SLUTBANTAT!

av Åse

Innehåller annonslänkar

Hej darlings!

Nääää hörrni, jag är lika lat idag haha! Jag och Daniel har plöjt Bodyguard avsnitt på löpande band här och jag NJUTER av att bara få vara, några dagar till i allafall.

Just nu ligger jag och läser DEN HÄR boken! Mycket mycket bra!


Den är skriven av överviktsforskaren Erik Hemmingsson, som har över tjugo års erfarenhet av forskning på övervikt.

Visste du att övervikt kan bero på hur du hade det när du var liten, i vilket område du är född, om du har stressat mycket under ditt liv, vilka föräldrar du växte upp med eller om du haft svåra livshändelser? Allt detta påverkar vad vi äter, hur vi äter och inte minst varför vi äter.Vi behöver alla lära oss mer om vår aptit och mättnad, som många aldrig riktigt lärt sig lyssna på, och som heller inte fungerar speciellt bra hos många överviktiga. I Slutbantat finns verktygslådan där du få olika verktyg att förstå dig själv och ditt ätbeteende bättre men också hållbara strategier och en genomgång av vilken mat som du ska satsa på.

Det är inte alltid så enkelt som att räkna kalorier, points, välja bort kolhydrater, sluta med mejerier, sluta med lightprodukter, med socker – det är ett pussel som kan vara svårt att få ihop. Vi har olika förutsättningar och biokemi och har olika saker i baggaget.

För mig var lågkolhydratkosten ett verktyg till att få bort ständig hunger, sug, belöningsätande, det skapade en bra grund och återställde hungers och mättnadshormoner så jag kunde sluta banta!
Jag behövde lågkolhydratkosten och dess gynsamma effekter på min hjärna. Jag har levt med lågkolhydratkost som grund och vardagskost i nu hela TIO år och det är den grundkosten som är rätt för mig. Det gör att jag osökt kommer in på min egen bok som ni hittar HÄR – Det är en guide till lågkolhydratkosten och dess effekter på hälsan (viktminskning är en effekt)

Att hitta balansen och veta vad som skapar hälsa och resultat är inte alltid enkelt, och ännu svårare kan det vara att hitta motivationen för att lyckas.

Lågkolhydratkosten för mig innebär inte att det finns förbjudna livsmedel eller att ”detta är godkänt, detta är inte” – det är totalt ointressant! Jag är så trött på det tänket! Det finns inget ”Får man äta det här på….”
Jag begränsar livsmedel som socker, vetemjöl (och gluten), stärkelse – det i kombination med periodisk fasta gör att jag ligger på en nivå som är lagom för just mig.
Lågkolhydratkosten numera för mig innebär inte att jag inte äter någon skiva bröd ibland, potatis till middagen, en god glass ibland, några goda praliner då och då. Det är inte svart eller vitt eller av och på eller antingen eller. Lågkolhydratkosten som grundkost innebär att min bägare inte rinner över – det är den väsentliga skillnaden. Det ger mig utrymme att äta mindre bra emellanåt. 80/20 regeln som jag tjatat om 🌟
Det är det sättet att äta på som ni kommer få ta del av här under 2019.
Recept, mat som gör det lätt för mig att äta gott men må mitt bästa. Oftast lågkolhydratrecept men det kommer även postas annat.

Min kollega och goda vän Anna Hallén har skrivit en bok med Maria Helander, också en god vän och den måste jag ju självklart också göra reklam för! Jag har ännu inte läst den men så fort jag får den ger jag en recension här! Den är i lite samma tema som Erik Hemmingssons bok, ni hittar den HÄR – Viktfällan Sluta banta och börja leva.

Med hjälp av ACT (Acceptance and Commitment Therapy) får du de verktyg du behöver för att sluta fred med din kropp och maten du äter, så att du i stället kan koncentrera dig på att leva helhjärta

Jag ser fram ett nytt år tillsammans med er här på bloggen!

