostfyllda knyten som bara snabbt går i pannan. Kan fyllas med vad som helst men jag gillar ruccola, färskostoch jalapenos.

Glömde så klart att ta bild igår! Så bjuder på gamla bilder. I går serverade jag dem med ugnsrostade rotfrukter och hemmagjord bearnaise!

Busenkelt och så himla gott! Så gott så såsen till 4 pers räckte till 2 pers 😉 så gör gärna en större sats.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb (fuskbea) Bearnaise


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

Snabb Bearnaise

2 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljong (tex fond du chef)
2 äggulor
2 msk hackad färsk dragon (1 msk torkad)
4 msk hackad persilja
1 skvätt rödvinsvinäger
salt & vitpeppar och 1 krm gurkmeja för färgen)


Instruktioner

Värm upp crème fraichen under omrörning och blanda i buljongtärningen.
Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Vispa ner äggulorna, dragon, vinäger och persilja.
Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Rör hela tiden. Smaka av med salt och vitpeppar.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lövbiffsknyten


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 stora skivor lövbiff
4 nypor ruccola (ca 34 dl)
4 msk färskost, med smak eller utan
8 jalapenos
salt,peppar
smör att steka i


Instruktioner

Lägg lövbiffen på skärbräda, salta och peppra på båda sidor.
Lägg ruccola på varje lövbiff, på övre halvan, låt ca 3 cm längst upp vara fri. Lägg på färskost ovanpå och jalapenos. Vik över lövbiffs fliken över fyllningen. Stek i smör i het panna, vänd när undersidan fått fin yta. Stek någon minut till på andra sidan.
Servera med god sås och valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Louise 10 april, 2024 - 18:04

HELT ok för en fuskbea!!! Kör VV så denna var en lifesaver! Tack!

Svara
VÄLKOMMEN MAJ! 🌿🌸 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 2 maj, 2023 - 14:44

[…] grillat, jag tog det vi hade hemma och det blev Gambas al Ajillo (pil-pil) Vitlöksräkor med Snabb (fuskbea) Bearnaise och Kycklingfajitas + […]

Svara
Magnus 1 augusti, 2022 - 15:08

Fusk-bean är ju suverän!
Men vet du hur den funkar efter att par dygn i kylen och för återuppvärmning?

Svara
Åh VALPOLICELLA! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 20 september, 2020 - 14:51

[…] blev då grillad ryggbiff med kappa, rostade rotfruktspommes och min goda snabba fuskbea (Recept HÄR) SIMPLE AS THAT […]

Svara
Grillad marinerad ryggbiff och lila grillad sötpotatis - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 17 juli, 2020 - 15:11

[…] gjorde FUSK BEARNAISE och hade även lite andra färdiga såser till. De andra ville ha bakad pottais till men jag […]

Svara
Grillad lax med sparris och gräslökshollandaise - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 9 juni, 2020 - 11:42

[…] Gräslökshollandaisen svänger ni snabbt ihop på nolltid! Samma grundrecept som snabb bearnaisen (fuskbea) som finns i mina böcker och HÄR […]

Svara
Inger 6 juni, 2020 - 13:04

Tack för att du delar med dig. Måst3 testa både beasåsen och lövbiffsknyten.

Svara
Ingrid Emanuelsson 20 oktober, 2019 - 21:15

Hur får du lövbiffen mör? Jag har aldrig lyckats utan det blir alltid en seg skosula som man tuggar som tuggummi och spottar ut. Har förstått att innerlår är bättre än ytterlår om man köper på affär. Hittar inte hur man kan skriva ut såsen (eller spara pdf) angående din Snabba bearnaise. Får då göra som gammalt kopiera in det på ett dokument😊. Du gör fantastiska recept😍.
Mvh//Ingrid

Svara
Åse 20 oktober, 2019 - 21:36

Du steker antagligen den för länge! Den ska bara vända i pannan 😉
Du får spara bokmärken till webadressen i din mobil/surfplatta/dator så har du addressen till nästa gång =)

Svara
Jill Johannssen 20 oktober, 2019 - 20:53

Undrar lite över er fasadmålning. Visst har ni tegelhus? Är ni nöjda? Vi funderar på att göra samma sak, så jag är lite nyfiken på hur det blev ☺️

Svara
Åse 21 oktober, 2019 - 13:07

Hej Jill! Yes vi är supernöjda! Du ser lite bilder från gårdagens inlägg 🙂

Svara
Linda 20 oktober, 2019 - 19:59

Vad gott! Kul med ett recept till bearnaise!

Svara
Annika 19 oktober, 2019 - 15:40

Låter supersmarrigt! 😋 Hur mycket creme fraiche har du i bean?

Svara
Maud 17 juli, 2022 - 09:16

Såg recept på fuskbea o hollandaise,,,,,står ju i recept creme fraiche…Har lust att testa,,men såg nu du svarat en att det inte ska vara creme fraiche…
Undrar bara vilket det ska vara,,,,Tack för många tips👍👍

Svara
Åse 17 juli, 2022 - 09:18

Det var fel svar, trodde frågan gällde ett annat recept på bearnaise, det ska definitivt vara creme fraiche i den här. Jag har tagit bort svaret så det inte blir förvillande.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.