Detta blir så gott och fräscht och innehåller mindre energi än en vanlig pannacotta.
4 personer
2 burkar kesella jordgubb/lime
2 blad gelatin
1 msk florsocker, gärna fairtrade
skalet och saften av 1 lime
färska jordgubbar skurna i bitar
4 digestivekex
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
I en skål blanda ner kesellan, florsocker och det rivna skalet av limen.
Pressa ur saften ur limen i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladet och lägg i kastrullen med limesaften, smält på svag värme.
Låt svalna lite och under tiden krossa digestivekexen, ett kex i varje glas.
Blanda gelatinet i kesellablandningen och häll över digestivekexen.
Låt stelna i kylskåp i minst 2 timmar.
Skär färska jordgubbar ovanpå och servera!
Det går faktiskt även att göra denna med mkt mindre kolhydrater genom att köpa naturell 10% kesella och själv göra den med smak av jordgubb/lime genom att blanda i lite jordgubbsfunlight och skalet och saften av två lime!
Man slopar ju även digestivekexen =)
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Ser gott ut. Den måste jag prova att göra.
Kram
Mums!
Tack för receptet!
Å vad kul att titta in på din blogg det var så längesedan!
är just nu super gravid med 8v kvar…. sen blir det kilo kampen som sätter in 😉
Stor kram Teres
Gud vad gott! Ska försöka räkna ut poängen på det, jag kör ju efter gamla vv.pointsen. Du råkar inte veta hur mycket 1 gelatinblad är?
Mumsfillibabba som alltid!!
Ska definitivt testas.
är faritrade ett märke?
kram Lina
fairtrade betyder i princip rättvisemärkt. Finns en hel del produkter som är fairtrade-märkta. Köper man dessa produkter kan man vara ganska säker på att odlarna har fått arbeta under rättvisa förhållanden (utan bekämpningsmedel bl a) och fått rimlig lön.
Så enkelt det kan vara att göra något gott! I alla fall om man läser här.
Tack för att du inspirerar mig och alla andra!
Kram Åsa