♥️

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Margareta 15 januari, 2019 - 19:39

Hej Åse!
Tack för all din fantastiska inspiration! Önskar att jag liksom du kunde hålla fast vid denna kost som jag vet gör mig så gott. Alldeles för ofta avviker jag. Nu har jag igen ”hittat hem” och genast hittat en massa bra tips här hos dig🌺. Gjorde torskrygg i ugn med krämig senapssås… mm. ”Smakar godis” sa sambon, hur man nu ska tolka det?
Ser fram mot 2019 med dig😊

Svara
Karin 3 januari, 2019 - 20:29

Väntar på den boken från biblioteket.

Får så många bra mat tips.Gjorde dina goda ostbollar
med krustader när vi hade gäster för ett tag sedan.

Svara
Åse 4 januari, 2019 - 16:07

Vad roligt Karin! Kram på dig!

Svara
Camillapa 3 januari, 2019 - 00:40

Jag har själv slutat att banta för någon månad sedan. Jag vill se hur min kropp reagerar. Jag har gått upp i vikt, men efter att ha ätit allt, så känner jag nu att jag är inte längre är lika sugen utan äter mer när jag faktiskt är hungrig.
Nu när jag har slutat försaka, bli arg på min kropp för att din vill äta, så börjar jag att vara snällare mot mig själv.❤️
Jag har tänkt att genom att äta det som kroppen vill ha, röra på mig glädje fyllt, så slappna kroppen av och hittat SIN kroppsvikt, inte min PÅTVINGADE från samhällets påverkan.
Vi får se, hade varit skönt att efter 33 års mat och vikt fokus, slappna av och hitta annat för fokus😊
Tack för dina insiktsfulla ord och råd.😘

Svara
Åse 3 januari, 2019 - 15:57

Åh det låter sunt Camilla!

Sedan är det ju så att det inte alltid är att vi äter det kroppen vill ha utan det som hjärnan vill ha och det kan tyvärr skapa problem, men det är en bra bit på vägen att sluta stirra sig blind och försöka göra allt rätt och experimentera hela tiden ♥️

Svara
Camillpa 3 januari, 2019 - 17:02

…jag låter även hjärnan få vara med och bestämma denna gången, ingen diskriminering här inte!😉🤣

Svara
Åse 3 januari, 2019 - 18:26

Hahahah!! 😅

Svara
Linda Griffin 2 januari, 2019 - 21:53

Tack för boktipset, köpte den precis som ebok via din länk 😀 Din bok har jag ju redan och Annas (och Marias) nya är på väg hem till mig 🤗

Jag älskar också din blogg och dina inlägg! Är urusel på att kommentera (oavsett blogg), energin räcker inte till…men jag hoppas 2019 blir året då energin återvänder. Det är min förhoppning och även mitt mål för året!

Stor kram och tack för all inspiration! ❤️

Svara
Åse 3 januari, 2019 - 15:58

Tack raring, så kul att höra av dig! Största kramen!

Svara
Lena Andersson 2 januari, 2019 - 18:08

Det bästa jag läst på länge! 🙏

Svara
mallan 2 januari, 2019 - 16:58

Intressant, ser fram emot att den kommer som ljubok 🙂 tack för tipset!

Svara
ÅsaS 2 januari, 2019 - 16:50

Hur du än gör, vad du än äter sluta aldrig vara DU! Du inspirerar nåt så enormt och bjuder på ALLT, både ”rätt” och ”fel”, och inte bara mat och viktminskning – du har ALLT här i din blogg, och det är därför jag gillar att hänga här. Även om jag inte alltid gör som du säger.. 😉
Med dessa rader önskar jag dig ett gott nytt inspirerande år!
Kram 💕

Svara
Åse 2 januari, 2019 - 16:51

Haha TACK fining! 💕 Tack för att du läser här och ger mig så mycket positiv energi! 🤩 STOR kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.