Sesampanerad lax med vitlöksfräst pak choi

16 juni, 2018

Ni som är stammisar här vet att det i S Ä R K L A S S godaste och bästa jag vet är sushi! Över huvud taget wasabi och soja och fisk/skaldjur är det bästa jag vet!!

I måndags när Micheloppan och hennes Jeff var här så hade jag en laxfilé som låg och såg bortglömd ut i kylskåpet. Jag väljer bort mejerier ofta nu så när de åt Kycklingcurry (galet gott recept kommer) så åt jag detta! E N K E L T! men sååå gott!

Ny favoritkrydda!! Köp den om ni gillar dessa smaker!

Jag kan inte göra denna maträtten rättvis med dessa bilder! Men gillar ni lax och sushismaker så gör detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Sesampanerad lax med vitlöksfräst pak choi


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 1x
Scale

Ingredienser

2 st pak choi
1 laxfilé
salt, peppar, sesamfrön annars kryddan jag rekommenderar
1 msk kokosolja utan smak
1 msk tamarissoja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Tillbehör: japansk soja + wasabi


Instruktioner

Krydda laxen och stek några minuter på varje sida.
Skär av kärnan/roten på pak choi och stek i olja. Rör ner tamarisoja, vitlök, salta och peppra.
Lägg upp på tallrik och servera med soja och wasabi.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Anna 16 juni, 2018 - 15:11

Hej,
Ursäkta om jag missat något, men jag undrar varför du ofta väljer bort mejerier numera…? Många LCHF-bloggare frossar ju i smör, grädde, crème fraîche och grekisk yoghurt vad det verkar, så jag är lite nyfiken på varför du verkar välja bort mejerier…?

Svara
Åse 16 juni, 2018 - 18:51

Hej! Ingen som frossar i något får de resultat i hälsa som de vill, det gäller alla kosthållningar.
Jag undviker inte mejerier, älskar smör, grädde, och använder det utan att aktivt hålla nere på det även om det naturligt blir så pga personliga preferenser. Jag älskar ren och fräsch mat där smakerna inte dränkt i en gräddsås. Men det kommer tex ett recept med grädde i morgon. Nu under sommaren så har det blivit mycket grillat med någon fet sås, inte riktigt säsong för gräddiga gratänger. Ost äter jag varje dag =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.