Shrimp Tacos – LCHF Lågkolhydratkost Glutenfritt

av Åse

God middag!
Energin börjar sakta men säkert återkomma, jag har t.om satt på mig lite rouge idag! =)
Snickaren är här och montrar fast dörren i nya garderoben, bar det gör mig på gott humör! Ännu ett steg fram! Min tamburmajor i mässing som jag budade hem har kommit fram till Auktionsverket i Ängelholm, så den ska hämtas hem idag! Tjohej!
I går var det lillördag och som tradition så äter och dricker vi lite extra gott och i går behövdes det mer än nånsin!
Jag hade ett paket Ica Kungsräkor (MSC märkta) så de tinade jag och så gjorde jag Shrimp Tacos!
012A0112
Mina tacoskal gör jag med västerbottensost eller parmesanost. Hur enkelt som helst och man kan göra både ”tubs” och ”Taco” formade. Västerbotten ger mycket ostsmak så man kan ta en mildare ost om man vill det. Inte alla ostar fungerar dock, men det märker man. Osten ska flyta ut bra, få ett nätmönster och få färg snabbt.  Prästost, Boxholmsostar, Stureost, Brännvinsost, Port Salut, Hushållsost funkar bra!
Krydda med t.ex chilipulver eller spiskummin! MUMS!
Tacoskal:
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg ett bakålåtspapper på en plåt, lägg en femnypa (med alla fem fingrarna) riven ost i högar (ca 5 cm), inte för nära varann. 
När osten är gyllene tas plåten ut och låt svalna i några sekunder, för tacoskal lägg två ostchips över en kavel och forma.
För ”Tubs” lägg över botten på en mindre rektangulär plastlåda.
012A0123
012A0138
Räkorna skalade jag (de är råa) och stekte i het panna i kokosolja. Ca 45 sek på varje sida. Saltade, pepprade och pressade i två vitlöksklyftor. Avslutade med att pressa över lite lime.
Skalen är fyllda med räkor, avokado, tomat, koriander, gräddfil och salsa. SLURP!
Fräscht och gott och kan göras både större och mindre och man kan givetvis fylla skalen med annat än räkor!
012A0149
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Grönkålsgratäng med ädelost och kyckling - 56kilo - LCHF Recept och Livsstil! 4 januari, 2017 - 10:54

[…] Redan ONSDAG! Första lillörda’n på det här året! Jag är sugen på skaldjur i kväll så vi får väl se vad det blir för något! Eller lax! Räk Tacos är ju galet gott! (Från vår bok men finns även variant HÄR) […]

Svara
Ann-Sofie 19 februari, 2016 - 09:14

Mums vad gott det lät! Älskar fishtacos, åt jättegoda på Marcus Samuelssons restaurang på Nya Clarion Live i Malmö för ett tag sen. Måste testa det här!
Skön fredag till dig ♥

Svara
Karin 19 februari, 2016 - 03:16

Mm, ser ju supergott ut! Tack för alla bra idéer. Att göra tacoskal av ost har aldrig slagit mig, men så klart man kan göra det. Sparar genast receptet i min receptfolder.
Sen så har jag en fråga om hur du gör med din periodiska fasta; dricker du bara vatten fram till lunchdags eller dricker du kaffe också? Maten kan jag klara mig utan, men har svårt att se en förmiddag utan kaffe framför mig…

Svara
Åse 19 februari, 2016 - 08:07

Jag äter generellt inte förrän runt 16 tiden, det passar min livsstil bra och då börjar jag bli hungrig. Jag dricker vatten, kaffe och te på dagen =)

Svara
Charlotte 18 februari, 2016 - 22:51

Åh herregud! Det här är första gången jag blev uppriktigt ledsen att jag inte tål mjölkprotein – det lät helt otroligt gott!
Tack för din blogg Åse, din är en av de första jag dagligen läser!❤️

Svara
Åse 19 februari, 2016 - 08:08

Åh vad trist! ❤️ Kram på dig!

Svara
UlrikaNynäshamn 18 februari, 2016 - 20:21

Wow! Tack för detta recept. Tittade på Mästerkocken igår på TV då de gjorde tacos och blev så sugen på att göra annat än det ”traditionella” svenssontacosen som inte är någon direkt favorit. Nästa gång blir det ditt recept.

Svara
Liv 18 februari, 2016 - 20:08

Jag instämmer! Det här lät ju suveränt gott!!! Tack för all inspiration och tack för att du delar med dig av både högt och lågt! Ha en jättebra helg!
//Liv

Svara
Laila 18 februari, 2016 - 13:07

Vad gott det såg ut! Som alla dina recept! Det här måste jag prova i helgen
Tack för all inspiration du ger

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.