Sesampanerad lax med vitlöksfräst pak choi

av Åse

Ni som är stammisar här vet att det i S Ä R K L A S S godaste och bästa jag vet är sushi! Över huvud taget wasabi och soja och fisk/skaldjur är det bästa jag vet!!

I måndags när Micheloppan och hennes Jeff var här så hade jag en laxfilé som låg och såg bortglömd ut i kylskåpet. Jag väljer bort mejerier ofta nu så när de åt Kycklingcurry (galet gott recept kommer) så åt jag detta! E N K E L T! men sååå gott!

Ny favoritkrydda!! Köp den om ni gillar dessa smaker!

Jag kan inte göra denna maträtten rättvis med dessa bilder! Men gillar ni lax och sushismaker så gör detta!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sesampanerad lax med vitlöksfräst pak choi


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

2 st pak choi
1 laxfilé
salt, peppar, sesamfrön annars kryddan jag rekommenderar
1 msk kokosolja utan smak
1 msk tamarissoja
1 vitlöksklyfta, finhackad
Tillbehör: japansk soja + wasabi


Instruktioner

Krydda laxen och stek några minuter på varje sida.
Skär av kärnan/roten på pak choi och stek i olja. Rör ner tamarisoja, vitlök, salta och peppra.
Lägg upp på tallrik och servera med soja och wasabi.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Anna 16 juni, 2018 - 15:11

Hej,
Ursäkta om jag missat något, men jag undrar varför du ofta väljer bort mejerier numera…? Många LCHF-bloggare frossar ju i smör, grädde, crème fraîche och grekisk yoghurt vad det verkar, så jag är lite nyfiken på varför du verkar välja bort mejerier…?

Svara
Åse 16 juni, 2018 - 18:51

Hej! Ingen som frossar i något får de resultat i hälsa som de vill, det gäller alla kosthållningar.
Jag undviker inte mejerier, älskar smör, grädde, och använder det utan att aktivt hålla nere på det även om det naturligt blir så pga personliga preferenser. Jag älskar ren och fräsch mat där smakerna inte dränkt i en gräddsås. Men det kommer tex ett recept med grädde i morgon. Nu under sommaren så har det blivit mycket grillat med någon fet sås, inte riktigt säsong för gräddiga gratänger. Ost äter jag varje dag =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.