5,2K
Om ni vill hålla bikiniformen så är sill superbra! Sill och andra feta fiskar innehåller rikligt med Omega 3 som synnerligen är bra för både vikt och hälsan! Tillsammans med ägg blir det en riktigt härlig Omega 3 bomb som skapar lång mättnad och är bra för kroppens fettförbränning.
Dessutom är sill rik på D-vitamin, hela 8 mg per 100 g. Den är också riklig på Jod som reglerar sköldkörteln som i sin tur påverkar vikt och hälsa. Så ät mer sill! Spadet innehåller en del socker men den dricker man ju inte! Och jag kan lova dig att även om du är en kolhydratjunkie som kickar på socker och kolhydrater så lär inte det lilla sockret i sillen skapa några problem.
Sill och nypotatis är ju en klassiker men även om kall kokt nypotatis har mindre blodsockerhöjande stärkelse (innehåller resistent stärkelse) än vanlig vinterkokt varm potatis så passar ju sill även till lågkolhydrattillbehör som olika grönsaker eller varför inte den falska potatissalladen? En god glutenfri paj är också perfekt! Eller min lax- och räktårta!
Jag föredrar glutenfritt fröknäcke istället för Finn Crisp men det funkar också ibland! Jag lever inte ett glutenfritt liv men minimerar det kraftigt.
Till sommarfrukosten så är det supergott med ett fröknäcke med två tunna skivor kall nypotatis med lite salt och 3 skivor inlagd sill! Omnom!
Här ser ni några av mina absoluta sillfavoriter från Abba!
Fransk löksill, senapssill och sommarsill! Mums! Jag älskar dessutom skärgårdssillen, muuuums!
Har ni några favoriter??
Jag kommer hem sent från Danmark i dag så det är inte otippat att det blir sill till kvällsmat! =)
Njut av dagen vänner!
KRAM ❤️
Åt ni någon sill i midsommar? Kanske mina goda sillinläggningar med hjälp av Abbas 5-minuterssill? =)
I detta inlägget som jag gör i samarbete med Abba sill tänkte jag hylla att äta sillen heeeeeela sommaren!
Vi svenskar är ju duktiga på att äta sill just till midsommar men vi kanske glömmer att sill är perfekt till sommarlunchen, till sommarfesten eller varför inte som picknickmat, bara att ta med sig ett par burkar ju 🙂
Om ni vill hålla bikiniformen så är sill superbra! Sill och andra feta fiskar innehåller rikligt med Omega 3 som synnerligen är bra för både vikt och hälsan! Tillsammans med ägg blir det en riktigt härlig Omega 3 bomb som skapar lång mättnad och är bra för kroppens fettförbränning.
Dessutom är sill rik på D-vitamin, hela 8 mg per 100 g. Den är också riklig på Jod som reglerar sköldkörteln som i sin tur påverkar vikt och hälsa. Så ät mer sill! Spadet innehåller en del socker men den dricker man ju inte! Och jag kan lova dig att även om du är en kolhydratjunkie som kickar på socker och kolhydrater så lär inte det lilla sockret i sillen skapa några problem.
Sill och nypotatis är ju en klassiker men även om kall kokt nypotatis har mindre blodsockerhöjande stärkelse (innehåller resistent stärkelse) än vanlig vinterkokt varm potatis så passar ju sill även till lågkolhydrattillbehör som olika grönsaker eller varför inte den falska potatissalladen? En god glutenfri paj är också perfekt! Eller min lax- och räktårta!
Jag föredrar glutenfritt fröknäcke istället för Finn Crisp men det funkar också ibland! Jag lever inte ett glutenfritt liv men minimerar det kraftigt.
Till sommarfrukosten så är det supergott med ett fröknäcke med två tunna skivor kall nypotatis med lite salt och 3 skivor inlagd sill! Omnom!
Här ser ni några av mina absoluta sillfavoriter från Abba!
Fransk löksill, senapssill och sommarsill! Mums! Jag älskar dessutom skärgårdssillen, muuuums!
Har ni några favoriter??
Jag kommer hem sent från Danmark i dag så det är inte otippat att det blir sill till kvällsmat! =)
Njut av dagen vänner!
KRAM ❤️
7 kommentarer
[…] Jag får en del frågor kring sockret i sill och jag personligen ser inte det som något problem då det mesta sockret försvinner i spadet och vill man få bort lite extra kan man skölja av sillen med vatten. Det är nyttigare att äta sill med lite socker än att inte äta alls 😉 Mer om den nyttiga sillen har jag skrivit om HÄR. […]
Skärgårdssillen är helt klart min favorit, men löksillen (den vanliga) har mina smaklökar mer och mer fattat tycke för. 😉
Sill är ju så fantastiskt gott!!!
Abbas nya asiatiska citronsill är en ny favorit här hemma. Den och Abbas sill smaksatt med ingefära och lime. Riktigt fräscha sommarsmaker.
Så underbart att höra! Jag älskar sill. Kommer äta mycket i sommar 🙂
Nu blir jag så osäker, har läst så många inlägg runt midsommar att sill innehåller så mycket socker så det kan man inte äta som LCHF? T.ex. så skulle ABBAS klara sillar innehålla 23 g/100 g? Blir jätteglad om detta inte stämmer då jag älskar sill! 🙂
Du dricker ju inte spadet :)) Jag och Anna Hallen rek absolut att man äter sill även inlagd med gott samvete :))
Tack! Då får det blir det sill, ägg och gurka/gräddfil-sås till frukost i helgen! 🙂